Paaiškėjo negirdėti faktai apie futbolo komentatorių Tautvydą Meškonį

LRT televizijos žiūrovams pasaulio futbolo čempionato rungtynes komentuos ir Tautvydas Meškonis (54 m.). 28 metus sporto komentatoriumi dirbančiam žurnalistui tai bus jau septintos planetos futbolo pirmenybės. O ko apie jį galbūt nesate girdėję?

T,Meškonis. <br>T.Bauro nuotr. 
T,Meškonis. <br>T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Jun 5, 2018, 6:12 PM

1. Tautvydas iki šiol prisimena, kaip 1990 metais pirmąkart vienas komentavo futbolo rungtynes. Tai buvo paskutinių Vilniaus „Žalgirio“ rungtynių Sovietų Sąjungos čempionate radijo transliacija. Vilniečiai Odesoje žaidė su „Černomoreco“ klubu. Rungtynės vyko kovo 9 d., o kovo 11 d. Lietuvos Aukščiausioji Taryba atkūrė Lietuvos nepriklausomybę ir „Žalgiris“ nusprendė pasitraukti iš SSRS pirmenybių. 

2. Dviejų fotografijų, esančių jo kolekcijoje, pavydi ne vienas futbolo aistruolis. T.Meškonis yra įsiamžinęs su geriausiu visų laikų žaidėju tituluojamu brazilu Pelé ir Portugalijos futbolo legenda Eusebio.

3. Pekino olimpinėse žaidynėse (2008 m.) yra sėdėjęs visai šalia Argentinos futbolo žvaigždės Diego Maradonos. Tai buvo rungtynės tarp Lietuvos ir Argentinos krepšininkų.

4. T.Meškonis komentavo šešerias vasaros olimpines žaidynes ir tiek pat žiemos olimpinių žaidynių. 

5. 1998 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynes, kurios buvo žaidžiamos Paryžiaus „Stad de Franse“ stadione, jis komentavo tiesiai iš stadiono. Rungtynes, vykusias kituose miestuose, tekdavo komentuoti iš Paryžiuje įrengtos studijos. Tokiu būdu Tautvydas yra vienintėlis Lietuvos sporto komentatorius, pasaulio futbolo čempionato rungtynes komentavęs „iš įvykio vietos“. Taip pat ir finalo susitikimą tarp Prancūzijos ir Brazilijos komandų.

6. Kartą komentuodamas Sidnėjaus olimpinių žaidynių (2000 m.) futbolo rungtynes tik po 20 minučių sužinojo, kad jis komentuoja vienas rungtynes, o žiūrovai savo ekranuose mato visai kitas. Paaiškėjo, kad režisieriai suklydo ir įjungė kitų, tuo pat metu vykusių, rungtynių vaizdą.   

„Įsivaizduokite, aš šaukiu: „Smūgis į vartus!“, o žiūrovai mato, kad kamuolys ramiai ridinėjamas veja“,  juokėsi T.Meškonis.

7. T.Meškonis kartą kažkodėl beveik visą kėlinį vieną žinomą Olandijos futbolininką vadino kito šios šalies žaidėjo pavarde, nors puikiai pažinojo ir vieną, ir kitą.

8. Tautvydui yra tekę TV žiūrovams komentuoti tokias jam egzotiškas sporto šakas, kaip jojimas, akmenslydis (kai Lietuvoje apie jį dar buvo žinoma labai mažai) ir net meninė gimnastika, tačiau labiausiai patinka komentuoti futbolą, krepšinį, rankinį ir ledo ritulį.

9. Tautvydo duktė Gabija Meškonytė (20 m.) yra Vilniaus „Kibirkšties“ krepšinio komandos žaidėja. Būdama vos 18 metų ji jau spėjo sužaisti vienerias oficialias rungtynes ir Lietuvos moterų rinktinėje. Gabija žaidė visų amžių šalies jaunučių, jaunių ir jaunimo rinktinėse. Šiemet ji su „Kibirkštimi“ tapo Lietuvos vicečempione.

10. T.Meškonis kartą arba du per savaitę su bičiuliais žaidžia krepšinį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.