Legendinis serialas „Draugai“ grįžta: aktoriai susižers milijonus

Praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje itin populiaraus NBC serialo „Draugai“ aktoriai vėl susiburs, kad nusifilmuotų specialiame valandos trukmės serialo tęsinyje. Juo gegužės mėnesį veiklą pradės naujas HBO kabelinės televizijos kanalas „HBO Max“.

Serialas apie šešių draugų gyvenimą rodytas nuo 1994-ųjų rugsėjo iki 2004-ųjų gegužės.<br>AP /„Scanpix“ nuotr.
Serialas apie šešių draugų gyvenimą rodytas nuo 1994-ųjų rugsėjo iki 2004-ųjų gegužės.<br>AP /„Scanpix“ nuotr.
J.Aniston. <br>„imdb.com“ nuotr.
J.Aniston. <br>„imdb.com“ nuotr.
C.Cox.<br>„imdb.com“ nuotr.
C.Cox.<br>„imdb.com“ nuotr.
L.Kudrow.<br>„imdb.com“ nuotr.
L.Kudrow.<br>„imdb.com“ nuotr.
M.LeBlanc'as.<br>„imdb.com“ nuotr.
M.LeBlanc'as.<br>„imdb.com“ nuotr.
M.Perry. <br>„imdb.com“ nuotr.
M.Perry. <br>„imdb.com“ nuotr.
D.Schwimmeris. <br>„imdb.com“ nuotr.
D.Schwimmeris. <br>„imdb.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 2:19 PM

Jungtinių Valstijų žiniasklaidos duomenimis, po sudėtingų derybų pavyko susitarti, kad kiekviena iš šešių serialo „Draugai“ žvaigždžių gaus nuo 3 iki 4 mln. dolerių honorarą.

Tai, kad HBO gali nufilmuoti „Draugų“ tęsinį, paaiškėjo dar rudenį, kai serialui sukako 25 metai. Bet aktorių ir televizijos atstovams ilgai nepavyko susitarti dėl pinigų.

2019-ųjų pabaigoje derybos pateko į aklavietę ir buvo sustabdytos kelioms savaitėms.

„HBO Max“ kūrybos direktorius Kevinas Reilly buvo labai atsargus, viename šių metų sausio interviu paklaustas apie galimą serialo tęsinį.

„Interesas didelis, bet negalime jo dar labiau kurstyti, – sakė tuomet K.Reilly. – Pagal dabartinę padėtį tai tiesiog įmanoma.“

Netrukus po to derybos atsinaujino, abiem pusėms pavyko susitarti ir sudaryti sandorį.

Serialas apie šešių draugų gyvenimą Manhatene per NBC televiziją rodytas nuo 1994-ųjų rugsėjo iki 2004-ųjų gegužės.

Iš viso buvo nufilmuotos 236 serijos. „Draugai“ gavo daug apdovanojimų, tarp jų – šešias „Emmy“ premijas ir vieną Auksinį gaublį.

Ką veikė garsiojo serialo aktoriai po to, kai jis baigėsi?

Jennifer Aniston (51 m.) – Reičel Grin. „Drauguose“ J.Aniston vaidino merginą iš turtingos šeimos, pradedančią savarankišką gyvenimą po to, kai pabėgo iš savo pačios vestuvių ceremonijos. Viena siužetinių linijų skirta Reičel santykiams su Rosu Geleriu.

J.Aniston „Draugai“ tapo šuoliu į kitą aktorių lygą ir jos karjera kilo sėkmingiau nei serialo kolegų. Ji tapo geidžiama ir gerus honorarus gaunančia aktore, be to, po santuokos ir skandalingo išsiskyrimo su Bradu Pittu (56 m.) – aukštuomenės kronikos žvaigžde.

Tiesa, jos filmografijoje vyrauja ne itin pretenzingos komedijos, bet žiūrovams jos patinka, kaip ir J.Aniston vaidyba jose.

Pernai pasirodė komiškas detektyvas „Paslaptinga žmogžudystė“ („Murder Mystery“), kurioje J.Aniston partneris yra Adamas Sandleris, taip pat platformos „Apple TV+“ serialas „Ryto šou“ („The Morning Show“), kuriame J.Aniston vaidina su Reese Witherspoon ir Steve’u Carellu.

J.Aniston tai pirmasis vaidmuo televizijoje po „Draugų“ ir platforma jau užsakė du serialo sezonus. Kalbama, kad J.Aniston honoraras už seriją viršys milijoną dolerių.

Courteney Cox (55 m.) – Monika Geler. C.Cox vaidino geriausią Reičel draugę, kuri turi daug keistenybių ir svajoja tapti virėja. Keletą sezonų Monikos asmeninis gyvenimas buvo sudėtingas, bet galiausiai ji vis dėlto ištekėjo.

Šią heroję vaidinusi aktorė C.Cox į serialą atėjo būdama ant savo karjeros bangos po pagrindinio moteriško vaidmens filme „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“.

Vėlesnė C.Cox karjera buvo be išskirtinių pakilimų, bet ir baisių nuopuolių ji išvengė. Nusifilmavo sėkmės sulaukusiame filme „Klyksmas“ („Scream“), ištekėjo už šios juostos aktoriaus Davido Arquette’o (48 m.) ir gavo dvigubą pavardę C.Cox-Arquette, atliko pagrindinį vaidmenį situacijų komedijoje „Panterų miestas“ („Cougar Town“), už kurį pelnė pirmąją Auksinio gaublio nominaciją.

Pastaraisiais metais nuolat rodosi TV ekranuose, bet vaidybiniuose filmuose vaidina retai – daugiausia atlieka serialų epizodinius vaidmenis.

Lisa Kudrow (56 m.) – Fibi Bufė. „Drauguose“ L.Kudrow vaidino sudėtingo likimo merginą, kuri galiausiai suranda savo laimę.

Iki kvietimo nusifilmuoti šiame seriale aktorė bandė daryti karjerą, vaidino nedidelius vaidmenis keliuose kino ir televizijos filmuose, bet tik po „Draugų“ išgarsėjo, pelnė „Emmy“ premiją (beje, anksčiau už J.Aniston) ir Auksinio gaublio nominaciją.

Po „Draugų“ L.Kudrow daugiausia filmavosi melodramose ir komedijose – tokiose kaip „Sutrikęs gangsteris“ („Analyze This“), „Lengvabūdė pirmūnė“ („Easy A“) ar „Kaimynai“ („Neighbors“), o vienu garsiausių jos darbų tapo antrojo plano vaidmuo komedijoje „Lyčių priešprieša“ („The Opposite of Sex“).

Pastaruoju metu L.Kudrow nuolat atlieka nedidelius vaidmenis serialuose ir filmuose.

Matthew LeBlanc’as (52 m.) – Džoui Tribianis. M.LeBlanc’as „Drauguose“ vaidino nevykėlį aktorių, kuris galiausiai vis dėlto gavo vaidmenį dideliame projekte. Tikrame gyvenime jo aktorinė karjera prasidėjo nuo šio serialo.

M.LeBlanc’as, ko gero, vienintelis iš „Draugų“, kuris nesiryžo nutolti nuo šlovę jam pelniusio personažo. Iškart po dešimtmetį rodytų „Draugų“ sugalvojo serialą „Džoui“ („Joey“), kuriame Džoui Tribianis patenka į Holivudą.

Serialas per NBC rodytas du sezonus ir buvo nutrauktas dėl prastų reitingų. M.LeBlanc’as padarė kelerių metų pertrauką ir 2011-aisiais grįžo serialu „Epizodai“ („Episodes“), kuriame vaidino save patį. Serialas turėjo pasisekimą, rodytas penkis sezonus ir M.LeBlanc’as už jį net gavo Auksinį gaublį.

2016-aisiais M.LeBlanc’as netikėtai tapo britų automobilių laidos „Aukščiausia pavara“ („Top Gear“) vedėju, kai iš jos skandalingai pasitraukė ankstesnė komanda su Jeremy Clarksonu priešakyje, ir dirbo ten dvejus metus.

Matthew Perry (50 m.) – Čendleris Bingas. M.Perry herojus „Drauguose“ turėjo daugybę kompleksų, analizavo duomenis, bet galiausiai vedė ir nėrė į reklamą.

Aktorius M.Perry profesijos nepakeitė, net vaidino su Bruce’u Willisu kriminalinėje komedijoje „Devyni jardai“ („The Whole Nine Yards“), o už TV biografinį filmą „Rono Klarko istorija“ („The Ron Clark Story“) buvo nominuotas Auksiniam gaubliui.

Tačiau dažniau jis filmavosi ne itin vykusiuose TV serialuose („Šešiasdešimtoji studija“/„Studio 60 on the Sunset Strip“, „Keista porelė“/„The Odd Couple“) arba atlikdavo anaiptol ne pagrindinius vaidmenis vaidybiniuose filmuose („Gera žmona“/„The Good Wife“).

Davidas Schwimmeris (53 m.) – Rosas Geleris. Seriale D.Schwimmerio herojus – gerbiamas profesorius paleontologas, kurio šeiminis gyvenimas nelabai laimingas, bet pabaigoje jis susituokia.

Jo aktorinė karjera po „Draugų“ panaši į kitų serialo kolegų (išskyrus J.Aniston) – turėjo nedidelių vaidmenų ne ypač didelės sėkmės sulaukusiuose filmuose, pasitaikė ir nesėkmių (pavyzdžiui, serialas „Pašerk žvėrį“/„Feed the Beast“, nutrauktas dėl prastų reitingų).

Tačiau nusifilmavęs pirmojo sezono „Amerikietiško nusikaltimo istorijoje“ („American Crime Story“), jis buvo nominuotas „Emmy“ už advokato Roberto Kardashiano vaidmenį. Šis advokatas išgarsėjo, kai 1996-aisiais nužudymo byloje jam pavyko apginti futbolininką Orenthalą Jamesą Simpsoną.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.