Kunigu tapti planavęs Gediminas Jaunius papasakojo, kodėl dingo iš televizijos ekranų

„Ar galiu Palangoje netampomas už rankovės pereiti J.Basanavičiaus gatve? Dabar jau galiu. Nors buvo metas, kai tai padaryti atrodė neįmanoma“, – juokėsi buvęs televizijos ir radijo laidų vedėjas, dabar prodiuseris bei režisierius Gediminas Jaunius (41 m.).

Gediminas Jaunius ir Monika Marija Paulauskaitė.
Gediminas Jaunius ir Monika Marija Paulauskaitė.
Gediminas Jaunius ir Monika Marija.<br>LR archyvo nuotr.
Gediminas Jaunius ir Monika Marija.<br>LR archyvo nuotr.
„Jeigu į ką nors mesčiau akmenį dėl žvaigždžių ligos,tai pirmiausia į save“, – sakė Gediminas, televizijoje atsidūręs prieš 20 metų.<br>G.Skaraitienės nuotr.
„Jeigu į ką nors mesčiau akmenį dėl žvaigždžių ligos,tai pirmiausia į save“, – sakė Gediminas, televizijoje atsidūręs prieš 20 metų.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Gediminas Jaunius.
Gediminas Jaunius.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Jaunius.
Gediminas Jaunius.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 13, 2019, 9:23 AM, atnaujinta Apr 13, 2019, 9:30 AM

Daugelis žiūrovų pamena laikotarpį, kai G.Jauniaus veidas televizijos ekranuose buvo matomas kone kasdien.

Kadaise vienuoliu tapti ketinęs vyras buvo komandos „TV pagalba“ narys, laidų „Vakaro žinios“ ir „Kriminaliniai tyrimai“ (TV3) vedėjas, nuolatinis įvairių televizijos pokalbių laidų dalyvis.

Pastaruoju metu G.Jaunių televizijos žiūrovai ekrane išvysta palyginti retai. Ar iš kadro jis dingo jau visam laikui?

„Kas žiūri mano kuriamus televizijos projektus, žino, kad iš televizijos niekur nedingau. Ji – ir mano darbas, ir gyvenimas. Svarbiausia, kad turiu galimybę kurti.

O kad galėčiau įgyvendinti kūrybines mintis ir idėjas, nebūtinai turiu rodytis ekrane. Tiesą sakant, šiuo metu tokio tikslo neturiu. Nors kas žino, gal ateityje ekrane vėl būsiu matomas“, – kalbėjo kūrybos namams „Elitaz“ vadovaujantis G.Jaunius.

Šiuo metu jis gyvena naujo, jau septinto, „Lietuvos balso“ (LNK) sezono prodiusavimo nuotaikomis, režisuoja kitus televizijos projektus, organizuoja masinius renginius, asmenines šventes, dirba su talentingais šalies muzikos atlikėjais.

Be to, jau kurį laiką patirtimi dalijasi su jaunimu – trejus metus Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto studentams dėstė kūrybinių industrijų įvadą.

Apie televiziją ir pramogų pasaulį pastaruoju metu Gediminas dažnai pasakoja ir kituose šalies universitetuose bei mokymo įstaigose, kur rengia seminarus bei viešas paskaitas.

„Televizija į mano gyvenimą atėjo lygiai prieš du dešimtmečius – 1999-ųjų pavasarį. Studijuodamas Kauno kunigų seminarijoje surežisavau pirmą krikščioniškosios muzikos festivalį „Jubiliejaus slėpinys“, kuris iš Šv.Jurgio bažnyčios buvo transliuojamas per Lietuvos televiziją“, – prisiminė G.Jaunius.

Į televiziją plačiu žingsniu Gediminas įžengė po dvejų metų, pakviestas vienuolio brolio Astijaus drauge rengti laidą „Atverk duris“ (LRT).

G.Jaunius iš karto pajuto kūrybinio proceso džiaugsmą ir įniko į televizinę veiklą. Netrukus jis buvo pakviestas į laidos „TV pagalba“ komandą – iš pradžių dirbo už kadro, o vėliau tapo kone kiekvienam žiūrovui pažįstamu „gelbėtoju“.

Pašnekovas pripažino, kad patekęs į ekranus po kurio laiko susirgo žvaigždžių liga. Atsigręždamas atgal jis prisiminė, kad anuomet sulauktas dėmesys kaip reikiant užvaldė ir net kiek išpaikino.

„Man labai gerai pažįstama žvaigždžių liga, todėl lengvai galiu ją diagnozuoti. Kai jauname atlikėjuje pamatau pirmuosius daigus, greitai užuodžiu žvaigždžių ligą.

Tačiau jeigu į ką nors mesčiau akmenį dėl žvaigždžių ligos, tai pirmiausia į save“, – pasakojo prodiuseris.

Nors gyvenimą Gediminas visą laiką siejo su televizija, buvo pasinėręs ir į politinę veiklą – 2007–2008 metais visuomeniniais pagrindais dirbo Plungės rajono savivaldybės mero pavaduotoju, buvo Plungės rajono savivaldybės tarybos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.