Koronavirusas paralyžiavo Holivudą – filmai įstrigo pakeliui į ekraną

Dėl pandemijos neribotam laikui atidėtos filmų, kurie ekranuose turėjo pasirodyti kovą ir balandį, premjeros. Tačiau šie filmai bent jau sukurti. Kur kas liūdniau režisieriams, ką tik pradėjusiems darbus.

Devintasis „Greitų ir įsiutusių“ filmas su V.Dieseliu jau parengtas premjerai, bet ne viena juosta dėl pandemijos įstrigo pakeliui į ekraną.
Devintasis „Greitų ir įsiutusių“ filmas su V.Dieseliu jau parengtas premjerai, bet ne viena juosta dėl pandemijos įstrigo pakeliui į ekraną.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2020, 11:30 AM

Žiūrovų jau laukia režisierės Kate Shortland filmas „Juodoji našlė“ („Black Widow“) su Scarlett Johansson, jos kolegės Niki Caro „Mulan“ apie vieną narsiausių karių Kinijos istorijoje, 25-oji bondiados dalis „Mirtis palauks“ („No Time to Die“), 9-ieji „Greiti ir įsiutę“ („F9“), siaubo juostos tęsinys „Tylos zona II“ („A Quiet Place Part II“). Jų premjeros vyks pasibaigus epidemijai.

Tačiau ne vienam režisieriui teko sustabdyti filmavimo darbus ir nežinia, kada bus galima juos atnaujinti. Kaip priminė „Variety“, medikai mano, kad, pavyzdžiui, Niujorke didžiausias koronaviruso protrūkis bus tik balandžio pabaigoje.

Pateikiame anaiptol neišbaigtą sąrašą tų garsesnių Holivudo filmų, kurie turėjo būti baigti 2020-ųjų pabaigoje ir 2021-ųjų pirmojoje pusėje, bet nukentėjo dėl koronaviruso.

„Betmenas“. Dar vienas filmas apie superherojų, kurį šįkart vaidina Robertas Pattisonas (Zoe Kravitz – Moteris katė, Colinas Farrellas – Pingvinas, Paulas Dano – Ridleris).

Gotamo miestas beveik septynias savaites filmuotas Londone, po to kūrybinė komanda persikėlė į Liverpulį ir čia prasidėjo pandemija.

Bent jau režisierius Mattas Reevesas tvirtino, kad niekas iš filmavimo grupės nesusirgo.

„Matrica IV“ („The Matrix 4“). Juosta, kurioje Keanu Reevesas vėl vaidina Neo, Carrie Anne Moss – Trinitę, o Jada Pinkett Smith – Niobę, filmuota San Fransiske ir Meksike. Vėliau persikėlė į Berlyną ir čia kino studija „Warner Bros.“ paskelbė filmavimo pertrauką.

„Neįmanoma misija VII“ („Mission: Impossible 7“). Dar vieno filmo, kuriame Tomas Cruise’as vaidina superagentą Itaną Hantą, dalis kovą turėjo būti filmuojama Venecijoje, o ir apskritai didžioji veiksmo dalis turėjo vykti Italijoje.

Kaip tyčia, būtent ši šalis labiausiai nukentėjo nuo koronaviruso ir kino studija „Paramount Pictures“ dėl aktorių bei aptarnaujančiojo personalo saugumo bei gerovės atšaukė numatytus darbus.

Kaip leido suprasti kino studijos atstovai, aktoriaus T.Cruise’o filmavimo aikštelėje Italijoje nebuvo.

Bazo Luhrmanno filmas apie Elvį Presley. „Mulen Ružo“, „Romeo ir Džuljetos“, „Didžiojo Getsbio“ autorius ėmėsi vieno garsiausių XX a. dainininkų biografijos.

Juosta dar neturi pavadinimo, bet filmavimas jau turėjo prasidėti Australijoje. Elvį vaidins Austinas Butleris, jo impresarijų pulkininką Tomą Parkerį – Tomas Hanksas. Pastarąjį, kaip žinome, buvo pakirtęs koronavirusas.

Iš pradžių filmavimas buvo atidėtas dėl aktoriaus ligos, o dabar, kai jis jau pasveiko, – apskritai dėl pandemijos.

„Įsikūnijimas II“ ir „Įsikūnijimas III“ („Avatar 2“, „Avatar 3“). Režisierius Jamesas Cameronas Naujojoje Zelandijoje vienu metu kuria du didžiausios sėkmės sulaukusio savo filmo tęsinius. Filmavimo darbai turėjo baigtis pavasario pabaigoje, bet kol kas jie sustabdyti.

Vieno populiariausių ir pelningiausių žmonijos istorijoje filmų tęsinio žiūrovai laukė daugybę metų – nuo pat 2009-ųjų, kai ši juosta pasirodė kino ekranuose.

„Makbetas“. Joelas Coenas pagaliau kuria filmą vienas, be savo brolio Ethano Coeno. Tai Williamo Shakespeare’o tragedijos ekranizacija, kurioje Makbetą vaidins Denzelis Washingtonas, o ledi Makbet – Frances McDormand.

Teatre „Makbetą“ lydi labai prasta reputacija – per repeticijas amžinai kyla kokia nors velniava.

Čia tas pat – nespėjo pradėti filmavimo ir jį teko nutraukti.

Parengė Milda AUGULYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.