Gintaro Rinkevičiaus dukrai jo darbas buvo paslaptis: galvojo, kad dirba oro uoste

Garsiausias Lietuvos dirigentas Gintaras Rinkevičius akimirksniu pelno simpatijas savo išmintimi, elegancija ir, nepaisant bėgančių metų, niekur nedingstančiu vyrišku žavesiu. Kad ir kokios audros siaustų jo gyvenime, jis lieka tvirtas ir ryžtingas. Tuo pat metu sugeba būti pavydėtinai demokratiškas ir nuosaikus.

Gintaras Rinkevičius su žmona Donata. <br>LR archyvo nuotr. 
Gintaras Rinkevičius su žmona Donata. <br>LR archyvo nuotr. 
Gintaras Rinkevičius. <br>Stop kadras. 
Gintaras Rinkevičius. <br>Stop kadras. 
Gintaras Rinkevičius. <br>Stop kadras. 
Gintaras Rinkevičius. <br>Stop kadras. 
Gintaras Rinkevičius su žmona Donata. <br>LR archyvo nuotr. 
Gintaras Rinkevičius su žmona Donata. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-12-13 10:41

Apie asmeninį G.Rinkevičiaus gyvenimą, apie didžiąsias pasaulio scenas ir svajones – jau šį penktadienį 21.00 Ingos Valinskienės laidoje „Adomo obuolys“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Atrodytų neįtikėtina – dešimtimis metų savo patirtį scenoje skaičiuojantis maestro save vadina amžinu studentu. Batutos meistras nuolat mokosi naujų kūrinių, arba iš naujo prisimena tuos, prie kurių dirbo prieš dvidešimtmetį.

Maždaug tiek laiko prabėgo ir nuo judviejų pokalbio su I.Valinskiene pirmajame „Adomo obuolyje“. Istoriniai kadrai, kuriuose maestro gerokai jaunesnis, bus staigmena ne tik televizijos žiūrovams, bet ir pačiam G. Rinkevičiui.

Šiandien dirigentas dirba ne tik su klasikinės muzikos atstovais – imasi ir kokybiškų populiariosios muzikos projektų.

„Vis dėlto, nepaisant visų metamorfozių, klasika yra amžina ir niekur nedings“, – įsitikinęs G. Rinkevičius.

Pasak maestro, nemažai žmonių nesupranta dirigento profesijos ir galvoja, jog užtenka tik ateiti į koncertus, pastovėti ir kažką pamojuoti rankomis.

Taip tikrai nėra. Ruošdamasis premjerai, G.Rinkevičius intensyviai dirba kasdien. Mintys apie kūrybą „nepabėga“ net pietaujant.

Kokį darbą iš tiesų dirba tėtis, paslaptis buvo ir mažajai dirigento dukrai. Iš to kilo netgi komiška situacija.

„Ji nuolat girdėdavo, kad išvažiuoju į oro uostą, dirbti. Kartą su visa šeima keliavome atostogų ir, būnant oro uoste, ji manęs paklausė, ar čia ir yra ta vieta, kurioje dirbu“, – juokėsi G.Rinkevičius.

Meilė yra ta jėga, kuri 2002-aisiais metais apvertė maestro asmeninį gyvenimą. Jausmai gerokai jaunesnei aktorei, dabartinei žmonai Donatai, tuomet suteikė drąsos išsiskirti su pirmąja žmona Tatjana.

„Tuomet nežinojau, kokį didelį ažiotažą sukels šis žingsnis. Tačiau dėl nieko nesigailiu. Meilė yra labai galinga“, – teigė G.Rinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.