Vėžio užklupta Olivia Newton-John griebėsi marihuanos

„Esu laiminga, kad mūsų šalyje legaliai galiu vartoti kanapių produktus“, – džiaugėsi Kalifornijoje (JAV) gyvenanti ir jau ne vienus metus su krūties vėžiu kovojanti aktorė bei dainininkė Olivia Newton-John.

O.Newton-John neseniai atšventė savo 70-metį.
O.Newton-John neseniai atšventė savo 70-metį.
O.Newton-John ir Johnas Travolta miuzikle „Briliantinas“.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
O.Newton-John ir Johnas Travolta miuzikle „Briliantinas“.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 7:19 AM

Auksiniam gaubliui už vaidmenį miuzikle „Briliantinas“ (Grease, 1978 m.) nominuota O.Newton-John prieš kelis mėnesius svajojo sulaukti 70-ojo gimtadienio.

Iš Australijos kilusi moteris jį atšventė rugsėjo 26-ąją.

Žiūrovų simpatijas visame pasaulyje pelniusi aktorė dabar viliasi, kad nepasikartos šeimos tragedija, – jos sesuo Rona nuo vėžio mirė prabėgus trims mėnesiams po savo septyniasdešimtmečio.

dainininkė ir aktorė O.Newton-John niekuomet nepamirš tos saulėtos 2013-ųjų gegužės dienos, kai automobiliu lėkė iš Santa Barbaros į Los Andželą pas seserį, kuriai buvo nustatytas agresyvios formos galvos smegenų vėžys.

„Kelyje įvyko avarija, man teko staigiai stabdyti, saugos diržas stipriai įsirėžė į petį“, – pasakojo moteris Australijos TV laidai „Sunday Night“.

Kai po kelių dienų ant kūno O.Newton-John aptiko nedidelį gumbą, jį palaikė tik sužeidimu, patirtu per avariją. Vis dėlto ji kreipėsi į gydytoją.

Medikų išvada pribloškė: atsinaujino krūties vėžys, kurį O.Newton-John buvo įveikusi prieš 21 metus.

Sukrėsta žinios aktorė užsisklendė. Tik kai praėjusiais metais vėžys vėl stipriai išplito (metastazių aptikta ir nugaroje), ji ryžosi prabilti viešai.

„Kai tik pagalvoju apie ligą, apima didžiulė baimė. Žinoma, stengiuosi vyti niūrias mintis šalin, bet ne visada pavyksta, nes esu tik žmogus.

Laimė, kad mano vyras visada yra šalia, jis – tikras ramstis (su prodiuseriu Johnu Easterlingu aktorė susituokė 2008 m. – Red.) Tikiu, kad nugalėsiu vėžį. Tai mano tikslas“, – pasakojo moteris.

Žiūrovų numylėtinė vėžį bando įveikti spindulių ir natūralia terapija. Iš valgiaraščio ji išbraukė cukrų, todėl dar labiau sulyso.

Be to, O.Newton-John vartoja kanapių aliejų.

„Mano vyras iš kanapių išgauna marihuaną. Kalifornijoje legalu tam tikrus kanapių kiekius auginti medicinos tikslais.

Johnas gamina tinktūras, padedančias slopinti skausmą, todėl lengviau užmiegu.

Esu laiminga, kad gyvenu valstybėje, kurioje tai teisėta, ir turiu vyrą, išmanantį, kaip galima panaudoti augalus“, – pasakojo O.Newton-John ir prisipažino svajojanti, kad ir kitose šalyse su vėžiu kovojantys žmonės kuo greičiau galėtų laisvai vartoti kanapių produktus.

Gimtajame Melburne aktorė yra įkūrusi vėžio terapijos centrą ir jam kasmet skiria dalį savo pajamų.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.