Angelina Jolie – apie santykius su Bradu Pittu, tatuiruotes ir sunkią jaunystę

„Drąsiau rinkitės ir nebijokite klysti. Visa tai galiausiai ir padeda mums tapti tuo, kas esame“, – ragina viena garsiausių aktorių ir, ko gero, iki šiol viena gražiausių pasaulio moterų Angelina Jolie, kuriai praėjusią savaitę sukako 45 metai.

A.Jolie laikoma viena gražiausių pasaulio moterų.<br>„Reuters“ / AP / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie laikoma viena gražiausių pasaulio moterų.<br>„Reuters“ / AP / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie su B.Pittu praleido 12 metų.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie su B.Pittu praleido 12 metų.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Sklido – ir iki šiol tebesklinda – gandai, kad A.Jolie kenčia nuo anoreksijos.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Sklido – ir iki šiol tebesklinda – gandai, kad A.Jolie kenčia nuo anoreksijos.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie su vaikais Viviene, Zahara, Shilon, Knoxu.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie su vaikais Viviene, Zahara, Shilon, Knoxu.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie su B.Pittu praleido 12 metų.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
A.Jolie su B.Pittu praleido 12 metų.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
Sklido – ir iki šiol tebesklinda – gandai, kad A.Jolie kenčia nuo anoreksijos.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sklido – ir iki šiol tebesklinda – gandai, kad A.Jolie kenčia nuo anoreksijos.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
A.Jolie filme „Mergina su trūkumais“.<br>imdb.com nuotr.
A.Jolie filme „Mergina su trūkumais“.<br>imdb.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 23, 2020, 7:35 AM, atnaujinta Jun 23, 2020, 7:36 AM

Atšventusi keturiasdešimtmetį A.Jolie padarė ilgą kūrybinę pertrauką: nuo 2015-ųjų iki 2019-ųjų, tarp „Prie jūros“ („By the Sea“) ir antrosios „Piktadarės istorijos“ („Maleficent: Mistress of Evil“), ekranuose nepasirodė nė vienas filmas, kuriame ji vaidintų.

Tik reklaminiai klipai ir animacinė „Kung fu panda III“, kurioje ji dar kartą įgarsino Tigrę.

Šis laikotarpis buvo bene sudėtingiausias aktorės gyvenime: ji išsiskyrė su Bradu Pittu (56 m.), su kuriuo praleido 12 metų, augino šešis vaikus, atsisakė daugybės puikių vaidmenų.

Dabar net keista prisiminti, kad dešimtojo dešimtmečio pabaigoje A.Jolie buvo laikoma viena skandalingiausių Holivudo merginų.

Ji pasakojo apie savo polinkį į peilius, kuriais pjaustėsi, nes dėl depresijos jai patiko kęsti skausmą, ir naudojo juos seksualiniuose žaidimuose, apie eksperimentus su narkotikais, apie savo biseksualumą (ji turėjo romaną su aktore ir modeliu Jenny Shimizu, kurią „įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio“ ir už kurios „būtų ištekėjusi, jeigu jau nebūtų buvusi aktoriaus Jonny Lee Millerio žmona“), apie savo meilę broliui Jamesui.

Angelina išsitatuiravo savo kūną daugybe piešinių ir užrašų.

Sklido – ir iki šiol tebesklinda – gandai, kad ji kenčia nuo anoreksijos (viena jos tatuiruočių – lotyniška frazė „Quod me nutrit me destruit“ – „Tai, kas mane maitina, mane griauna“).

Interviu ji tvirtino: „Krėčiau didžiausias kvailystes. Ir aš vis dar bloga mergaitė. Dėl daugybės priežasčių aš apskritai neturėčiau dabar stovėti prieš jus.“

2000-aisiais A.Jolie staiga ištekėjo už aktoriaus Billy Bobo Thorntono (64 m.), kurį tarsi nuviliojo nuo aktorės Lauros Dern (53 m.), dalijosi įspūdžiais apie jųdviejų „beprotišką seksą“ ir pasakojo, kad nešioja prie krūtinės medalioną su sutuoktinio krauju.

Laikraščiuose tuomet buvo lažinamasi, kiek laiko truks jų santuoka. Ji truko mažiau nei trejus metus – 2003-iaisiais jie išsiskyrė taip pat staigiai, kaip ir susituokė.

A.Jolie vėliau aiškino: „Viskas apvirto aukštyn kojomis, galima sakyti, per naktį. Staiga paaiškėjo, kad tarp mūsų nėra nieko bendra. Tai baisu, tačiau taip atsitinka, kai su kuo nors užmezgi santykius dar dorai nepažindamas savęs.“

Rodėsi, kad išsišokimai tęsiasi: 2005-aisiais paaiškėjo, kad B.Pittas, jos partneris filme „Ponas ir ponia Smitai“, paliko žmoną Jennifer Aniston (51 m.).

Tačiau pati A.Jolie tvirtino, kad negriovė jų šeimos ir niekada nebūtų susitikinėjusi su vyru žinodama, kad dėl jos jis bus neištikimas žmonai.

Pasak aktorės, ji pakankamai prisikentėjo vaikystėje – jos tėvas Jonas Voightas buvo neištikimas motinai aktorei Marcheline Bertrand ir nuo to laiko ji negali atleisti vyrams jokios išdavystės: „Jeigu turėčiau intymų ryšį su vedusiu vyru, rytą tiesiog negalėčiau pažvelgti į veidrodį.“

Tuo metu ji buvo jau gerokai pasikeitusi – manoma, dėl to, kad labai rimtai įsitraukė į labdarą: filmuodamasi neturtingose šalyse pašiurpo nuo tenykščių gyventojų skurdo bei beteisiškumo ir prisiekė padėti jiems, kuo galės.

Kaip žinoma, A.Jolie – daugiavaikė motina: ji turi tris biologinius vaikus ir tris įvaikintus.

Neseniai ji parašė skiltį žurnalui „Time“, kurioje prisipažino, jog jaunystėje „niekada net nepagalvojo apie tai, kad kada nors galėtų tapti kieno nors motina“.

„Mano jaunystė buvo sudėtinga. Prisimenu akimirką, kai nutariau tapti motina. Mylėti nebuvo sunku. Ir atsiduoti kitam, kuris taps man svarbesnis už gyvybę, – taip pat.

Sudėtinga buvo kitkas: suvokti, jog nuo šiol man visada reikės rūpintis, kad vaikui viskas būtų gerai. Rūpintis viskuo – nuo maisto ir mokyklos iki vaistų, viskuo. Ir būti kantriai.“

Tapti motina ji nutarė 2001-aisiais, dar būdama B.B.Thorntono žmona. Tuomet Angelina kelis kartus apsilankė Kambodžoje, iš pradžių per „Kapų plėšikės Laros Kroft“ („Lara Croft: Tomb Raider“) filmavimą, vėliau – kaip JTO pabėgėlių agentūros pasiuntinė.

Ir kartą vienoje našlaičių prieglaudoje pamatė mažylį Rathą Vibolą, gimusį kažkuriame tenykščiame kaime.

Netrukus jie su B.B.Thorntonu padavė dokumentus dėl įsivaikinimo. Berniuko vardą pakeitė į Maddoxo Chivano. 2005-ųjų sausį A.Jolie įsidukrino šešių mėnesių mergaitę iš Etiopijos, vardu Yemsrach (ji gimė po to, kai jos motina buvo išprievartauta; mergaitė atiduota į prieglaudą, kai paaiškėjo, kad jos nepavyks išmaitinti). A.Jolie vardą pakeitė į Zaharos.

O kitais metais Angellina pagimdė savo dukterį Shiloh Nouvel. 2007-aisiais šeimoje atsirado trečias įvaikis – trejų metų vietnamietis Pham Quang Sangas iš Ho Či Minio našlaičių prieglaudos (jis gavo Paxo Thieno vardą), o 2008-aisiais pasaulį išvydo dvyniai Knoxas Leonas ir Vivienne Marcheline. Žiniasklaidai daugiausia klausimų kelia Shiloh, kuriai šiomis dienomis sukako 14 metų. Nuo vaikystės ji mėgo vilkėti berniukiškus drabužius ir neva reikalavo, kad aplinkiniai ją vadintų Johnu.

Praėjusiais metais pasirodė informacija, kad Shiloh rengiasi keisti lytį ir jai taikoma hormonų terapija, tačiau niekas šios informacijos nepatvirtino.

Kad ir kaip ten būtų, Shiloh jau vadinama „lytinių mažumų dievaite“, ji priskiriama prie translyčių žmonių.

Skyrybos su B.Pittu iki šiol yra mėgstama žiniasklaidos tema, nors jie nutraukė santykius jau prieš ketverius metus.

Šnekėta, kad B.Pittas daug gėrė, keldavo ranką prieš įsūnį Maddoxą ir Angelina išsigando dėl vaikų saugumo. Aišku tik viena: abiem skyrybos buvo labai skausmingos.

Praėjus keliems mėnesiams po skyrybų A.Jolie davė interviu žurnalui „Vanity Fair“.

Paaiškėjo, kad po išsiskyrimo su vyru ji su vaikais gyveno, galima sakyti, ant lagaminų, klajojo po nuomojamus butus, po to nutarė greitai įsigyti kokį nors būstą ir nusipirko namą, kadaise priklausiusį legendiniam režisieriui Cecilui Blountui DeMille’iui (namas buvo parduodamas už 25 milijonus dolerių).

A.Jolie priėmė žurnalistę šiame name praėjus vos keturioms dienoms po to, kai į jį įsikraustė.

Pasirodė, kad Angelina iš esmės nesiorientuoja nei 1913 metų pastate, kurio bendrasis plotas – daugiau kaip tūkstantis kvadratinių metrų, nei aplink jį esančioje apie hektaro teritorijoje.

Ji prisipažino, kad nėra būsto specialistė: „Visada namais rūpinosi, įvairius daiktus pirko Bradas.“

Kitame interviu ji sakė, kad visiškai nemoka ruošti valgio, nesugeba išvirti netgi spagečių ir jos sūnus Paxas, kuriam tuo metu buvo 11 metų, kur kas talentingesnis kulinaras.

Vis dėlto ji atrodė visiškai laiminga. O apie B.Pittą diplomatiškai prasitarė: „Mes rūpinamės vienas kitu ir mūsų šeima, mes abu siekiame vieno tikslo.“

Nuo to laiko gerbėjai svajoja, kad jie vėl sueitų draugėn, tačiau jokių poslinkių šia kryptimi nematyti.

O štai A.Jolie tarsi susiėmė ir pagaliau grįžo į kiną: po „Piktadarės istorijos“ pasirodys filmai „The One and Only Ivan“ – pusiau fantastinė istorija „Piterio Peno“ ir „Alisos Stebuklų šalyje“ motyvais, kriminalinė drama „Tie, kurie linki man mirties“ („Those Who Wish Me Dead“) ir dar vienas „Marvel“ visatos filmas „Amžinieji“ („The Eternals“).

Apie save interviu pasakė: „Aš turiu tatuiruotę „Meldžiuosi už laukinius, kuriuos laiko narve“. Ją pasidariau būdama 20-ies.

Su mama vykome vakarieniauti, aš jaučiausi sutrikusi, o ji man pasakojo, kaip bendravo su Tennessee’iu Williamsu ir kaip jai patiko šie žodžiai. Mes užsukome į tatuiruočių saloną ir tą frazę išsitatuiravau ant kairės rankos.

Tam tikrų laukinės bruožų aš dar turiu, tai mano dalis ir tai normalu. Aš matau, kokie gražūs būna žmonės. Ne tada, kai jie bando apsimesti tuo, kuo nėra, pabėgti nuo tikrojo „aš“. Ne tada, kai jie kitiems sukelia skausmą. Ne tada, kai jie meluoja.

Aš matau laukinių grožį. Emocingų, atvirų, ieškančių, siekiančių laisvės. Sąžiningų. Nes visa kita – narvas, kuriame gyventi neįmanoma“.

Garsiausi filmai su A.Jolie

- „Mergina su trūkumais“ („Girl, Interrupted“, 1999 m.) – pirmas ir kol kas vienintelis filmas, pelnęs A.Jolie „Oskarą“ už antraplanį vaidmenį.

- „Kapų plėšikė Lara Kroft“ (2001 m.)

- „Ponas ir ponia Smitai“ (2005 m.)

- „Ieškomas“ („Wanted“, 2008 m.)

- „Piktadarės istorija“ (2014 m.)

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.