Rusija davė atkirtį ir sukūrė savo serialą „Černobylis“: internautai negailestingai kritikuoja

„Tai galėjo būti TV serialas apie likviduotojus, sulaužytus likimus ir branduolinės energijos pavojus, bet pagal seną gerą tradiciją jis bus apie kagėbistą“ – tokių ir panašių komentarų sulaukė naujasis rusų serialas „Černobylis“.

Kadras iš rusų serialo „Černobylis“.
Kadras iš rusų serialo „Černobylis“.
Kadras iš rusų serialo „Černobylis“.
Kadras iš rusų serialo „Černobylis“.
Dviejose skirtingose scenose pasirodantys automobiliai turi tąpatį numerį.
Dviejose skirtingose scenose pasirodantys automobiliai turi tąpatį numerį.
Režisierius A.Muradovas „Černobylio“ filmavimo aikštelėje.
Režisierius A.Muradovas „Černobylio“ filmavimo aikštelėje.
Aktorius I.Petrenka vaidina karinės kontržvalgybos papulkininkį Andrejų Nikolajevą. 
Aktorius I.Petrenka vaidina karinės kontržvalgybos papulkininkį Andrejų Nikolajevą. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 4, 2019, 1:15 PM

Černobylio atominės elektrinės avarija vėl atsidūrė kinematografininkų akiratyje – įkandin didelės sėkmės sulaukusio HBO mini serialo pasirodys rusiškas variantas, sukurtas propagandinio TV kanalo NTV užsakymu.

Internete jau paskelbtas rusų serialo anonsas. Į „YouTube“ platformą įkeltas vaizdo klipas per kelias valandas surinko daugiau kaip 6 tūkst. paspaudimų „nepatinka“.

Trijų minučių klipe parodytas ne tik avarijos padarinių likvidavimas – serialo autoriai daug dėmesio skyrė meilės linijai, amerikiečių šnipams (kaip tik ČŽA bendradarbiai, rusų serialo „Černobylis“ autorių nuomone, lėmė atominės elektrinės prie Pripetės tragediją), taip pat alui, šašlykams ir kitiems nesuprantamiems dalykams.

Serialo veiksmas rutuliojasi nuo 1986 metų balandžio iki gruodžio. SSRS Valstybės saugumo komiteto Ukrainos skyrius sužino apie užsienio specialiųjų tarnybų domėjimąsi Černobylio atomine elektrine.

Aiškindamasis, kur Pripetėje glaudžiasi šnipinėjimu įtariamas patyręs CŽA bendradarbis Albertas Lencas (akt. Dmitrijus Uljanovas), saugumas atsiunčia į miestą karinės kontržvalgybos papulkininkį Andrejų Nikolajevą (akt. Igoris Petrenka).

Kaip pasakojo NTV serialo režisierius Aleksejus Muradovas, idėja kilo dar prieš penkerius metus. „Černobylis“ apims kelis laikotarpius: kelias valandas iki sprogimo, patį sprogimą ir kelis mėnesius po nelaimės.

Pasak režisieriaus, „bus daug dramatiškų ir tragiškų linijų“. Kaip patikslino TV kanalas „360“, filmavimo darbai pradėti praėjusių metų rugpjūtį, kai apie HBO serialą beveik niekas nežinojo.

Rusų serialas ekranuose pasirodys šiais metais. NTV tinklalapyje apie filmavimo pradžią buvo paskelbta 2018-ųjų liepą.

Anonsas sulaukė daugybės neigiamų vertinimų internete. „Taip, vaikinai, reikia skubiai duoti atkirtį Vakarams. Biudžetas – trys pakeliai džiūvėsių ir alus operatoriui. Pirmyn“, – rašė internautas Aleksandras Marekas ir priminė, kad apie rusišką serialą žinia pasklido netrukus po sėkmingos HBO serialo „Černobylis“ premjeros.

Atidūs žiūrovai atkreipė dėmesį, kad pagrindinio herojaus namuose įrengtas individualus dujų skaitiklis, keli automobiliai turi vienodus numerius, o 1986 metų autobusų stotyje sumontuoti nerūdijančiojo plieno turėklai.

„Kaip ir reikėjo tikėtis, istoriją apie technogeninę katastrofą pakeis serialas namų šeimininkėms apie šeimą, moteris ir meilę“, – vaizdo klipą pakomentavo vartotojas, pasirašęs J Sw.

„Ar kas nors įsiminė ką nors, be „ooooliaaa, maaamaaa, ooooliaaaa, maaaamaaaa“? Melodrama tarp Černobylio dekoracijų“, „Puikus būdas pasirodyti degeneratais HBO filmo fone. Palaikau“, „Koks apgailėtinas mėšlas, per kilometrą dvelkia NTV lygio bulvaru. Jiems iki HBO – kaip iki Mėnulio“, – komentavo „Černobylio“ anonso žiūrovai.

Likę komentatoriai yra tos pačios nuomonės: „baisieji“ amerikiečiai SSRS atmosferą perteikė geriau negu rusų režisieriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.