Ne visų „Beverli Hilso 90210“ aktorių likimai susiklostė palankiai: kur jie šiandien?

„Dona ir Keli grįžo!“ – susitikusios prie fotosienelės šūktelėjo Tori Spelling ir Jennie Garth. Į televizijos ekranus grįžta amerikiečių serialas „Beverli Hilsas 90210“ – juostos autoriai nutarė pratęsti garsiąją istoriją ir parodyti pagrindinius herojus po 30 metų.

Beverly Hills 90210 žvaigždės praeityje.<br>Scanpix nuotr.
Beverly Hills 90210 žvaigždės praeityje.<br>Scanpix nuotr.
Serialo „Beverli Hilsas 90210“ aktoriai.
Serialo „Beverli Hilsas 90210“ aktoriai.
Beverly Hills 90210 žvaigždės praeityje.<br>Scanpix nuotr.
Beverly Hills 90210 žvaigždės praeityje.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 15, 2019, 8:24 PM, atnaujinta Aug 15, 2019, 8:27 PM

Pirmos kultinio serialo „Beverli Hilsas 90210“ serijos TV ekranuose pasirodė 1990-aisiais. Juosta greitai tapo vienu populiariausių „Fox“ kanalo kūrinių: viso pasaulio moksleiviai bėgdavo namo, kad suspėtų pamatyti, kaip gyvena Los Andželo jaunimas.

Serialas truko dešimt sezonų, o 2008-aisiais sukurta nauja šiuolaikinė versija buvo rodoma dar penkis sezonus.

Praėjusį trečiadienį kai kurių šalių žiūrovai jau galėjo mėgautis „Beverli Hilso 90210“ tęsiniu.

Naujam gyvenimui prikeltame seriale sutiko vaidinti net šeši originalioje versijoje sužibėję aktoriai: Jasonas Priestley, J.Garth, Ianas Zieringas, Gabrielle Carteris, Brianas Austinas Greenas ir T.Spelling.

Gerbėjų laukia šiokia tokia staigmena: šie aktoriai vaidins nebe tuos pačius veikėjus kaip dešimtajame dešimtmetyje, bet, pasak serialo kūrėjų, „išryškintas savo versijas“.

„Fox“ intrigavo, kad serialą įkvėpė tikri aktorių gyvenimai ir jų santykių istorijos.

Premjeros išvakarėse aktoriai surengė vakarėlį. Be Tori ir Jennie, atvyko I.Zieringas ir baltaplaukė Christine Elise McCarthy.

Labiausiai čia trūko kovo mėnesį netikėtai po insulto mirusio Luke’o Perry ir su vėžiu kovojančios Shannen Doherty.

Pagerbdamos jas išgarsinusį projektą T.Spelling ir J.Garth apsirengė savo herojų vardais išmargintomis suknelėmis.

„Mane ir mano draugę Jennie įkvėpė kultinio serialo sugrįžtuvės“, – dėkodama prie apdarų kūrybos prisidėjusiems dizaineriams instagrame rašė Tori.

Moterys prisiminė ir šiemet anapus iškeliavusį kolegą: „Luke’as visada su mumis, jaučiame tai širdimi.“

Prisiminkime jaunystės herojus ir pažiūrėkime, kaip jie per tą laiką pasikeitė.

Jasonas Priestley (49 m.) – Brendonas Volšas. Aktoriaus karjerą pradėjo būdamas ketverių – filmavosi reklaminiuose klipuose ir TV šou.

Serialas „Beverli Hilsas 90210“ Jasoną pavertė žvaigžde: už Brendono Volšo vaidmenį buvo nominuotas dviem Auksiniams gaubliams, o vėliau tapo serialo vykdomuoju prodiuseriu ir net 15 serijų režisieriumi.

J.Priestley turėjo ilgą romaną su aktore Christine Elise, „Beveli Hilse“ vaidinusia psichiškai nestabilią Emilę Valentain. O su kitu kolega L.Perry, įkūnijusiu Dilaną, jį siejo tvirta draugystė.

Vėliau J.Priestley vaidino serialuose „Vadinkite mane Ficu“ ir „Heivenas“, dabar pasirodo klipuose, žavisi automobilių sportu ir režisūra.

Jasonas yra ir dalyvavęs automobilių lenktynėse, ir girtavęs, ir netekęs vairuotojo pažymėjimo, ir pakliuvęs į baisią avariją, po kurios dėl stuburo lūžio vos netapo neįgalus.

Viskas pasikeitė, kai gyvenime atsirado žmona Naomi Lowde, kuri ištraukė iš svaigalų liūno ir pagimdė žavią dukrelę Avą Veronicą. Pora taip pat augina 2009 metais gimusį sūnų.

Jennie Garth (47 m.) – Keli Teilor. Šios aktorės herojė taip patiko žiūrovams, kad seriale ji filmavosi 10 metų. Keli Teilor vaidmuo Jennie pelnė daugybę apdovanojimų ir publikos pripažinimą.

Po skyrybų su antru vyru Peteriu Facinelli aktorė dalyvavo realybės šou „Jennie Garth: gyvenimas už miesto“, kuris buvo parodytas 2012-ųjų pavasarį. Buvę sutuoktiniai turi tris dukteris.

Ianas Zieringas (55 m.) – Stivas Sandersas. Ianui, kaip ir jo herojui, patinka automobilių lenktynės ir sportas.

Šiuo metu jis gyvena Los Andžele. 1997-aisiais susituokė su „Playboy“ modeliu Nikki Ziering, o 2002-aisiais išsiskyrė dėl „nesutaikomų nesutarimų“.

2010-ųjų vasario 3-iąją maždaug po metų pažinties aktorius paskelbė susižadėjęs su medicinos seserimi Erin Kristine Ludwig, o gegužę Niuport Biče (Kalifornija) atšoko vestuves. Pora augina dukras Mią Loren ir Penną Mae.

Gabrielle Carteris (58 m.) – Andrėja Cukerman. Žaisminga studentė moksliukė, įsimylėjusi Brendoną Volšą, mokėsi Londono konservatorijoje ir Karališkojoje dramos meno akademijoje. Seriale ji buvo viena vyriausių aktorių, o kai pagal siužetą jos herojė pastojo, Gabrielle išties laukėsi. Po to ji paliko serialą.

Dabar G.Carteris sportuoja ir dalyvauja labdaros organizacijų veikloje, veda kelis TV šou.

Brianas Austinas Greenas (46 m.) – Deividas Silveris. Dabartinis aktorės Megan Fox vyras seriale vaidino nelabai savimi pasitikintį, įkyroko būdo jaunuolį. Be „Beverli Hilso“, jis filmavosi serialuose „Resurrection Blvd“, „Growing Pains“, „Parker Lewis Can’t Lose“, „Melrouzas“, „CSI: Majamis“, „Nusivylusios namų šeimininkės“, „Pykčio terapija“.

Kaip ir jo herojus Deividas Silveris, Brianas domisi muzika, anksčiau žavėjosi repu. Tačiau jo debiutinį albumą „One Stop Carnival“ kritikai supeikė. Su M.Fox juodu augina tris sūnus.

Tori Spelling (46 m.) – Dona Martin. „Beverli Hilso 90210“ prodiuserio dukra Tori pasibaigus serialui vaidino ir didžiajame kine – filmuose „Klyksmas II“, „Pats baisiausias filmas II“, „Pabučiuok nuotaką“. Taip pat yra sukūrusi juvelyrinių papuošalų liniją ir parašiusi kelias kritikų palankiai įvertintas autobiografines knygas.

Yra ištekėjusi už aktoriaus Deano McDermotto, turi penkis vaikus.

Shannen Doherty (48 m.) – Brenda Volš. Aktorė filmavosi tik keturiuose sezonuose, mat dėl nesutarimų su kolegomis ir filmavimo grupe buvo atleista. Pagal siužetą Brenda išvyko studijuoti į Karališkąją dramos meno akademiją Londone. Shannen herojė buvo grąžinta tik 2008 metais į naują serialo versiją „90210“.

Ne paslaptis, kad aktorė yra bjauraus charakterio. Jos bagaže – bausmė už vairavimą išgėrus, dvi nenusisekusios santuokos. Dabar Shannen ištekėjusi už fotografo Kurto Iswarienkos, vaikų neturi. 2015-aisiais jai buvo diagnozuotas krūties vėžys.

Luke’as Perry (1966–2019) – Dilanas Makėjus. Visų 10-ojo dešimtmečio moksleivių dievaitis. Aktoriaus karjera iš pradžių klostėsi sunkiai – jis vaikščiodavo į atrankas, o užsidirbdavo klodamas asfaltą. Kai buvo atrinktas į serialą „Beverli Hilsas 90210“, šlovė užgriuvo jau pirmą dieną. Kita vertus, taip pat greitai išblėso.

Vėliau jis vaidino teatre, serialuose, garsino animacinius filmus. Paskutinis serialas, kuriame pasirodė, – „Riverdale“. Jame Luke’as vaidino jau ne pagrindinį herojų, o jo tėvą.

Šiemet vasario pabaigoje L.Perry patyrė stiprų insultą. Į ligoninę buvo atvežtas be sąmonės ir per visą laiką, kol gydytas, taip ir nepabudo.

Kai ligoninėje įvyko dar vienas insultas, artimieji priėmė sunkų sprendimą atjungti L.Perry nuo gyvybę palaikančių aparatų.

Mirties valandą šalia aktoriaus budėjo jam brangiausi žmonės: vaikai Jackas ir Sophie, sužadėtinė Wendy Madison Bauer (pora planavo susituokti šią vasarą), buvusi žmona ir vaikų motina Minnie Sharp, mama Ann, patėvis Steve’as, brolis Tomas bei sesuo Amy.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?