Garsios moterys po skyrybų moka alimentus buvusiems vyrams

Nuo 16 tūkstančių iki 8 tūkstančių dolerių – tiek aktorei Halle Berry (54 m.) pavyko sumažinti mėnesio išmokas buvusiam draugui. Ji – ne vienintelė garsi moteris, mokanti alimentus savo buvusiajam.

Alimentus savo buvusiesiems moka Britney Spears, Halle Bery, Kim Basinger, Madonna.<br>„Scanpix“ nuotr.
Alimentus savo buvusiesiems moka Britney Spears, Halle Bery, Kim Basinger, Madonna.<br>„Scanpix“ nuotr.
Halle Bery ir Gabrielis Aubry.<br>„Scanpix“ nuotr.
Halle Bery ir Gabrielis Aubry.<br>„Scanpix“ nuotr.
Britney Spears ir Kevinas Federline’as.<br>„Scanpix“ nuotr.
Britney Spears ir Kevinas Federline’as.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kim Basinger.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kim Basinger.<br>„Scanpix“ nuotr.
Ronas Snyderis-Brittonas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Ronas Snyderis-Brittonas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Jennifer Lopez.<br>„Scanpix“ nuotr.
Jennifer Lopez.<br>„Scanpix“ nuotr.
Crisas Juddas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Crisas Juddas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Madonna ir Guy Ritchie.<br>„Scanpix“ nuotr.
Madonna ir Guy Ritchie.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 5:02 PM, atnaujinta May 5, 2021, 5:03 PM

Pirmoji tamsiaodė aktorė, laimėjusi „Oskarą“, H.Berry beveik 10 metų moka alimentus buvusiam draugui, su kuriuo susilaukė dukters. Šių metų pradžioje teismas aktorės reikalavimu perpus sumažino išmokas – nuo 16 tūkst. iki 8 tūkst. dolerių per mėnesį. Tačiau visiškai atsikratyti alimentų H.Berry nepavyko.

Su dešimt metų jaunesniu modeliu Gabrieliu Aubry (44 m.) aktorė draugavo keletą metų. Pora išsiskyrė netrukus po to, kai gimė duktė Nahla, kuriai dabar 13 metų.

Gabrielis bandė prisiteisti vaiko globą, kartu reikalaudamas mokėti jam alimentus.

Nahla liko gyventi su motina, tačiau teismas įpareigojo mokėti Gabrieliui padorią sumą, nors visos dukters išlaikymo išlaidos gula ant motinos pečių.

Gabrielis šantažavo aktorę tuo, kad neduos sutikimo dukteriai vykti į Europą. Jis pataikė į skaudamą vietą, nes tuo metu Halle dažnai lankydavosi Europoje. Pyktį į malonę Gabrielis iškeitė tik tada, kai pradėjo kas mėnesį gauti išmokas.

Neseniai įvykusiame teisme Holivudo žvaigždė daiktus pavadino savo tikraisiais vardais: pareiškė, kad 16 tūkst. dolerių kas mėnesį – tai jos dukters tėvo reketas. Halle pagrįstai įsitikinusi, kad vyras turi jai padėti išlaikyti 13-metę dukterį, o ne gyventi jos sąskaita.

Vis dėlto teismas neatsižvelgė į aktorės argumentus. Alimentai, nors ir sumažinti, liko.

Buvusiam vyrui moka ir XXI amžiaus pradžios megažvaigždė amerikiečių dainininkė Britney Spears (39 m.). Su šokėju Kevinu Federline’u (43 m.) ji susituokė 2004 metais.

Tuo metu Kevinas buvo ką tik išsiskyręs, turėjo du vaikus, kurių jaunesniajam nebuvo nė metų.

B.Spears santuoka truko dvejus metus. Skyrybų prašymą pateikė dainininkė. Kaip oficiali priežastis nurodyti nesutaikomi nesutarimai. Tačiau spauda rašė, jog Britney pavargo nuo to, kad vyras laiką leidžia vaikščiodamas iš vieno vakarėlio į kitą, užuot padėjęs žmonai: šeimoje augo du pametinukai sūnūs.

Per skyrybų procesą Kevinas bandė prisiteisti vaikų globą, įrodinėjo, kad Britney – niekam tikusi motina. Dainininkę ištiko nervų priepuolis, ji buvo apkaltinta vartojanti draudžiamas medžiagas.

Spaudimą teismui darė ir fotografų kadrai, kuriuose užfiksuota automobiliu važiuojanti Britney su penkių mėnesių kūdikiu ant kelių. Laikraščiai apkaltino dainininkę nesilaikant saugumo reikalavimų.

Galiausiai Kevinui pavyko pasiekti, kad vaikai gyventų su juo. Bet štai jų išlaikyti tėvas nepajėgė, todėl kreipėsi į teismą dėl alimentų. Pagal teismo sprendimą B.Spears kas mėnesį buvusiam vyrui turi mokėti 20 tūkst. dolerių.

Tai truko beveik 10 metų. Po to buvęs vyras, kuris tuo metu jau buvo dar kartą vedęs ir augino dar du vaikus, nutarė dainininkei pateikti naujų reikalavimų.

2018-aisiais Britney buvo įpareigota buvusiam vyrui išmokėti 110 tūkst. dolerių.

Kevinas atidžiai stebi Britney finansinius reikalus. Jo skaičiavimais, buvusi žmona uždirba beveik 35 mln. dolerių per metus, o jis – 35  tūkstančius. Todėl jis negali savarankiškai užtikrinti atžaloms deramo gyvenimo lygio.

Ilgai mokėjo alimentus buvusiam vyrui ir kita „Oskaro“ laureatė – aktorė Kim Basinger (67 m.). Pačioje savo karjeros pradžioje Kim ištekėjo už vizažisto Rono Snyderio-Brittono (82 m.). Jie susipažino juostos „Hard Country“ filmavimo aikštelėje.

Kai juodu skyrėsi, K.Basinger jau buvo populiari aktorė. Nors pora neturėjo vaikų, teismas buvusiam vyrui priteisė 12 tūkst. dolerių alimentų kas mėnesį.

Ronas išsireikalavo išmokų apkaltinęs Kim neištikimybe, pareiškęs, kad jam padaryta moralinė žala, kuri turi būti kompensuota.

Atsimestinius buvusiam vyrui mokėjo ir dainininkė Jennifer Lopez (51 m.).

Su Crisu Juddu (51 m.), dirbusiu pas ją šokėju, dainininkė išbuvo susituokusi mažiau nei metus. 

2002-aisiais pora padavė skyrybų prašymą.

Norėdama išvengti skandalo, Jennifer susitarė su buvusiu vyru, kad išmokės solidžią sumelę už tai, kad Crisas neviešins jų asmeninio gyvenimo detalių.

Žiniasklaidos duomenimis, vyras gavo 18 mln. dolerių ir už tai pasirašė atitinkamą susitarimą.

Dalies turto po skyrybų neteko ir dainininkė Madonna (62 m.).

Po 8 metų santuokos ji išsiskyrė su britų režisieriumi Guy Ritchie (52 m.). 

2008-aisiais pora iš anksto susitarė dėl skyrybų finansinių sąlygų, todėl teismas truko mažiau nei valandą.

Madonna, kurios turtas tuo metu buvo vertinamas 300 mln. dolerių, sumokėjo G.Ritchie apie 60 mln. svarų sterlingų. Ši suma kelis kartus viršijo tuomečio G.Ritchie turto vertę.

Parengė Eleonora Bačytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.