„Lietuvos balse“ stereotipus laužys ekscentriškoji Monika Liu: „Scenoje noriu nestandartų“

LNK televizijos muzikinis projektas „Lietuvos balsas“ septintąjį projekto sezoną šiemet žada pradėti su didelėmis naujienomis.

Monika Liu.<br>M.Požerskytės ir V.Dranginio nuotr.
Monika Liu.<br>M.Požerskytės ir V.Dranginio nuotr.
Monika Liu.<br>M.Požerskytės nuotr.
Monika Liu.<br>M.Požerskytės nuotr.
Monika Liu.<br>V.Dranginio nuotr.
Monika Liu.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 12:00 PM

Visai neseniai televizija ir kūrybos namai ELITAZ paskelbė, jog mokytojos kėdę naujame sezone užims Monique, o šiandien praneša apie dar vieną naują vardą mokytojų gretose.

Dar viena naujojo sezono mokytoja taps visuomet stebinti mėgstanti, viena ryškiausių ir originaliausių atlikėjų šalyje, vieno geriausių grupės SEL hitų „Ne vakar“ autorė, drebinanti didžiausias šalies ir tarptautines elektroninės ir džiazo muzikos scenas, – Monika Liu.

„Monika Liu bus naujas, ryškus ir nenuspėjamas vėjas „Lietuvos balse“. Jos išskirtinis vokalas ir humoro jausmas bei plati atliekamos muzikos žanrų įvairovė praturtins septintojo sezono „Balso“ projektą dar iki šiol nepatirtais muzikiniais įspūdžiais.

Monikos Liu vokalas profesionalų tarpe ypač vertinamas, neabejoju, kad šis argumentas bus rimtas ginklas kovoje dėl geriausių dalyvių aklosiose perklausose“, – užtikrintas vyriausiasis projekto prodiuseris Gediminas Jaunius.

Monika Liu atvira – gavus pasiūlymą užimti projekto mokytojos kėdę, ją iškart apėmė ne tik džiaugsmas, bet ir azartas. Monika nekantrauja išgirsti ir atrasti balsus, vertus didžiosios muzikos scenos.

„Užsivedė kažkoks variklis, užplūdo tokia energija, atrodė, jau iškart tą pačią sekundę galėjau nubėgti tiesiai į filmavimo aikštelę, sėsti į mokytojo kėdę ir atvira širdim klausytis.

Nekantrauju, kada ateis diena, kai sekundę pabuvę tyloje išgirsim balsus. Man dreba širdis pagalvojus apie tai!

Mokytojo rolėje jau esu buvus, nuoširdžiai mėgaujuosi buvimu su žmonėmis muzikoje ir dainavime, myliu talentus, man patinka televizija, kameros, todėl šitoje rolėje save tikrai matau.

Aš ilgą laiką savo ausis lavinau ir tikrai esu pasiruošusi išgirsti.

Pačia tikriausia ir gražiausia ta žodžio prasme“, – prisijungimu prie projekto džiaugėsi naujoji „Lietuvos balso“ mokytoja Monika Liu.

Visuomet ryški, savo įvaizdžiu ir kuriama muzika stebinti ir šokiruoti mėgstanti atlikėja sako, jog ir projekte ieškos išskirtinių balsų.

Tokių, kurie nepritampa prie nusistovėjusių pramogų pasaulio normų.

„Noriu sutikti tokių žmonių, kurie turėtų stiprią, autentišką dvasią ir būtų drąsūs savo pasirinkimais. Noriu tokių, kurie scenoje išsilaisvina, kurie yra kitokie, nestandartiniai.

Taip pat priešingai – noriu ir tokių, kuriems trūksta to vieno postūmio, kad patikėtų savimi, trūksta, kad kažkas iš šono jais patikėtų ir padėtų suskambėti laisvai prigimčiai ir tikram sielos balsui“, – apie lūkesčius projekte sakė Monika.

Atlikėjos sceninė ir kūrybinė patirtis didžiulė – ji ne vienus metus studijavo prestižiniame Berklio muzikos koledže JAV, o muzikos žinių ir praktikos sėmėsi kurdama skirtingo stiliaus muziką, kuri iki šiol skamba tiek televizijos ekranuose, tiek didžiosiose elektroninės bei džiazo muzikos scenose.

Monika Liu jau yra pristačiusi savo debiutinį albumą „I Am“, o šiomis dienomis tarp Londono ir Vilniaus gyvenanti atlikėja baiginėja savo antrąjį dešimties dainų albumą, kurio naujus kūrinius žada pristatyti jau netrukus.

„Pati savo veikloje visada rinkausi sunkesnį, lėtesnį, įdomesnį kelią. Rinkausi nuolatinį tobulėjimą, išsilavinimą, žinias, visą įmanomą patirtį – nuo studijų Amerikoje iki darbo muzikoje Anglijoje.

Nuo dalyvavimo vidury miškų dvi savaites „workshop‘uose“ su Bobby McFerrinu iki buvimo kylančių ir esamų žvaigždžių užkulisiuose.

Nuo kūrybinio bendradarbiavimo su įvairiausiais atlikėjais ir kūrėjais skirtingose šalyse iki sėdėjimo ne vieną dieną iš eilės studijoje vos su keletu žmonių, kuriant meninę muziką.

Nuo melodijų rašymo pop dainom iki kuriant muziką baleto šokiui, televizijai ar filmui.

Nuo dainavimo mažose, teatrinėse erdvėse džiazo muziką iki stovint vienai prieš tūkstantinę minią, kuri kartu dainuoja mano kurtą melodiją...“ – pasakojo atlikėja.

Dvi mokytojų kėdės „Lietuvos balso“ projekte jau užimtos. Kas bus kitos dvi muzikos žvaigždės, kartu su savo dalyviais septintajame sezone sieksiančios pergalės, LNK televizija žada atskleisti jau netrukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.