Neįtikėtina, kaip dabar atrodo muilo operos „Santa Barbara“ aktoriai

Prieš 25 metus eteryje pasirodė paskutinė – 2137-oji – garsiosios muilo operos „Santa Barbara“ serija. Atomazgą parodė kanalas NBC, kai serialo gerbėjai Lietuvoje dar tik gilinosi į siužeto vingius.

 Nicolas Costeris.<br>Scanpix nuotr.
 Nicolas Costeris.<br>Scanpix nuotr.
  Nicolas Costeris.<br>Scanpix nuotr.
  Nicolas Costeris.<br>Scanpix nuotr.
 Jedas Allanas.<br>Scanpix nuotr.
 Jedas Allanas.<br>Scanpix nuotr.
  Jedas Allanas.<br>Scanpix nuotr.
  Jedas Allanas.<br>Scanpix nuotr.
 Marcy Walker.<br>Scanpix nuotr.
 Marcy Walker.<br>Scanpix nuotr.
  Marcy Walker.<br>Scanpix nuotr.
  Marcy Walker.<br>Scanpix nuotr.
 Robin Wright.<br>Scanpix nuotr.
 Robin Wright.<br>Scanpix nuotr.
  Robin Wright.<br>Scanpix nuotr.
  Robin Wright.<br>Scanpix nuotr.
 A.Martinezas.<br>Scanpix nuotr.
 A.Martinezas.<br>Scanpix nuotr.
  A.Martinezas.<br>Scanpix nuotr.
  A.Martinezas.<br>Scanpix nuotr.
 Judith McConel.<br>Scanpix nuotr.
 Judith McConel.<br>Scanpix nuotr.
  Judith McConel.<br>Scanpix nuotr.
  Judith McConel.<br>Scanpix nuotr.
 Nancy Lee Grahn.<br>Scanpix nuotr.
 Nancy Lee Grahn.<br>Scanpix nuotr.
  Nancy Lee Grahn.<br>Scanpix nuotr.
  Nancy Lee Grahn.<br>Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
 Už serialo atsiradimą reikia dėkoti sutuoktiniams Dobsonams.<br>Scanpix nuotr.
 Už serialo atsiradimą reikia dėkoti sutuoktiniams Dobsonams.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (17)

Lrytas.lt

2018-07-07 13:27

Amerikiečių serialą „Santa Barbara“ į Lietuvą atnešė pirmasis komercinis TV kanalas „Tele-3“. Jis buvo rodomas nuo 1993-iųjų iki 1999-ųjų. Taigi lietuviai vos ne paskutiniai pasaulyje sužinojo: Iden ir Kruzas išsiskyrė, Meisonas ir Džulija vis dėlto susituokė, o Si Si Kepvelas metė meilužę Santaną ir grįžo pas žmoną Sofiją.

Dabar ilgai trunkančius, painius dalykus dažnai pavadiname santa barbara, savaime suprantama, turėdami galvoje ne Kalifornijos miestą. Atsižiūrėjome 10-ajame dešimtmetyje dabar jau legendinio amerikiečių serialo, įsiminėme jo iškilmingus muzikinius šaukinius, skambėjusius namuose daugiau kaip 6 metus.

Serialo siužetas sukosi apie keturias įvairių visuomenės sluoksnių šeimas. Turtingi ir įtakingi Kepvelai, jų amžini varžovai Lokridžai, tarnautojai Perkinsai ir ispanakalbiai Andradės. Dar buvo Bleikai, Kastiljai, DiNapoliai, Doneliai, Volkeriai ir šimtai kitų herojų.

Kaip juos įkūniję aktoriai gyvena po ketvirčio amžiaus?

Iden Kepvel – Marcy Walker (56 m.). „Santa Barbaros“ Iden buvo ryškiausias jos vaidmuo. Į didįjį ekraną žaliaakei šviesiaplaukei taip ir nepavyko patekti.

Bažnyčios susirinkime M.Walker susipažino su savo penktu (!) vyru Dougu Smithu, IBM filialo prezidentu. Juodu laimingai gyvena iki šiol. Aktorystę Marcy metė dar 2005 metais ir tapo pastore. Dar M.Walker – sekmadieninės mokyklos direktorė mažame JAV miestelyje.

Vieninteliam sūnui Taylorui, kurio ji susilaukė su „Santa Barbaros“ operatoriumi, netrukus sukaks 30 metų. Jis – taip pat aktorius. O jo pirmasis vaidmuo – Iden ir Kruzo naujagimė Adriana.

Kruzas Kastiljo – A Martinezas (69 m.). Jis, kaip ir anksčiau, filmuojasi TV serialuose ir didžiajame kine. „Iki „Santa Barbaros“ vaidinau arba padugnes, arba aukas, – prisiminė aktorius. – Policininkas Kastiljo – mano pirmas teigiamas vaidmuo. Jis ne tik pelnė man sėkmę, bet ir pasuko karjerą kita kryptimi. Jei ne šis serialas, galbūt išties būčiau likęs tik blogiukas.“

Beje, aktorius prisipažino, kad buvo įsimylėjęs partnerę, vaidinusią Iden. Kadangi buvo vedęs, jis nesiryžo sulaužyti ištikimybės. A.Martinezas iki šiol gyvena su žmona Leslie Bryans, užaugino sūnų ir dvi dukteris.

Si Si Kepvelas – Jedas Allanas (83 m.). Per karjerą J.Allanas įsiamžino dviejose dešimtyse TV serialų, tarp kurių – „Beverli Hilsas, 90210“, „Lesė“, „Detektyvas Kolambas“, „CSI: Majamis“. 50 metų buvo susituokęs – žmona Toby mirė 2001 metais. Užaugino tris sūnus, turi šešis anūkus.

„Viena mano senelė iš Odesos, kita – iš Minsko, – pasakojo aktorius. – Bet nei Ukrainoje, nei Baltarusijoje giminių nebėra – tikrinau.

Viena senelių man dainuodavo „Akys juodosios“, iki šiol prisimenu.“

Lajonelas Lokridžas – Nicolas Costeris (84 m.). Žilė galvon – velnias uodegon. Tai apie N.Costerį. 2014 metais „Santa Barbaros“ žvaigždė vedė savo gerbėją iš Rusijos – maskvietę Jeleną Boroduliną, jaunesnę 43 metais.

Jelena įsimylėjo žavingąjį Lajonelą dar būdama mergaitė, kai pamatė per televizorių „Santa Barbaroje“. Paaugusi susirado dievaitį feisbuke, ir prasidėjo! N.Costeris dėl naujos meilės metė žmoną, vaikus ir namus.

Kol pirmoji žmona sutiko skirtis, gyveno su Jelena jachtoje iš pasiskolintų iš draugų pinigų. Pora ir dabar kartu.

Džulija Veinrait Kepvel – Nancy Lee Grahn (62 m.). Džulijos vaidmens atlikėja liko ištikima savo vaidmeniui, nors per visą serialo laiką pasikeitė trys Meisonai! Galbūt kaip tik už pasiaukojimą Nancy gavo „Emmy“.

Praėjus 14 metų po to, kai baigėsi serialas, aktorė susitiko su L.Daviesu serialo „General Hospital“ filmavimo aikštelėje (ten vaidino ir buvęs Kruzas Kastiljo). Tęsia karjerą televizijoje, augina dukterį, sėkmingai dalyvauja politikoje ir labdaringoje veikloje padėdama sergantiesiems onkologinėmis ligomis.

Kelė Kepvel – Robin Wright (52 m.). Vienintelė iš „Santa Barbaros“ aktorių išsiveržė į didįjį ekraną. Tiesa, ne be buvusio vyro Seano Penno (turi du bendrus vaikus), kurio pavarde daug metų filmavosi, pagalbos. S.Pennas – antras R.Wright vyras. Su pirmuoju aktorė susipažino „Santa Barbaros“ filmavimo aikštelėje.

Kelės vaidmeniu R.Wright nuoširdžiai didžiuojasi iki šiol, bet pasaulinę pripažinimą jai pelnė vaidmuo dramoje „Forestas Gampas“ su Tomu Hanksu. Sėkmingai filmuojasi iki šiol.

Vienas ryškiausių pastarojo meto darbų – vaidmuo kriminaliniame trileryje „Mergina su drakono tatuiruote“ ir, be abejonės, politiniame TV seriale „Kortų namelis“. 2014-aisiais už vaidybą jame Robin gavo Auksinį gaublį, dar kelis kartus vėliau buvo jam nominuota.

Sofija Kepvel – Judith McConnel (74 m.). Jaunystėje ji laimėjo „Mis Pensilvanijos“ titulą ir iki šiol atrodo puikiai. Sofijos vaidmuo tapo jos vizitine kortele. Iki „Santa Barbaros“ vaidino tik neigiamus personažus. J.McConnel taip ir liko serialų aktorė. Filmavosi reklamose.

Niekada nebuvo ištekėjusi, jos vienintelę dukterį 1990-aisiais pagimdė pakaitinė motina.

Meisonas Kepvelas – Lane’as Daviesas (67 m.). Tai vienintelis iš aktorių, nenorintis nė prisiminti, kad kadaise vaidino „Santa Barbaroje“. „Vienai serijai reikėdavo išmokti iki 58 puslapių teksto – mano herojus buvo labai plepus, – baisėjosi L.Daviesas. – Aš neturiu nieko bendra su juo.“

Vaidino daugybėje serialų, dabar vadovauja teatro „Santa Susana“ trupei, statančiai daug Williamo Shakespeare’o veikalų. Vedęs, turi du sūnus. Būtent vaikus vadina didžiausia gyvenimo dovana. Mėgsta staliaus darbus, slidinėja, žvejoja.

Tedas Kepvelas – Toddas McKee (54 m.). Honorarus, gautus už vaidmenį „Santa Barbaroje“, T.McKee iškart pelningai investavo – nusipirko Holivude tris kotedžus. Tiesa, taip ir nevedė. Šnekama apie jo netradicinę lytinę orientaciją, bet pats žvaigždėtasis viengungis sako dar nesutikęs svajonių moters.

Kūrė ir riešutmedžių augintojas

* Už serialo atsiradimą reikia dėkoti sutuoktiniams Dobsonams. Bridget rašė vadinamųjų muilo operų scenarijus, o jos vyras Jerome’as augino riešutmedžius. Verslas sekėsi gerai, bet ilgainiui Jerome’as susižavėjo žmonos veikla ir ėmė jai padėti.

* Serialo veiksmas vyksta Kalifornijos kurortiniame miestelyje Santa Barbaroje, tačiau jis ten niekada nefilmuotas – visa istorija rutuliojosi Holivudo paviljonuose už 150 kilometrų nuo miestelio.

* „Nesibaigiančių“ serialų reitinge „Santa Barbara“ užima tik kuklią dešimtą vietą. Lyderis – „Kelrodė šviesa“ (Guiding Light), įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą. Jis rodytas 57 metus, o prieš tai dar 15 metų klausytas – pradėtas transliuoti kaip radijo spektaklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?