Albertas Bandžius prakalbo apie Petro Gražulio ir palangiškės vaiką bei santykius

Seimo nario Petro Gražulio (59 m.) ir palangiškės Birutės Navickaitės (31 m.) santykiai aptarinėjami prieš visą Lietuvą. Prieš kelis mėnesius palangiškė Petrui pagimdė penktą vaiką, tačiau politikas apie tai nutylėjo.

 Petras Gražulis, Birutė Navickaitė ir Albertas Bandžius.
 Petras Gražulis, Birutė Navickaitė ir Albertas Bandžius.
 Petras Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 Petras Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 Albertas Bandžius.<br> LR archyvo nuotr.
 Albertas Bandžius.<br> LR archyvo nuotr.
 Birutė Navickaitė.
 Birutė Navickaitė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 3:45 PM, atnaujinta Jun 26, 2018, 3:53 PM

Tylėti nebegalėjo Birutė. Laidoje ji pranešė, kad pagimdė jam dukrą, o jo tėtis, anot jos, deja, visa tai pavadino „gyvenimo klaida“.

Dabar parlamentaras kaltina ją palaidu gyvenimo būdu, sako, kad moteris turi psichologinių problemų. Ši atkerta, kad Gražulis ją šmeižia, nes nori iš jos atimti jų dukrą.

Advokatas Albertas Bandžius pakomentavo Petro Gražulio šansus globoti dukrą.

„Prisiteisti globą vertinčiau labai skeptiškai, kadangi mergaitė neseniai gimusi. Akivaizdu, kad mama jai reikalinga labiau, nes visa tai susieta su gyvybinėmis funkcijomis – žindymu krūtimi.

Viešus pareiškimus vertinčiau kritiškai. Manau, kad Petras yra spalvingas žmogus. Kai kurie jo pareiškimai galbūt sukelia juoką, o šiaip, jei tas ketinimas yra rimtas, tai niekas netrukdo jam lankyti mamą su dukra. Na, o jei ji nuspręstų drausti, tai yra tam tikros teisės priemonės“, – kalbėjo Albertas.

Buvo pasirodžiusi informacija, kad P.Gražulis palangiškei siūlė atiduoti kūdikį jo dukrai. Anot advokato, jis turėtų prisiimti visą atsakomybę.

„Aš manau, kad visa tai neturėtume perkelti ant kitų giminaičių. Jo dukra turi savo vaikų, o jis, kaip tėtis, turėtų būti atsakingas už savo vaikus. Pačią mažiausią dukrą“, – sakė jis.

Vaikeliui paaugus, anot advokato, jis galėtų auginti dukrą. Šiuo metu Petras gyvena Seimo viešbutyje, tačiau, pasak jo, Petro atlygis pakankamas išsinuomoti kambarį ar būstą.

„Tuo metu, kai jis išeina posėdžiauti, turėtų būti auklė, kuri prižiūrėtų. Bet čia jau tuomet, kai mamos nebereikės maitinant.

Nematau didelio trukdžio, juk jis protingas žmogus. Jei pareiškimai apie globos prisiteisimą ir norą matytis su dukra yra ne įvaizdžio dalis, o tikras noras būti su dukra... Jis nėra 20 metų vaikinas, kuris nelabai supranta apie tėvystę“, – komentavo Albertas.

Žurnalistė A.Bandžiaus paklausė, ką ji mano apie skandalingą Petro siūlymą palangiškei daryti abortą.

„Aš visus šiuos pareiškimus skaičiau tik spaudoje. Ir tai buvo išsakyta iš mergaitės mamos lūpų. Nei vienos žinutės apie tai man neteko skaityti, o turėdamas patirtį, kad kai kada pasakoma to asmens subjektyvi tiesa, tai nuo platesnių komentarų susilaikyčiau.

Taip, mes galime manyti, kad Petras karštas žmogus, bet nemanau, kad jis taip pasisakytų. Kitą vertus, jei taip negražiai pasisakytų, ar vežtų pinigus...“ – svarstė advokatas.

Kokios dabar P.Gražulio laukia procedūros?

„Manau, kad tai pakankamai išviešinta. Pajuokaudamas, bet jis prisipažino, jog ta mergaitė yra jo. Lengviausias būdas yra kreiptis į Civilinės metrikacijos skyrių, užpildyti atitinkamą dokumentą ir ten įrašytų mergaitės tėvu jį.

Dabar dėl pačios bendravimo tvarkos, išlaikymo, jei kartais jis geranoriškai to atsisakys, tai kitai pusei neužkerta kelio kreiptis į teismą.

Mergaitės mama, gali kreiptis į teismą dėl išlaikymo. Na, ir tada liktų tik bendravimo tvarka,“ – dėstė jis.

Pokalbio metu advokatas prisiminė ir šiai istorijai tinkanti anekdotą.

„Aš kai skaičiau jų istoriją ir nežinau, man kažkodėl mintyse iškilo tokia situacija: berniukas ateina pas tėtį, skaitantį laikraštį, ir sako : „Tėti tėti, o ko tu norėjai berniuko ar mergaitės? O ji s atsako: „Ech, aš tik laiką norėjau gerai praleisti“. Galbūt tai buvo taip, o galbūt ne. Nenoriu nei vienos pusės įžeisti, bet situacija kokia yra tokia,“ – sakė Albertas.

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.