Živilė Pinskuvienė prabilo apie vaiką, atiduotą mirusiai globėjai

„Man labai sunku kalbėti apie šį įvykį. Net dabar kaupiasi ašaros akyse, tačiau tokia yra realybė. Dviejų metų vaikas buvo atiduotas mirusiai globėjai. Ar jūs įsivaizduojate? Ir visa tai padarė teismas, vaikų teisių prašymu, žinodamas, kad žmogus yra miręs.

 Ž. Pinskuvienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Ž. Pinskuvienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Ž. Pinskuvienė.<br> Laidos rengėjų nuotr.
 Ž. Pinskuvienė.<br> Laidos rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 11:56 AM, atnaujinta Nov 28, 2018, 12:06 PM

Aš turiu šią nutartį ir ten viskas oficialiai surašyta“, – laidoje „Ant bangos“ sunkiai žodžius apie sunkiai suvokiamą teismo sprendimą prabilo Živilė Pinskuvienė.

Pasak Širvintų rajono merės, vaikų teisių savivalė ir neadekvatūs teismo sprendimai verčia abejoti ten dirbančiais darbuotojais, o pati merė yra priversta laužyti įstatymus: „Įsivaizduokite, miršta vaiko laikinoji globėja, vyksta teismas, mes skubos tvarka pristatome visus reikiamus dokumentus, mirties liudijimą, teisėja skaito, viską mato ir pareiškia, kad vaikas ir toliau bus priskirtas mirusiai globėjai. Kadangi vaiko fiziškai nėra kur palikti, yra nusprendžiama, kad jis gyvens mūsų centre – ten, kur gyvena senukai. Tokius sprendimus sunku suvokti protu.

Šiuo metu atsirado globėjai, kurie rūpinasi vaiku. Tačiau tai daro neoficialiai. Jie negauna jokių vaiko pinigų, prisiima milžinišką atsakomybę jeigu tam vaikui kažkas nutiks, tačiau juk nelaikysi vaiko senelių namuose. Tai absurdas, kokie sprendimai yra priimami teismų.“

Neįtikėtina istorija apie sunkiai įsivaizduojamus vaikų teisių tarnybos ir teismo sprendimus – laidoje „Ant bangos“, ketvirtadienį 21:00 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

„Ant bangos“ – trečiadienį ir ketvirtadienį, 21.00 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.