S. Vaitulionis pasakė, kokią pagalbą pavyko suorganizuoti sumuštai 17-metei

Šalyje vis dar netyla kalbos apie kraupų nusikaltimą. Jurbarko rajone, kaimo turizmo sodyboje, buvo žiauriai sumušta paauglė. Žinute apie smurto proveržį socialiniuose tinkluose pasidalijo jos artimieji.

Saugirdas Vaitulionis.<br>Organizatorių nuotr.
Saugirdas Vaitulionis.<br>Organizatorių nuotr.
 S. Vaitulionis.<br>LR archyvo nuotr.
 S. Vaitulionis.<br>LR archyvo nuotr.
 S. Vaitulionis ir L. Slušnys.<br>LR archyvo nuotr.
 S. Vaitulionis ir L. Slušnys.<br>LR archyvo nuotr.
 Laidos STOP kadras.<br>LR archyvo nuotr.
 Laidos STOP kadras.<br>LR archyvo nuotr.
 Laidos STOP kadras.<br>LR archyvo nuotr.
 Laidos STOP kadras.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 5:19 PM

Paaiškėjo, kad 17 metų merginai buvo pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Ten pat buvo atskleistas ir tai galimai padariusio vaikino vardas – paaiškėjo, kad įtariamasis – vietos politikės sūnus, lankantis Rytų kovos menų treniruotes. Jis įtariamas ir pasikėsinimu išžaginti.

Ketvirtadienio popietę laidoje „Lrytas tiesiogiai“ savo nuomonę išsakyti nutarė merginos šeimą aktyviai palaikantis visuomenininkas Saugirdas Vaitulionis ir vaikų-paauglių psichiatras Linas Slušnys.

Paklaustas, kodėl taip elgiasi jauni žmonės, medikas įvardijo kelias priežastis.

„Paauglystė – tai metas, kai žmogaus smegenys yra fejerverkai, kurie tęsiasi kiekvieną dieną. Dėl tų smegenų pokyčių paaugliai yra linkę prarasti savitvardą, jiems sunku suvokti savo veiksmų pasekmių perspektyvą. Kai nesugebi atpažinti, kokias pasekmes tavo veiksmai turės, elgiesi spontaniškai“, – sakė vyras.

S.Vaitulionis šiuo klausimu buvo griežtesnis. Laidoje jis neslėpė nusivylimo ir pykčio, dėkojo prisidėjusiesiems prie merginos paramos bei pabrėžė viešumo būtinybę.

„Mes turime žiauriai sumuštą merginą, kurią buvo bandyta dar ir išžaginti. Ir mes turime erelį, kuris kažkodėl yra paleistas iš areštinės.

Žinoma, aš nekvestionuosiu teisėsaugos darbo, jie turėtų išmanyti, ką jie daro... Bet aš tikrai labai stebiuosi, kad tas paauglys... Manau, kad jisai yra žvėriukas, nes tai, ką jis padarė su ta mergina, ji juk guli reanimacijoje, yra nužmogėjimas. Absoliutus nužmogėjimas.

Mane vienareikšmiškai šokiruoja, kad jaunas, šeimą turintis, sportuojantis asmuo gali taip žiauriai pasielgti.

Vėlgi, aš turėčiau labai daug klausimų jo tėvams ir jo mamai. Sumušta mergina neturi mamos.

Ji augo tik su tėčiu. Tai tikrai nėra pasiturinti šeima, todėl vien pagalvojus, kiek jai kainuotų atstatyti jos fizinę būklę... Tai yra siaubas“, – piktinosi S. Vaitulionis.

Vyras išskyrė, kad jam ir kitiems merginai padedantiems asmenims pavyko surasti plastinės chirurgijos kliniką Kaune, kurios medikai nė nedvejojo nukentėjusiajai suteikti pagalbą.

Taip pat Saugirdas pabrėžė, kad buvo rastas teisininkas, kuris padarys viską, kad įtariamas smurtautojas atsirastų už grotų – teisinę pagalbą neatlygintinai suteiks advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.