Dėl teisės rengti „Euroviziją“ grumiasi 11 Italijos miestų

Vienuolika Italijos miestų varžosi dėl teisės kitąmet surengti „Eurovizijos“ dainų konkursą. Teigiama, kad Romos galimybės – ribotos.

 Konkurso nugalėtojai.<br> TASS/ Scanpix nuotr.
 Konkurso nugalėtojai.<br> TASS/ Scanpix nuotr.
Romos merė V.Raggi susitiko su „Maneskin“ grupės nariais ir įteikė jiems Romos simbolį – Kapitolijaus Vilkės skulptūrą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Romos merė V.Raggi susitiko su „Maneskin“ grupės nariais ir įteikė jiems Romos simbolį – Kapitolijaus Vilkės skulptūrą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 17, 2021, 5:11 PM, atnaujinta Aug 17, 2021, 5:29 PM

Grupės „Maneskin“ triumfas Italijai suteikė galimybę kitąmet surengti „Eurovizijos“ konkursą.

Iš pradžių į šią garbę pretendavo 17 miestų. Po pirmo atrankos turo jų liko 11.

Tarp jų – ir didmiesčiai, ir vos po kelis tūkstančius gyventojų turintys miesteliai šalies pietuose: Ačirealė, Palacolo Akreidė (Abu – Sicilijoje), Aleksandrija, Bolonija, Genuja, Milanas, Pezaras, Riminis, Roma, San Remas ir Turinas.

Romos gyventojai viliasi, kad konkursas vyks jų mieste, iš kurio kilę šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai – grupės „Maneskin“ nariai.

Romos merė Virginia Raggi neseniai susitiko su šiuo rokerių ketvertuku ir įteikė jiems Romos simbolį – Kapitolijaus vilkės skulptūrą.

„Man buvo garbė apdovanoti šiuos keturis nepaprastai talentingus jaunus Romos atlikėjus, kurie karaliauja tarptautiniuose muzikos topuose, iškeldami itališką muziką į pasaulines aukštumas, – sakė Romos vadovė. – Tai mūsų miesto ir mūsų šalies pasididžiavimas, didelio ryžto ir aistros pavyzdys mums visiems.“

Po „Maneskin“ triumfo Roterdame Romos merė ėmė tikinti, kad jos vadovaujamas miestas būtų puiki vieta kitų metų „Eurovizijai“.

Bet Romos galimybėmis surengti konkursą viešai abejojama vien dėl to, kad šiame mieste esą nėra aukštus „Eurovizijos“ standartus atitinkančios koncertų salės.

Italijos žiniasklaidos teigimu, Romos „Palazzo dello sport“ rūmų lubos negalėtų atlaikyti tokių sunkių pakabinamų dekoracijų, kurių reikalauja nacionalinis transliuotojas RAI.

Manoma, kad didžiausia konkurencija vyks tarp trijų pagrindinių šiaurės Italijos miestų: Milano, Turino ir Bolonijos.

Teigiama, kad Pjemonto regione esantis Turinas atitinka visus reikalavimus.

Esą RAI vadovai yra linkę rinktis būtent šį miestą.

Antra vertus, savo galimybėmis tiki ir Bolonija. Šiame mieste yra nauja arena, kurioje telpa 10 000 žiūrovų.

„Euroviziją“ pasirengusi priimti ir Europos mados sostinė Milanas, vadinamas europietiškiausiu Italijos miestu. Jo vadovai deda visas pastangas, kad tarptautinis renginys atkeliautų į turtingiausią Italijos regioną Lombardiją, kuriam pandemijos rykštė smogė ypač stipriai.

Esą „Eurovizija“ galėtų įvykti „Pallazo delle Scintille“ rūmuose, kuriuose šiuo metu įsikūręs didžiulis vakcinacijos centras.

Italija jau svarsto ir būsimo konkurso vedėjų kandidatūros.

Tarp jų – Italijos televizijos laidų vedėjas Alessandro Cattelanas (41 m.) ir mados imperijos savininkė bei tinklaraštininkė Chiara Ferragni (34 m.), instagrame turinti beveik 24 milijonus sekėjų.

Manoma, kad jos žinomumas padėtų dar labiau išpopuliarinti „Euroviziją“ pasaulyje. Tiesa, žinomai tinklaraštininkei tai būtų visiškai nauja veikla. Todėl kai kurie apžvalgininkai jos kandidatūrą vertina skeptiškai.

Italija „Eurovizijos“ dainų konkursą yra rengusi du kartus: 1965-aisiais jis įvyko Neapolyje, o 1991-aisiais – Romoje.

Reikalavimų – daug

* Miestui, kuriame vyks „Eurovizijos“ konkursas, keliama nemažai reikalavimų.

* Jame turi būti arena, kurioje tilptų ne mažiau kaip 8000 žiūrovų.

* Netoli renginio vietos privalo būti viešbučiai, kuriuose bendras kambarių skaičius būtų bent 2000.

* Spaudos centras privalo būti įrengtas taip, kad jame galėtų dirbti bent 1000 žurnalistų.

* Miestas privalo turėti tarptautinį oro uostą, kuris iš konkurso vietos būtų pasiekiamas ilgiausiai per pusantros valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.