M. Jacksono vaikystėje esą tvirkintas vyras: „Vėliau mane pakeitė kiti berniukai“

Pasibjaurėjimas ir prisirišimas. Tokius prieštaringus jausmus dainininkui Michaelui Jacksonui tebejaučia du vyrai, teigiantys, kad vaikystėje ir paauglystėje buvo jo tvirkinami.

 J.Safechuckas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.  
 J.Safechuckas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.  
W.Robsonas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.  
W.Robsonas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.  
W.Robsonas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.  <br>AP nuotr.
W.Robsonas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.  <br>AP nuotr.
 J.Safechuckas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.   
 J.Safechuckas tikina, kad M.Jacksonas vaikystėje jį lytiškai išnaudojo.   
Keturių valandų dokumentiniame filme pasakojama apie M.Jacksono lytinius nusikaltimus. <br>AP nuotr.  
Keturių valandų dokumentiniame filme pasakojama apie M.Jacksono lytinius nusikaltimus. <br>AP nuotr.  
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-03-18 23:24

Kai režisieriaus Dano Reedo dokumentinis filmas „Paliekant Neverlandą“ sausio pabaigoje buvo rodomas Sandanso kino festivalyje, kino salėje budėjo psichologai, pasirengę suteikti pagalbą, jei kas nors neištvertų šiurpių pasakojimų.

Jamesas Safechuckas susipažino su M.Jacksonu (1958–2009) 1988-aisiais – 10-metis berniukas tuomet filmavosi „Pepsi“ reklamoje.

Netrukus Jamesas išvyko į gastroles su muzikantu – šokdavo scenoje per jo šou ir pažindinosi su Holivudo žvaigždėmis, tokiomis kaip Harrisonas Fordas ir George’as Lucasas.

Juodu daug laiko praleisdavo viešbučiuose ir garsiojoje rančoje „Neverland“. Dabar J.Safechuckas yra išmaniųjų technologijų specialistas.

Wade’as Robsonas nuo vaikystės žavėjosi M.Jacksonu ir būdamas penkerių baleto šokėjų konkurse laimėjo bilietą į jo koncertą.

Po dvejų metų berniukas vėl susitiko su dievaičiu – šis pažadėjo jį paversti pramogų pasaulio žvaigžde, todėl Robsonų šeima iš Australijos persikėlė į JAV.

7-metis W.Robsonas tapo M.Jacksono numylėtiniu: jie apsigyveno kartu, žiūrėdavo filmus ir linksmai leisdavo laiką. Galiausiai W.Robsonas tapo garsiu choreografu, dirbo su grupe NSYNC ir atlikėja Britney Spears.

Tik praėjus daugybei metų J.Safechuckas ir W.Robsonas ryžosi papasakoti apie kitą draugystės su popkaraliumi pusę.

Juodu tvirtina, kad M.Jacksonas ne kartą vertė užsiimti oraliniu seksu, o jiems bręstant atkakliai siūlydavo ir analinius santykius.

Negana to, nuolat rodydavo pornografinius filmus, bandė atitolinti nuo tėvų ir vertė viską slėpti.

„Prie laiptų, vedančių į M.Jacksono kambarį, kuriame jis užsidarydavo su vaikais, buvo savotiška apsaugos sistema – virvutė su skambučiu. Jei kas nors netikėtai imdavo artintis prie durų, pasigirsdavo tas skambutis“, – filme pasakojo W.Robsonas.

M.Jacksonas elgėsi pagal tam tikrą schemą – po kurio laiko atstumdavo numylėtinius ir susirasdavo naujų draugų.

„Žinau, kad vėliau mane pakeitė kiti berniukai, – filme pasakojo J.Safechuckas. – Matydavau, kaip M.Jacksonas užsidarydavo su jais atskirame kambaryje.“

Bet net ir po to nereguliarūs intymūs ryšiai išlikdavo – W.Robsonas teigė, kad lytinių santykių su muzikantu turėjo iki 14 metų.

Kalbėdami apie juos pakeitusius vaikus J.Safechuckas ir W.Robsonas prisiminė ir aktorių Macaulay Culkiną, kuris vaikystėje draugavo su M.Jacksonu.

Nukentėjusieji tvirtina, kad buvo įsimylėję popmuzikos karalių, todėl nejautė, kad su jais elgiamasi netinkamai.

Maža to, jų jausmai velioniui dainininkui iki šiol prieštaringi – tai pasibjaurėjimas ir prisirišimas.

J.Safechucko ir W.Robsono tėvai teigė iš pradžių M.Jacksoną laikę draugu ir vos ne sūnumi. Juolab kad žvaigždė jų šeimoms negailėdavo dovanų.

Pavyzdžiui, J.Safechucko šeimai nupirko namą.

Tai įvyko po to, kai dainininkas buvo įtariamas pedofilija, o J.Safechuckas davė jam palankius parodymus.

„Jo rūsiuose visuomet buvo puikaus vyno ir šampano, kuriuos aš taip mėgau. Mano sūnus turėjo kentėti, kad aš galėčiau juos gurkšnoti“, – braukdama ašaras pasakojo J.Safechucko motina Stephanie.

Tačiau pamažu tvirkinamų vaikų tėvai ėmė įtarti kažką negero, tik nedrįso garsiai kalbėti.

Dainininko mirties dieną J.Safechucko motina prisiminė taip: „Aš šokau iš džiaugsmo.

Supratau, kad pagaliau šis žmogus nebegalės išnaudoti vaikų.

Dabar jaučiu didelę kaltę. Privalėjau apsaugoti savo sūnų, tačiau to nepadariau.“

Sąžinė graužė ir W.Robsono motiną Joy: „Kaltės jausmą turbūt nusinešiu į kapus. O M.Jacksonui, manau, galėčiau atleisti.

Juk jis tikriausiai buvo nesveikas žmogus.“

Režisierius D.Reedas (britų dokumentininkas, sukūręs juostas apie pedofilų medžiotojus ir 2008 metais teroristų įvykdytą išpuolį Mumbajuje) filmui „Paliekant Neverlandą“ surinko daug įdomios medžiagos.

Jame – filmuoti archyviniai vaizdai, nuotraukos, telefoninių pokalbių įrašai, J.Safechucko, W.Robsono ir M.Jacksono laiškai ir, žinoma, pastarojo dainos.

Beje, popkaraliaus dainos „Smooth Criminal“, „Bad“, „Thriller“ pateiktos tokiame kontekste, kad lengvai galima įžvelgti kitą prasmę.

Dainininko gerbėjai garsiai primena J.Safechucko ir W.Robsono praeitį.

M.Jacksonas ir seniau kaltintas pedofilija – buvo ir 1993-iųjų procesas, ir garsi 2005-ųjų byla.

Pirmąjį užgniaužė (12-mečio Jordano Chandlerio šeimai sumokėta 23 mln. dolerių), antrojoje dainininką išteisino dėl įkalčių trūkumo.

Tuomet W.Robsonas aktyviai gynė M.Jacksoną ir liudijo teisme, jo parodymai smarkiai prisidėjo prie išteisinamojo nuosprendžio.

Vėliau W.Robsonas bandė gauti režisieriaus vietą „Cirque du Soleil“ šou, skirtame M.Jacksonui atminti, bet velionio giminaičiai nesutiko.

Ir tik 2013-aisiais J.Safechuckas ir W.Robsonas pateikė ieškinį M.Jacksono šeimai.

Jie sakė pajutę graužatį, kai patys tapo tėvais, – tai privertė pakeisti požiūrį į santykius su M.Jacksonu.

Ieškinys buvo atmestas dėl senaties termino.

Po filmo peržiūros Sandanso festivalyje M.Jacksono šeima paskelbė paneigimą, o J.Safechucką ir W.Robsoną apkaltino šmeižtu.

Per filmo premjerą HBO kanale muzikanto giminaičiai į „YouTube“ įkėlė retų jo pasirodymų kadrų – matyt, tikėdamiesi atitraukti dėmesį.

Jacksonai jau padavė kanalą į teismą – žalos dydis vertinamas 100 milijonų dolerių.

Popkaraliumi tituluoto dainininko gerbėjai į socialinius tinklus paleido grotažymę #MJInnocent, renka pinigus paneigiamajam filmui sukurti, o kai kurie net atvirai grasina filmo kūrėjams ir J.Safechuckui su W.Robsonu.

Filmo „Paliekant Neverlandą“ šalininkai užjaučia prievartos aukas, patiriančias spaudimą, o kritikai dokumentinį tyrimą lygina su melagingomis žiniomis.

M.Jacksono dainos jau dingsta iš radijo stočių eterio, internete ir JAV televizijose vėl įsižiebė ginčas, koks iš tikrųjų buvo popkaralius.

Oprah Winfrey parengė išsamų pokalbį su J.Safechucku, W.Robsonu ir režisieriumi D.Reedu, kurį pavadino „Po Neverlando“.

Galima tikėtis, kad vaikų prievartos tema šiais metais įgaus pagreitį ir į paviršių išplauks dar ne vienas drumzlinas praeities įvykis.

D.Reedas pareiškė, kad norėtų sukurti filmo tęsinį – susitelkti į J.Chandlerio ir Gavino Arvizo, kurie M.Jacksoną lytine prievarta kaltino 1993 ir 2003 metais, istorijas.

Parengė Milda Augulytė ir  Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.