Šiurpi Woody Alleno istorija: buvo kaltinamas dukros tvirkinimu

Įskaudinta moteris gali sukurti tokį velnišką keršto planą, kad jos auka kentės dešimtmečius. Tai savo kailiu yra patyręs dviejų „Oskarų“ laureatas režisierius Woody Allenas (82 m.).

W.Allenas buvo kaltinamas tuo, kad tvirkino įdukrą Dylan.
W.Allenas buvo kaltinamas tuo, kad tvirkino įdukrą Dylan.
M.Farrow psichologiškai traumavo savo įvaikius.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
M.Farrow psichologiškai traumavo savo įvaikius.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
 Woody Allenas.
 Woody Allenas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 6:50 PM

Istoriją, esą W.Allenas daugiau nei prieš ketvirtį amžiaus tvirkino įdukrą Dylan Forrow (32 m.), sukurpė jo palikta aktorė Mia Farrow (73 m.).

Tai neseniai atskleidė Dylan brolis gydytojas Mosesas Farrow (40 m.).

Daugybę kartų pasauliui buvo piešiamas toks vaizdas. 56-erių lieknas, akinius raginiais rėmeliais nešiojantis, marškiniais ir velvetinėmis kelnėmis vilkintis vyras su septynerių metų mergaite kopia į namo palėpę.

Jis liepia mergaitei atsigulti ant pilvo, pakelia jos suknelę. Aukštu žemiau šėlsta penki vaikai, kuriuos prižiūri dvi auklės, televizorius įjungtas.

Vyras su akiniais – W.Allenas, o mergaitė – jo įdukra Dylan. Anuomet 14-metis W.Alleno įsūnis Mosesas visą tą laiką buvo kambaryje šalia laiptų.

Neseniai jis pareiškė: „Viskas vyko ne taip.“

Tai, kas esą įvyko šiltą ir saulėtą 1992 metų rugpjūčio 4-ąją sodyboje Bridžvoteryje (Konektikuto valstija), iki šiol meta šešėlį ant Holivudo žvaigždės.

Praėjus kelioms dienoms W.Alleno ir buvusios jo gyvenimo draugės aktorės M.Farrow įdukra Dylan pareiškė: režisierius palėpėje ją lytiškai išnaudojo.

Ji turėjusi atsigulti ant pilvo ir žiūrėti, kaip ratus suka žaislinis traukinys.

W.Allenas buvo neseniai išsiskyręs su M.Farrow ir tądien užsuko į sodybą pasiimti kai kurių daiktų.

Režisierius jau buvo įsimylėjęs jųdviejų įdukrą Soon-Yi (47 m.) ir su ja kūrė bendros ateities planus. (1997-aisiais pora susituokė ir laimingai gyvena iki šiol.)

Įsiutusi M.Farrow išvadino W.Alleną „monstru“ ir „tėvu, kuris dulkina mažametę įdukrą“.

Policija ir prokuratūra pradėjo tyrimą. Teismas iš pasaulinio garso režisieriaus atėmė vaikų priežiūros teises. Tačiau vėliau buvo atlikti du papildomi tyrimai ir kaltinimai W.Allenui panaikinti. Vis dėlto 2014-aisiais Dylan atvirame laiške vėl ėmė kaltinti režisierių lytiškai ją išnaudojus.

„O jei tai būtų buvusi jūsų dukra?“ – retoriškai klausė Dylan aktorės Cate Blanchett, kuri pareiškė, kad nepaisydama mestų kaltinimų toliau gerbia kino genijų ir laiko garbe su juo dirbti.

Šeimos nuotraukose dar mažas, akinius apvaliais rėmeliais nešiojantis korėjietis Mosesas aiškiai prisimena 26 metų senumo įvykius.

„Aš pažadėjau viską stebėti. Tiksliai prisimenu, kad Woody sėdėjo priešais televizorių. Prisimenu, kur tuo metu buvo Dylan ir mano brolis Satchelis, – pasakojo vyras. – Niekas iš mūsų neturėjo leisti Dylan vienai likti su Woody.“

Į svečius užėjusi draugų auklė pasakojo mačiusi, kaip W.Allenas padėjo galvą Dylan ant kelių. Mosesas iš tokio liudijimo tik juokiasi.

„Iš tikrųjų? Ir visi buvome šalia? Jei ji tai matė, kodėl tuoj pat nepranešė mūsų auklei?“ – stebėjosi Mosesas.

Neatitinkančiomis tikrovės jis vadina ir kalbas, esą lytiškai išnaudojama jo sesuo turėjo stebėti ratus sukantį žaislinį traukinuką.

„Pasakojimas būtų įtikinamas, jeigu ne vienas „bet“, – aiškino Mosesas. – Palėpėje nebuvo jokio žaislinio geležinkelio.

Tai buvo apleista patalpa su vinimis medinėse sienose ir daugybe pelėkautų. Ji dvokė priemonėmis nuo kandžių. Kas galėtų tokioje palėpėje laikyti žaislinį geležinkelį?“

Mosesas atkreipė dėmesį į tai, kad nėra nė vieno šio tariamo nusikaltimo liudininko. „Kaip gali būti liudininkas to, ko niekuomet nebuvo?“ – retoriškai klausė vyras.

Kas toliau vyko tą nelemtą dieną? Ogi po tariamo šlykštaus nusikaltimo M.Farrow ir W.Allenas lyg niekur nieko išėjo kartu pavakarieniauti.

Kitą dieną W.Allenas iš katalogo išrinko Dylan žaislą, kurio ji labai norėjo. Jokių nusiskundimų.

Dylan prabilo tik po kelių dienų. Jos pasakojimą M.Farrow nufilmavo. Žiūrint tą vaizdo įrašą susidaro įspūdis, kad mergaitės ši istorija nė trupučio nedomina.

M.Farrow teko ne kartą nutraukti filmavimą ir įdukros vis paklausti: „Dylan, ką tau padarė tėvelis? O ką vėliau jis padarė?“

„Tą keistą įrašą aš mačiau savo akimis. Jis visiškai neįtikinamas“, – sakė Mosesas.

Anksčiau ir Mosesas kaltino įtėvį. Jis parašė laišką, kuriame teigė, kad W.Allenas sugriovė jo svajones.

„Aš taip pat esu žarstęs kaltinimus tėvui. Dėl to man dabar labai gėda“, – prisipažino M.Farrow.

Kodėl tuomet jis taip elgėsi? „Aš tik atlikau vaidmenį, kurį motina M.Farrow man skyrė velniškai gudriai surežisuotoje dramoje, – prisipažino vyras. – Mes visi tapome jos bjauraus šou dalimi.“

Holivudo aktorė M.Farrow turėjo 15 biologinių vaikų ir įvaikių. Šeimos gydytoju dirbantis Mosesas prisiminė, kad namuose atmosfera buvo tarsi psichiatrijos ligoninėje.

„Mia bandė kurti laimingos šeimos mitą, tačiau tai buvo bjaurus melas“, – atvirai pasakojo Mosesas.

Kai kurie vaikai buvo neįgalūs – neregiai ar psichiškai nesveiki.

„Baisu prisiminti, kaip kai kurie mano neregiai broliai ir seserys nukrisdavo nuo laiptų arba būdavo užrakinami kambariuose ar spintose, – su ašaromis akyse prisiminė Mosesas. – Mano brolį Thaddeusą buvo ištikęs paralyžius, kurio pasekmes jis visada jautė.

Kartą Mia uždarė jį sodo pašiūrėje, bausdama už išdykavimą.“

Ką apie šiuos šiurpius kaltinimus gali pasakyti M.Farrow? Garsi aktorė atsitvėrė tylos siena.

Mosesas sakė labai gerbiąs savo seserį Soon-Yi, kuri tapo W.Alleno žmona.

„Sesuo visuomet buvo savarankiška ir nesileido įbauginama Mios.

Dėl to namuose kildavo aršių kivirčų, – pasakojo Mosesas. – Kartą Mia sviedė į Soon-Yi porcelianinę figūrėlę, mušė ją telefono rageliu.

Žinoma, tai, kad Soon-Yi įsimylėjo W.Alleną, buvo keista. Kita vertus, ji nėra biologinė jo duktė. Be to, tuomet jau seniai buvo pilnametė.

Tai buvo jos pabėgimas nuo Mios. Kitiems tokia laimė nenusišypsojo.“

Neregė M.Forrow įdukra Tam 2000-aisiais po kivirčo su įmote išgėrė mirtiną migdomųjų dozę. Oficiali mirties priežastis – sustojo širdis. Jai buvo 21 metai.

Įmotė tvirtino, kad Tam vaistų perdozavo atsitiktinai.

„Ar aklas žmogus negali suskaičiuoti tablečių?“ – stebėjosi Mosesas.

Jo brolis Thaddeusas taip pat mėgino pasitraukti iš gyvenimo. Tai padaryti jam pavyko iš antro sykio.

28 metų vyras 2016-aisiais nusišovė automobilyje netoli motinos namų.

Moseso sesuo Lark, turėjusi polinkį žalotis, tapo narkomane. Susirgusi AIDS ji mirė skurde 2008-aisiais būdama 35 metų.

Pasak Moseso, tai buvo nelaimingi namai, juose tvyrojo nesveika atmosfera. Žinoma, tai nėra įrodymas, kad W.Allenas neįvykdė lytinio nusikaltimo.

Tačiau taip pat nėra įrodymų, kad jis jį įvykdė. Yra tik įtarimai, kuriuos turėtų išsklaidyti Moseso liudijimas.

Įsiplieskus „#MeToo“ skandalui W.Allenas imtas lyginti su prodiuseriu Harvey Weinsteinu, režisieriumi Romanu Polanskiu ir komiku Billu Cosby, kurie apkaltinti lytiniais nusikaltimais. Vis garsiau skambėjo raginimai neiti į jo filmus. Kur tie ragintojai po Moseso liudijimo? Jie nutilo.

„Jūs paskubėjote įsilieti į teisėjų chorą, – sakė jiems Mosesas. – Užuot kaitinę tviteryje kilusią isteriją, turėtumėte geriau įsiklausyti į mano žodžius.“

Koks bus šios istorijos tęsinys? Mosesas norėtų, kad jo apskritai nebūtų.

„Reikia pasakyti „gana“. Mes su tavimi žinome tiesą. Atėjo laikas baigti keršto žygį“, – kreipdamasis į įmotę sakė M.Farrow.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.