Vokietijoje su šeima gyvenantis Maksas Melmanas įstrigo Lietuvoje

Maksas Melmanas muzikos scenoje – jau daugiau nei dvidešimt penkerius metus. Savo karjerą pradėjęs septynerių, tuomet jis, pirmą kartą į rankas paėmęs mikrofoną, sake eilėraštį viename teatre.

 M.Melmanas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 M.Melmanas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 M.Melmanas.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 M.Melmanas.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Maksas Melmanas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Maksas Melmanas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Maksas Melmanas.<br>V.Balkūno nuotr.
Maksas Melmanas.<br>V.Balkūno nuotr.
Maksas Melmanas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Maksas Melmanas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Maksas Melmanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Maksas Melmanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Maksas Melmanas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Maksas Melmanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Maksas Melmanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Maksas Melmanas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 11:00 AM

O tikroji muzikinė kelionė prasidėjo 1995 m., kai Maksas su bendraminčiais įkūrė grupę „Biplan“, kuri yra viena ilgiausiai be pertraukų gyvuojančių Lietuvos muzikos grupių. Pagal hitų skaičių radijo stotyse patenka tarp visų laikų populiariausių mūsų šalies grupių.

Į televizijos projektą Maksas ateiti neskubėjo: kaip pats juokauja, jo Zodiako ženklas – Svarstyklės, todėl mėgsta viską gerai apgalvoti, pasverti ir tik tada priima sprendimą.

„Dažnai esu kviečiamas į įvairius projektus, tačiau gerai apgalvoju, ar turėsiu ką ten parodyti, ar man pačiam bus įdomu. Į „Muzikinę kaukę“ atviliojo smalsumas, žinojau, kad bus tikrai įdomu, bet tuo pačiu ir buvo baisu, kad nepasiseks, nepavyks.

Iš tiesų yra labai įdomu įsigilinti į kitus atlikėjus, jų dainavimo manierą, balsą, o kartais ir gyvenimo būdą, kad perprastum, koks žmogus jis yra. Su Bono iš U2 buvo įdomi situacija: man iš pradžių pasidarė baisu, kad nepavyks, kad tai labai sunkus personažas, bet repetavau, ruošiausi ir tikrai labai neblogai pavyko, kol kas, manau, net geriausiai iš visų, kuriuos teko įkūnyti“, – pasakojo Maksas.

Jau daug metų Maksas gyvena tarp dviejų šalių. Vokietijoje gyvena jo šeima, žmona ir dukra, o Lietuvoje – muzika, grupė „Biplan“.

Atlikėjui jau tapo įprasta nuolat keliauti, kelias savaites ar mėnesius leisti Vokietijoje, kitą laiką – Lietuvoje, tačiau pandemija sujaukė planus ir pakeitė visą gyvenimo ritmą. Nors koncertinė veikla yra sustojusi, Maksas šiuo metu laiką leidžia atskirai nuo šeimos, įstrigęs Lietuvoje ruošiasi „Muzikinės kaukės“ pasirodymams, repetuoja.

„Mane labai palaiko mano šeima. Po kiekvieno grimo siunčiu savo nuotraukas, aptariame, ar panašiai pavyko, kartais pasijuokiam, kad atrodau juokingai.

Jaučiu didžiulį artimųjų palaikymą. O taip pat labai padeda grupės vyrukai. Pasikalbame, padiskutuojame, aš jiems dainuoju, jie pasako, kas gerai skamba, ką reiktų patobulinti, kokią tonaciją pasirinkti. Galima sakyti, kad projekte dalyvauju ne tik aš, bet visa „Biplan“ grupė“, – šypsojosi Maksas Melmanas.

Patyrusio scenos vilko negąsdina komisijos komentarai, juolab, kad su visais nariais jie yra pažįstami – pramogų pasaulis Lietuvoje nėra didelis.

„Eidamas į projektą aš puikiai supratau, kad bus ir kritikos. Aišku, malonu, kai tave giria ir viską padarai puikiai, bet normalu, kad įkūnijant tiek personažų, visi nepavyks tobulai, todėl kritika yra normalus dalykas, žinokit, per tiek metų, mes jau turim storą begemoto odą tai kritikai“, – juokėsi Maksas.

Šį šeštadienį Makso laukė dar vienas iššūkis, jis įkūnijo grupės „The Cure“ pagrindinį vokalistą.

„Man labai įdomu įkūnyti vis kitus personažus. Labai smagi kompanija šiemet susirinko, dalyviai greitai susibičiuliavo, negalėčiau išskirti vieno, nes visi yra labai skirtingi ir unikalūs, kai kuriuos atradau iš naujo, su kai kuriais tik čia susipažinau, vieni kitus palaikome, patariam, padedam, tikrai smagi kompanija, labai gerai čia jaučiuosi“, – pasakojo Maksas.

Dešimt naujų pasirodymų – išprotėjęs Maksas atliko „The Cure“ kūrinį, pražydusi Justė Žičkutė atliko V. Tarasovienės dainą „Ramunę baltąją“, Ieva Zasimauskaitė tapo Adele ir paliko komisiją be žado, o Dovydas Laukys bandė įkūnyti ... patį Maksą. Nepraleiskite įspūdingo vakaro šeštadienį, 19.30 val., per BTV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.