Prabilęs S. Grafininos vyras Nigelas svaidėsi kaltinimais: „Ji prekiavo žmonėmis“

„Tai buvo nuodingi santykiai“, – tokius žodžius likus vos parai iki suėmimo interviu LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo...Iki...“ tarė Sandros Grafininos nužudymu kaltinamas jos vyras britas Nigelas Jeremy Macaulay.

 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“<br>LR archyvo nuotr.
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“<br>LR archyvo nuotr.
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“
 Dingusios Sandros Grafininos vyras Nigelas: „Net mūsų pažinties istorija buvo melas“
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 11:57 AM, atnaujinta Sep 10, 2018, 10:10 PM

Pasaką primenantis gyvenimas, kuriame daug prabangos ir nuotykių, – taip iš šono prieš dvejus metus galėjo nuskambėti buvusios „Olialia” mergaitės ir modelio lietuvės S.Grafininos pasakojimas žiniasklaidoje.

„Mes buvo net mūsų pažinties istorija“, – taip prieš suėmimą dar tikino N.J.Macaulay.

41 metų vyras daugiau nei keturias savaites praleido areštinėje, bet praėjusią savaitę buvo paleistas į laisvę.

Interviu prieš dvejus metus Sandra pasakojo, kad su Nigelu susipažino Londone, amerikiečių dailininko ir filmų kūrėjo Andy Warholo parodoje.

Į ją lietuvaitę neva pakvietęs pažįstamas meno kolekcionierius.

„Su Sandra susipažinome Londone. Ji su manimi susisiekė per pažinčių programėlę, kurioje buvau užsiregistravęs“, – interviu „Nuo...Iki...“ pasakojo Nigelas.

Pasak vyro, Sandra vėl norėjo būti garsi, kaip tuomet, kai tapo „Olialia“ mergaite. Taip ji neva tikėjosi, kad taps neliečiama ir galės pridengti savo tikrąją veiklą. Interviu, kurį Nigelas davė iki jo suėmimo likus vos parai, žiūrovai išgirdo brito pasakojimą apie jos gyvenimo užkulisius, primenančius Holivudo filmą.

N.J.Macaulay teigė, kad visuomenei rodytos gyvenimo detalės – melas, o jis pats sutiko meluoti ir kurti turtuolio įvaizdį.

„Buvo santykiai su tokia moterimi ir tai man kainavo. Gal 100 tūkstančių svarų. Tai buvo nuodingi santykiai, – sakė N.J.Macaulay. – Ji pateikė labai daug informacijos, kuri buvo melas. Aš tai žinojau, bet nesupratau, kaip Lietuvoje dirba žiniasklaida. O kai supratau, ji jau buvo spėjusi iškloti gausybę melo. Tai, ką ji pasakoja, supratau tik gavęs žinučių iš žmonių, pažinojusių mane ir perskaičiusių straipsnius.“

S.Grafininos nužudymu įtariamas N.J.Macaulay metė kaltinimus savo žmonai ir tikino, kad ji istorijomis apie prabangą „bandė pridengti tikrąją veiklą, iš kurios uždirbdavo.“

„Tai – prekyba žmonėmis“, – sakė jis.

Pasak N.J.Macaulay, apie galimą S.Grafininos slaptą verslą jis sužinojo prieš vestuves, tačiau jų neatšaukė. Britas paaiškino, kodėl.

„Ji buvo įdomi. Sandra yra išsilavinusi, kalba septyniomis kalbomis, keliauja. Kai susipažinau, ji buvo labai graži. Pastaruoju metu buvo akivaizdu, kad laikas, gyvenimo įpročiai atėmė tą grožį, – „Nuo...Iki...“ pasakojo N.J.Macaulay, pabrėžęs, kad vestuvės įvyko, nes moteris pastojo. – Po pirmojo karto, kai praleidome naktį, ji pasakė, kad laukiasi. Tada ji prisigėrė, nukrito nuo laiptų ir pasakė, kad prarado kūdikį. Nežinau, ar tai yra tiesa. Ji tai puikiai naudojo manipuliuodama manimi.“

Prapuolė po kivirčo su vyru

Be žinios dingusios S.Grafininos paieška buvo paskelbta liepos 19 dieną, gavus jos sesers pareiškimą – sesuo tvirtino, kas su Sandra nebegali susisiekti nuo liepos 1 dienos. Paaiškėjo, kad paskutinį kartą gyvą S.Grafininą žmonės matė būtent liepos pirmąją. Į Šiaulius iš JAV grįžusi moteris tądien vakare buvo pastebėta vieno prekybos centro alkoholio skyriuje, kur ginčijosi su N.J.Macaulay.

Netrukus S.Grafininos paieškos byla virto tyrimu dėl nužudymo – rugpjūčio 4 dieną sulaikytam M.J.Macaulay pareikšti įtarimai dėl šiaulietės nužudymo. Suėmimą pratęsė du kartus Remdamasis tyrėjų surinktas duomenimis teismas rugpjūčio 6 dieną įtariamąjį leido suimti savaitei. Po to suėmimo terminas buvo pratęstas dar savaitei, o pasibaigus pastarajam terminui – dar dviem savaitėms.

Griežčiausią kardomąją priemonę sunkiu nusikaltimu įtartam britui skyręs ir ją du kartus pratęsęs Šiaulių apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas Mantas Liesis tvirtino, kad byloje yra svarbių duomenų, kuriuos reikia patikrinti. O būdamas laisvėje įtariamasis gali trukdyti tyrimui arba slapstytis.

N.J.Macaulay ginantis advokatas E.Pavlovičiaus tvirtino, kad byloje nesurinkta nieko tokio, kas leistų teigti, kad jo klientas yra kaltas. „Kol kas byloje daugiau deklaratyvių frazių nei konkrečių duomenų. Su tokia byla, kokia yra dabar, nederėtų eiti net į pusiau teisinės valstybės teismą, nes ir ten ji subliūkštų“, – sakė advokatas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.