„Klauskite daktaro“ Liepa Norkevičienė papasakojo apie iššūkius eteryje

Atrodo, kad nieko nenutiks, jei suvalgysime ką nors nesveiko, neišsimiegosime, kartais pervargsime, o kai organizmas pradeda skųstis, lekiame pas gydytojus norėdami pasveikti, nors dauguma problemų atsiranda tik todėl, kad savęs nesaugome, LRT.lt portalui sako dainininkė ir naujoji LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėja Liepa Norkevičienė.

 Liepa Norkevičienė ir Alvydas Unikauskas.<br> P.Lileikio nuotr.
 Liepa Norkevičienė ir Alvydas Unikauskas.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eimantė Juršėnaitė, LRT.lt

2018-09-26 19:42

Ji sako, kad ir pati ne visada laikosi sveikos gyvensenos principų, tačiau darbas laidoje ir ją pačią įkvepia gyventi sveikiau.

– Jūs – naujoji laidos „Klauskite daktaro“ vedėja, ar jums tai didelis iššūkis? Juk tai pirmas kartas, kai tapote vedėja...

– Laidos vedėjos amplua man – visai nauja patirtis, nepatirti pojūčiai ir baimės, taip pat ir nemenkas iššūkis.

Esu ganėtinai reikli sau ir viską, ko besiimčiau, siekiu atlikti kiek įmanoma geriau. Iš tiesų kol kas jaučiuosi labai įvairiai: ir degu noru, ir laukiu, ir jaudinuosi, ir bijau...

Išgyvenu dėl kiekvienos smulkmenos ir noriu, kad ir aš, ir laidos kūrėjai bei žiūrovai būtų patenkinti mano darbu, pateisinčiau lūkesčius. Tikiuosi man pavyks prisibelsti į žmonių širdis.

Per pirmąjį filmavimą stovėdama šalia A. Unikausko labai jaudinausi, išgyvenau visas įmanomas emocijas. Jis – nuostabus partneris, turintis labai daug patirties ir stulbinantį žinių bagažą. Džiugu, kad labai greitai suradome bendrą kalbą.

– Televizijos studija skiriasi nuo koncertų scenos, vis dėlto, ar scenoje įgyta patirti padeda vedant laidas?

– Manau, kad padeda. Iš tiesų, scena ir televizija turi ir panašumų, ir skirtumų. Televizija reikalauja daugiau preciziškumo – čia kur kas svarbiau, ar taisyklingai kalbi, kirčiuoji, taip pat svarbu, kaip atrodai, nes kameros gali parodyti vaizdą stambiu planu ir pan.

Esu pratusi bendrauti su publika, žmonėmis. Smagu, kad ir filmuojant laidas yra žiūrovų studijoje. Jų reakcijos neretai išduoda, kas man sekasi geriau, o į ką galbūt turėčiau atkreipti dėmesį. Jei matau, kad jie šypsosi, yra patenkinti, vadinasi, man sekasi gerai. Tai motyvuoja dirbti ir eiti pirmyn, tad stengsiuosi prisidėti, kad laida ir toliau neprarastų savo žavesio.

– Medicina glaudžiai susijusi su jūsų gyvenimu, todėl veikiausiai laidos temos jums labai artimos, įdomios...

– Užaugau medikų šeimoje, mano tėtis anesteziologas, mama – šeimos daktarė. Be to aš pati studijavau mediciną, tad rengiantis laidai man padeda ir medicinos fakultete įgytos žinios, ir tėvai. Turiu suprasti, apie ką kalbu. Ir iš tiesų, daugelis profesoriaus A. Unikausko sakomų žodžių man yra girdėti, organizme vykstantys procesai – žinomi.

Galbūt todėl, kad medicina mane lydi nuo vaikystės, tai man labai įdomi sritis, man smalsu kaip veikia mūsų kūnas, kas jame vyksta, ką daryti, kad organizmas padėkotų. Taigi, laida apie tai, kas man aktualu ir įdomu. Smagu ir tai, kad galiu ne tik išbandyti naują amplua, bet ir sužinoti daug naujos bei naudingos informacijos man įdomiomis temomis.

– Ar pati stengiatės gyventi sveikai?

– Būna laikotarpių, kai atsakingai laikausi sveikos mitybos principų, kruopščiai renkuosi maisto produktus ir savimi rūpinuosi, o būna ir taip, kad užsisuku rutinoje, darbuose ir atrodo, kad neturiu laiko taisyklingai maitintis. Pavyzdžiui, vasara buvo ganėtinai užimta, keliavau, koncertavau ir kiek apleidau sveiką gyvenseną, nors puikiai žinau svarbiausius principus ir taisykles.

Jau nufilmuotose laidose kalbama apie mitybą, tad ir mane tai įkvepia sugrįžti į sveikos mitybos kelią. Juolab, kad būdama tokios laidos vedėja turiu rodyti gerą pavyzdį.

– Judėjimas taip pat sveikos gyvensenos dalis, ar sportuojate?

– Man patinka aktyviai gyventi, judėti, sportuoti, tačiau vasarą sporto salę buvau apleidusi. Kaip ir minėjau, vasara buvo ganėtinai intensyvi, nemažai keliavau, bet man patinka išbandyti aktyvias pramogas, tad kol orai lepino, nemažai laiko praleidau vandenlenčių parkuose.

Tai mano naujas hobis. Su vyru planavome ir žiemą nukeliauti į šiltus kraštus, kad galėtume paplaukioti, deja, panašu, jog nepavyks – darbas laidoje ir naujos studijos keičia mūsų planus. Veikiausiai ruduo – puikus metas grįžti į sporto klubą.

Be to, turiu augintinį, šikoku veislės šunelį Riku, todėl kiekvienas mano rytas ir vakaras prasideda pasivaikščiojimu miške ar parke. Džiaugiuosi, kad esu priversta, kasdien eiti išvesti augintinį ir skirti jam laiko, nes tokie pasivaikščiojimai labai naudingi ir kūnui, ir sielai, ir protui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.