Rūta Mikelkevičiūtė kreipėsi net į savo nekentėjus – pagalbos šauksmas buvo išgirstas

„Mieli mano draugai, nedraugai, sekėjai ir nekentėjai. Kad ir kas jūs, kviečiu jus prisidėti prie vėžiu ir kitomis sunkiomis ligomis sergančių vaikučių gerovės“, – tokiais žodžiais į žiūrovus kreipėsi Rūta Mikelkevičiūtė.

 R. Mikelkevičiūtė. <br> LR archyvo nuotr.
 R. Mikelkevičiūtė. <br> LR archyvo nuotr.
 R. Mikelkevičiūtė. <br> LR archyvo nuotr.
 R. Mikelkevičiūtė. <br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 4:11 PM

Ketvirtadienio vakarą LNK laida „Valanda su Rūta“ paprašė žiūrovų paaukoti vėžiu sergantiems vaikams, besigydantiems Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriuje.

Vos per vieną valandą LNK žiūrovai paaukojo neįtikėtiną sumą – daugiau nei 97 tūkstančius eurų. Žmonių gerumas buvo rekordinis – kas minutę į vėžiu sergančių vaikų sąskaitą įkrisdavo daugiau nei 16 tūkst. eurų.

„Noriu padėkoti medikų ir tėvelių vardu. Man, kaip mamai, norisi, kad vaikai ir tėvai turėtų visa, kas geriausia. Juk čia tokia liga, kad, kaip sako gydytojai, nuo kurios neapsaugos nei kepurė, nei šalikėlis.

Didelis atoveiksmis buvo jau pasibaigus laidai. Pavyzdžiui, paskambino vyro, kurio vaikas serga vėžiu, buvę kurso draugai, jie susibūrė ir nori padėti savo bičiuliui. Šis vienybės, bendrystės jausmas mane jaudina iki sielos gelmių“, – sako R. Mikelkevičiūtė.

Kasmet į onkohematologijos skyrių atvyksta apie 60–70 naujų pacientų, kurių amžius – nuo kūdikystės iki 18 metų. Dažniausia diagnozė jiems – leukemija, arba kraujo vėžys. Ligoninė šiems mažiesiems pacientams tampa antraisiais namais – kartais net keleriems metams. Deja, šiuo metu iš penkiolikos palatų aštuonioms labai reikalingas remontas. Likusios septynios suremontuotos prieš keletą metų.

Vienos palatos remontas, skaičiuojama, kainuos 24 tūkst. eurų, surinktos sumos pilnai rekonstrukcijai kol kas nepakanka. Todėl paaukoti ir prisidėti prie palatų rekonstrukcijos galima iki sausio 15-osios, skambinant numeriu 1490, auka – 2 eurai.

„Negaliu įsivaizduoti tos baimės, to skausmo, to nusivylimo, ką patiria šie žmonės. Pačiam sirgti ne taip baisu, bet kai serga vaikas... Todėl jeigu žmonės turi tokią galimybę ir gali prisidėti savo auka ar skambučiu, tai yra labai svarbu padėti,“ – laidos studijoje sakė su vėžiu kovojantis Stanislovas Stavickis-Stano.

Aukoti kvietė ir buvęs krepšininkas, savo vardo labdaros fondo įkūrėjas Rimantas Kaukėnas, kurio abu tėvai sirgo vėžiu. Taip pat laidoje svečiavosi ir mažieji pacientai, ir jau suaugę praeityje sirgę vaikai, ir jiems gyvybes išgelbėję gydytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.