A. Zuokienė atskleidė, kiek kainuoja dukros mokslai privačioje mokykloje ir kokią bausmę taikė sūnui

Televizijos eteryje – artėjančios Mokytojų dienos nuotaikos ir tikroji žinių kaina. Kodėl mokytojai, o ypač dėstytojai, uždirba grašius, tuo metu privatus mokslas – retai kam pasiekiamas.

Mero rinkimai, vilniuje, naktinis klubas sanatorija, Artūro zuoko, rinkiminis štabas, Agnė Zuokienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mero rinkimai, vilniuje, naktinis klubas sanatorija, Artūro zuoko, rinkiminis štabas, Agnė Zuokienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agnė Zuokienė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Zuokienė.<br>T.Bauro nuotr.
Liekna visam gyvenimui, Sveikos mitybos specialistė, Vaida Kurpienė, knygos pristatymas, ap galerija, / Agnė Zuokienė<br>D.Umbraso nuotr.
Liekna visam gyvenimui, Sveikos mitybos specialistė, Vaida Kurpienė, knygos pristatymas, ap galerija, / Agnė Zuokienė<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žiogas.
Remigijus Žiogas.
Agnė Zuokienė.
Agnė Zuokienė.
Donata Virbilaitė.
Donata Virbilaitė.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 3:03 PM

LNK laidoje „KK2 penktadienyje“ tris vaikus užauginusi Agnė Zuokienė prisipažino: visos jos atžalos mokėsi ypatingose mokyklose. Ji negailėdama mokėjo už privačius darželius, o stojant į prestižinę Jėzuitų gimnaziją egzaminus laikė ne tik vaikai, bet ir pati Agnė.

Dabar jauniausioji Agnės dukra mokosi privačioje mokykloje, kurioje mokslai kainuoja apie 7 000 eurų. Vis tik Agnė prisipažino: daug investavusi į vaikus, ji iš jų daug ir reikalavo.

Štai tuomet, kai jos sūnus, Jėzuitų gimnazijos mokinys, buvo pagautas rūkantis, mama sugalvojo visą bausmių sąrašą.

Galima tik įsivaizduoti, kokios tai buvo bausmės, jei sūnus pasirinko ranka perrašyti Evangeliją pagal Joną... Nors bausmė buvo labai griežta, bet veiksminga – Zuokų sūnus nerūko iki šiol.

Daug vilčių į savo dukrą, taip pat privačios gimnazijos auklėtinę, deda ir renginių vedėjas Remigijus Žiogas.

Tiesa, jis pripažįsta, kad nuotolinis mokymas – didžiausia tragedija, kai neįmanoma sukontroliuoti, ką iš tiesų vaikas veikia prie kompiuterio.

Nepaisant visko, vyras pasiruošęs į savo vaikus investuoti tiek, kiek tik reikės ir, jeigu prispaus reikalas, dėl vaikų mokslų netgi paims paskolą. Ne tik renginių vedėju, bet ir dėstytoju dirbantis R. Žiogas pripažino: Lietuvos švietimo sistemoje algos – neadekvačios.

Pavyzdžiui, jis pats dėstytojaudamas uždirba maždaug... 170 eurų. Kad dėstymas – brangus hobis patvirtino ir kitas dėstytojas Jonas Šečkus.

Dvejuose universitetuose dirbantis mokslininkas per mėnesį gauna maždaug 300 eurų, taigi yra priverstas imtis įvairios papildomos veiklos.

Beveik 50 metų mokykloje dirbęs ir prestižinę valstybinę mokyklą sukūręs Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos vadovas Miša Jakobas neslėpė: šiuolaikinėje mokykloje – daug skaudulių, o nuotolinis mokymas – didelė tragedija.

Jis net neabejoja, valstybinio matematikos egzamino rezultatai šiemet tokie prasti būtent dėl karantino.

Apie mokyklas, pinigus ir tobulus mokytojus – jau šį vakarą „KK2 penktadienyje“ 19.30 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?