Muziką atradęs trylikametis Tomas: „Turiu planų žaisti Žalgiryje“

​Pozityvumu, gera nuotaika, didžiulėmis svajonėmis ir išskirtiniais nepaprastos charizmos vaikais kiekvieną sekmadienį visas Lietuvos šeimas toliau stebina žinomas projektas. Vienuolika būsimų muzikos žvaigždžių savo pasirodymais ir toliau stengsis atsukti Monikos Marijos, Manto Jankavičiaus ir Donato Montvydo kėdės.

 Tomas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Tomas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 2:58 PM, atnaujinta Mar 19, 2020, 2:59 PM

Tarp mokytojus savo balsu sužavėjusių dalyvių ir trylikametis Tomas Urbanovičius. Berniukas į projektą ateina su išskirtine istorija. Nuo septynerių metų krepšinį žaidžiančio dalyvio didžiausias noras – tapti profesionaliu krepšininku. Tomas jau ne kartą išrinktas naudingiausiu žaidėju savo komandoje, o berniuko lentynas puošia įspūdinga kolekcija medalių bei taurių.

„Turiu planų žaisti Žalgiryje. Arba patekti į NBA. Myliu krepšinį. Man didžiausias malonumas matyti, kaip kamuolys įkrenta į krepšį. Turbūt tas mane labiausiai ir užkabino“, − šypsosi Tomas.

Tačiau kelyje savo svajonės link Tomas turėjo pamilti ir muziką. Nuo trejų astma sergantis dalyvis pasakoja, jog būtent dėl šios ligos pradėjo lankyti muzikos mokyklą. Tomas sužinojo, jog būtent grojimas pučiamaisiais instrumentais gali palengvinti šios ligos formą, todėl nieko nelaukęs įstojo mokytis muzikos.

„Kai pradėjau žaisti krepšinį, pirmas savaites buvo labai sunku. Vėliau pripratau prie krūvio, tapo šiek tiek lengviau. Į muzikos mokyklą įstojau tik todėl, kad ir toliau galėčiau žaisti krepšinį. Pradėjau groti klarnetu, kad palengvinti ligos simptomus. Manau, kad būtent tai padėjo išsigydyti šią ligą“, − apie neįprastą pažintį su muziką pasakoja Tomas.

Muzikos mokyklą Tomas jau spėjo pabaigti praėjusiais metais ir gali pasigirti mokantis groti klarnetu ir akordeonu. Jis ir toliau aktyviai siekia tapti geriausiu Lietuvos krepšininku, tačiau yra įsitikinęs, kad būti dainuojančiu krepšininku niekas uždrausti negali.

„Dainuoti mokėjau nuo vaikystės. Iš tikrųjų anketą užpildžiau nieko nesitikėdamas, kai močiutė pasakė, kad gražiai dainuoju. Bet turbūt visos močiutės taip sako savo anūkams. Jei laimėčiau projektą manau man visas gyvenimas pasikeistų finansiškai. Iškart nusipirkčiau krepšinio lanką, kurį pasistatyčiau kaime, kad nereiktų vaikščioti treniruotis į stadioną. Taip pat iškart pasisamdyčiau asmeninį krepšinio trenerį ir toliau siekčiau karjeros šiame sporte“, − apie planus pasakoja dainuojantis krepšininkas.

Tačiau ar Tomo dainavimo talentas toks pat didelis, kaip ir sugebėjimai krepšinio aikštelėje ir kas taip nustebino mokytojus jo pasirodymo metu, pamatyti bus galima jau šį sekmadienį 19:30 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.