Rusijos TV žvaigždės Ivano Urganto gyvenimo pokyčiai užvirė skandalą

Ar Ivanas Urgantas (40 m.) susiruošė emigruoti? Populiariausio Rusijos televizijos laidų vedėjo kelionė į Izraelį sukėlė tiek aistrų, kad jas gesinti teko jam pačiam.

Rusijos spauda skelbia, kad Izraelio pilietybę slapčia gavo ir I.Urgantas, ir jo žmona N.Kiknadzė.<br>„Scanpix“ / „Sputnik“ nuotr.
Rusijos spauda skelbia, kad Izraelio pilietybę slapčia gavo ir I.Urgantas, ir jo žmona N.Kiknadzė.<br>„Scanpix“ / „Sputnik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 9:12 AM

Rusijos Pirmojo kanalo laidos „Vakarinis Urgantas“ vedėjas, paskelbė žiniasklaida, su visa šeima išvyko į Izraelį ir gavo šios šalies pilietybę.

Pranešama, kad Izraelio pasai šiam žiūrovų mėgstamam aktoriui ir jo žmonai bei dukterims buvo įteikti, vos atvykus į Tel Avivo Ben Guriono oro uostą. Esą daug liudininkų savo akimis matė šią ceremoniją.

Pranešama, kad I.Urgantas į Izraelį vyko kartu su antrąja žmona, savo bendraamže Natalija Kiknadze ir vaikais.

Pora augina dešimties metų Niną ir dvejų metų Valeriją, taip pat 17-metę Natalijos dukterį iš ankstesnės santuokos Eriką. N.Kiknadzė iš ankstesnės santuokos taip pat turi 21 metų sūnų Niko.

Rusijos spaudoje kilo triukšmas – net pradėta spėlioti, ar I.Urgantas apskritai grįš į šią šalį.

Internete į komentarų jūrą įsiliejo ir pastaruoju metu dėl suvaidintos mirties visame pasaulyje garsus Ukrainoje gyvenantis rusų žurnalistas Arkadijus Babčenka. Jis išvadino I.Urgantą itin negražiais žodžiais.

Anot šio prisiekusio Vladimiro Putino režimo kritiko, I.Urgantas nusipelno būti smerkiamas. Nes, suprask, puikiai suvokia, kad Rusija žlugusi, todėl ir pasirūpino Izraelio pasu – saugesnei ateičiai, kai teks nešti kudašių. Tačiau vis tiek dirba (ir didelius pinigus uždirba) Rusijoje.

I.Urgantas iškart pradėtas lyginti ir su Rusijos milijardieriumi Romanu Abramovičiumi, kuris vos prieš porą savaičių gavo Izraelio pilietybę ir iš Londono kraustosi į Tel Avivą – dėl sunkumų pratęsiant Didžiosios Britanijos vizą. Beje, akimirksniu tapdamas turtingiausiu Izraelio piliečiu.

Gauti Izraelio pasą I.Urgantui neturėjo būti itin sudėtinga, mat 2005-aisiais miręs jo senelis aktorius Levas Milinderis buvo žydas.

Įsisiautėjus gandams, Ivanas juos pamėgino išsklaidyti internete. Socialiniame tinkle „Instagram“ jis paskelbė, kad į Izraelį porai dienų nuvyko aplankyti prosenelės ir tetos kapų.

„Lieku Rusijos pilietis, labai myliu savo šalį ir išvykti iš jos nesiruošiu“, – parašė aktorius ir paragino gandais apie emigraciją negąsdinti jo močiutės.

Vis dėlto jis nepaneigė ir niekaip nekomentavo žinios, kad gavo Izraelio pilietybę.

Rusijos įstatymai leidžia turėti dvigubą pilietybę, o Izraelio pasas suteikia galimybę be vizos vykti į 161 valstybę. Rusijos – į 118, tačiau, pavyzdžiui, su juo reikia vizos keliaujant į bet kurią Europos Sąjungos šalį.

Būtent dėl paprastesnių kelionių, spėjama, I.Urgantas ir susižavėjo galimybe gauti Izraelio pilietybę.

Rusijos žvaigždėms siekti dvigubos pilietybės nėra naujiena.

Pavyzdžiui, 2002-aisiais Lietuvos piliete tapo Rusijos popžvaigždė Kristina Orbakaitė – garsiosios atlikėjos Alos Pugačiovos ir lietuvių kilmės cirko artisto Mykolo Orbako dukra.

Nors ketina ir toliau gyventi Rusijoje, I.Urgantas savo poelgiu internete sukėlė didelę piktų komentarų bangą – atsirado net jį vadinančių tėvynės išdaviku.

Kilusį skandalą aktorius, regis, nusprendė prislopinti miela nuotrauka – lyg tyčia būtent prie komentaro apie kelionę į Izraelį pirmą sykį viešai internete parodė savo mažylę dukterį Valeriją.

Parengė Ramūnas Zilnys 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.