Po gyvenimo išbandymų Dominykui Vaitiekūnui prireikė psichoterapeuto pagalbos

Norint kurti atvirą Lietuvos visuomenę, būtina kalbėti socialiai jautriomis temomis ir pasidalinti jautriais dalykais, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“ teigia aktyviai į viešąjį gyvenimą sugrįžtantis aktorius ir dainininkas Dominykas Vaitiekūnas.

 Dominykas Vaitiekūnas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Dominykas Vaitiekūnas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT.lt

Sep 1, 2018, 7:45 PM

Anot jo, kai gyvenime per daug dilemų, verta kreiptis į specialistą:

„Galvojau, trauks iš manęs negatyvius dalykus, gyvenimas pasidarys liūdnas. O iš tiesų, atvirkščiai, – atsirado daugiau laisvės“.

D. Vaitiekūnas neabejoja – mūsų visuomenėje dar bijoma atvirai kalbėti apie socialines ir emocines problemas, kitaip tariant, nepatogiomis temomis.

Tačiau prieš metus aktorius pats ryžosi praverti psichoterapeuto kabineto duris, nes jautėsi atsidūręs aklavietėje. Tą kartą jam kilo ne vienas klausimas: kaip toliau gyventi, kaip spręsti iškilusias tiek asmenines, tiek profesines problemas.

„Aš kreipiausi į psichoterapeutą, kai supratau, kad mano gyvenime yra per daug dilemų ir probleminių klausimų, į kuriuos nesugebu pats atsakyti.

Man reikėjo specialisto iš šono. Žengtas didelis žingsnis, bet vienas geriausių gyvenime. Aš galvojau, nueisiu pas psichoterapeutą, tai jau prasidės liūdesys, skausmas, žodžiu, trauks iš manęs visus negatyvius dalykus. Maniau, gyvenimas pasidarys liūdnas, reikės save riboti, racionaliai gyventi pagal taisykles. O viskas atvirkščiai. Kaip tik atsirado daugiau laisvės“, – pasakoja aktorius.

Iš šalies atrodantis komunikabilus ir linksmas, D. Vaitiekūnas prisipažįsta esąs melancholikas ir prisimena nuotykį, kai vienas ryžosi keliauti po Maltą.

„Vienam pasinerti į kelionę nebuvo lengva. Žinot, gyvenimas kartais nubloškia į vienatvės epizodus – tiek kūrybinės, tiek asmeninės vienatvės tarpsnius. Dažnai susiklosto aplinkybės, jei neturi antros pusės arba tavo draugai dirba, kai tu atostogauji. Juk tikrai nesi priverstas atsisakyti poilsio. Aš tiesiog susikroviau kuprinę ir iškeliavau vienas aplankyti pažįstamų, pakeliauti, pagaliau – pabūti su savimi“, – prisimena D. Vaitiekūnas.

Kelionės ir nuolatinė vietų kaita aktoriui leido pasijusti ne tik gyvesniam ir laisvesniam, bet ir atitrūkti nuo kasdienių problemų. Kai prieš porą metų jis prisipažino apie neheteroseksualumą, visiškai išsilaisvino nuo veidmainystės ir melo.

Tą kartą D. Vaitiekūnas sulaukė palaikymo iš artimųjų, kolegų. Šiandien jis džiaugiasi, kad viešas atsivėrimas buvo mažas krislelis, prisidėjęs prie besikeičiančios visuomenės.

„Vienas geriausių sprendimų buvo prabilti viešai apie savo seksualinę tapatybę. Pasidarė taip ramu, ramu, net baisu, ko man čia taip ramu. Pagaliau atėjau į tašką, kai baigėsi mano konfliktai su savimi. Augant tokioje aplinkoje, kaip Lietuvoje, ir mieste, kokiame aš augau, būti neheteroseksualiam arba homoseksualiam paaugliui, jaunuoliui – labai sudėtinga. Manau, provincijoje dar sudėtingiau. Nes neturi, kur slėptis“, – pasakoja aktorius.

Ilgą laiką dainuojantis D. Vaitiekūnas atvirai prisipažįsta, kodėl grupei „Liūdni slibinai“ nutraukus veiklą, pats pasitraukė iš viešojo gyvenimo. Pasak atlikėjo, scenoje visada reikia įrodinėti, kad esi vertas joje būti. Būtent dėl to dainininkas ryžosi mokytis muzikinio teatro subtilumų Londone, pas profesorių Dereką Barnesą. Ir pastaruoju metu jis vis daugiau pasirodo miuzikluose, o visai netrukus visus nustebins pradėdamas savo solinę karjerą.

„Aš manau, kad buvau įkalintas viename amplua. Tiek dirbdamas prie vaikų projekto, tiek dainuodamas su grupe, tai yra vienos spalvos. O aš, kaip žmogus, jaučiuosi turintis daugiau spalvų. Ir daug kitų savo pusių“, – tikina D. Vaitiekūnas.

Atvirai apie įveiktus demonus ir baimes, išsipažinimus, atvirumą, sugrįžimą į aktyvią muzikinę sceną ir televiziją – D. Vaitiekūnas „Stiliuje“ su Violeta Baubliene šeštadienį, 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.