Komiko Billo Cosby pievartautos moterys pasakoja šiurpias istorijas

Dar neseniai Amerikos moraliniu autoritetu tituluotam komikui Billui Cosby (80 m.) gali tekti likusį gyvenimą praleisti už grotų. Praėjusią savaitę jis buvo pripažintas kaltu dėl seksualinės prievartos.

B.Cosby. <br>Scanpix nuotr. 
B.Cosby. <br>Scanpix nuotr. 
A.Constand.<br>Scanpix nuotr. 
A.Constand.<br>Scanpix nuotr. 
S.Welles. <br>Scanpix nuotr. 
S.Welles. <br>Scanpix nuotr. 
B.Johnson. <br>Scanpix nuotr. 
B.Johnson. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-06-03 13:24

Dviejų Auksinių gaublių, penkių „Emmy“ ir kelių dešimčių kitų apdovanojimų laureatas B.Cosby akmeniniu veidu išklausė sausakimšoje teismo salėje perskaitytą nuosprendį.

Dvi dienas (ilgiau nei 14 valandų) taręsi prisiekusieji nusprendė, kad jis 2004 metais savo namuose Filadelfijos priemiestyje vaistais apsvaigino ir seksualiai išnaudojo Andreą Constand.

Kai prisiekusieji skelbė nuosprendį, 45 metų buvusi Templo (Pensilvanija, JAV) universiteto krepšinio komandos administratorė A.Constand sėdėjo teismo salėje.

Teisėjas bausmę turėtų paskirti per 60–90 dienų. Kol kas B.Cosby yra paleistas už milijono JAV dolerių užstatą. Jam draudžiama išvykti iš šalies.

Kai prokuroras ėmė nuogąstauti, kad B.Cosby mėgins pasprukti į užsienį privačiu lėktuvu, šis pratrūko: „Aš neturiu lėktuvo, subingalvi!“

„Neketinu jo dabar pat uždaryti“, – kiek susierzinęs pareiškė teisėjas Stevenas O’Neillas, turėdamas galvoje B.Cosby amžių ir silpną sveikatą. Komikas tvirtina esąs visiškai aklas.

Seriale „The Cosby Show“ mielo akušerio ir šeimos vyro Klifo Haksteiblo vaidmeniu išgarsėjusio aktoriaus nuopuolis plačiai nuskambėjo žiniasklaidoje.

Templo universitetą baigęs B.Cosby kartą pasikvietė šios aukštosios mokyklos krepšinio komandos administratorę A.Constand į svečius, kad aptartų jos perspektyvas.

Kai atvykusi tuomet 30-metė moteris pasiskundė nuovargiu, aktorius pasiūlė jai išgerti tris piliules, kurios neva padės atsipalaiduoti.

Netrukus A.Constand pajuto, kad kojos tapo kaip vatinės. Homoseksualumo neslepianti moteris vėliau pasakojo, kad aktorius paguldė ją ant sofos ir išprievartavo.

Prievartaujama ji tai prarasdavo, tai atgaudavo sąmonę, o apie išpuolį policijai išdrįso papasakoti tik po metų.

Teismas ėmėsi bylos, tačiau tuomet ji buvo nutraukta. Įtariama, kad B.Cosby išsisuko davęs kyšį.

Manoma, kad penkis vaikus užauginusio komiko aukomis tapo daugiau nei 60 moterų.

Daugelis jų negali kreiptis į teismą, nes yra suėjęs senaties terminas.

Kai kurios jų dramatiškas savo istorijas atskleidė amerikiečių tiriamosios dokumentikos laidoje „Vanity Fair“. Visiškai slaptai. Billas Cosby apsvaigino mane“.

Modelis Beverly Johnson pasakojo, kad į B.Cosby pinkles pateko praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio viduryje, kai buvo pakviesta į jo šou atranką. Peržiūra turėjo vykti B.Cosby namuose.

„Labai jaudinausi, – pasakojo B.Johnson, pirma juodaodė moteris, papuošusi žurnalo „Vogue“ viršelį. – Išgyvenusi klaikias skyrybas buvau prislėgta. Jis pasiūlė kavos.

Nurijau gurkšnį, kambarys ėmė suktis. Jis apkabino mane per liemenį.“

Moteris, supratusi būsimo darbdavio kėslus, ėmė priešintis. B.Cosby įsiuto – stvėrė ją už rankos, ištempė į gatvę ir netaręs nė žodžio įgrūdo į taksi automobilį.

Aktorių agentės šeimoje užaugusi Sunny Welles pasakojo, kad B.Cosby jai buvo tarsi vyresnis brolis.

Kai merginai sukako 17 metų, 27-erių komikas pasikvietė ją į džiazo klubą.

Sunny užsisakė sodos vandens ir trumpam nuėjo į tualetą. Grįžusi ėmė gurkšnoti vandenį ir daugiau nieko neprisimena. Mergina nubudo nuoga kukliai apstatytoje B.Cosby studijoje.

„Grįžau namo, palindau po dušu ir paskambinau mamai. Pasakiau: „Man atrodo, kad Billas mane išprievartavo.“

Motina atšovė, kad to negali būti, – prisiminė moteris. – Kai sukaupusi drąsą Billo paklausiau, kas atsitiko, jis ramiai paaiškino, kad aš nusigėriau.

Jis manęs tokios negalėjo parodyti motinai, todėl nuvežė į studiją.“

Po kurio laiko B.Cosby patiklią merginą dar kartą pakvietė į barą.

Istorija pasikartojo – ji vėl prarado sąmonę ir nubudo nuoga toje pačioje studijoje.

„Kaltinimų nepateikiau vien dėl to, kad nedrįsau teisme stoti prieš garsų aktorių“, – laidoje pasakojo S.Welles.

Bardavo smurtaujančius vyrus

* Neturtingoje šeimoje gimęs B.Cosby buvo pirmas juodaodis aktorius, sukūręs pagrindinį vaidmenį JAV TV seriale („Šnipas“, 1965–1968 m.).

* Komiką išgarsinęs „The Cosby Show“ (1984–1992) – vienas populiariausių visų laikų televizijos serialų.

* B.Cosby buvo ir aktyvus visuomenininkas. Keliaudamas po Ameriką jis rėždavo ugningas kalbas: koneveikdavo apsileidusius, kvaišaluose ir alkoholyje skendinčius vyrus.

„Liaukitės mušti savo moteris vien todėl, kad nesugebate susirasti darbo ir nenorite įgyti išsilavinimo“, – bardavo jis gyvenimo dugne atsidūrusius vyrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.