Tarptautiniame Venecijos kino festivalyje – lietuviški akcentai

Trečiadienį prasidėsiantis tarptautinis Venecijos kino festivalis svarbus ir mūsų šalies kūrėjams – jame bus parodyti du lietuviški filmai.

„Techo, Mama“ ir "Piligrimai" pateko į Venecijos kino festivalį. <br>Kadrai iš filmų
„Techo, Mama“ ir "Piligrimai" pateko į Venecijos kino festivalį. <br>Kadrai iš filmų
„Techno, Mama“.<br>Kadras iš filmo
„Techno, Mama“.<br>Kadras iš filmo
Režisierius S.Baradinskas.
Režisierius S.Baradinskas.
„Piligrimai“.<br>Kadras iš filmo
„Piligrimai“.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-09-11 17:43

Debiutinis Lauryno Bareišos (33 m.) ilgametražis vaidybinis filmas „Piligrimai“ buvo atrinktas į konkursinę programą „Horizontai“. Festivalyje taip pat bus parodytas režisieriaus Sauliaus Baradinsko (30 m.) trumpametražis vaidybinis filmas „Techno, Mama“.

Dramoje „Piligrimai“ pasakojama apie į Karmėlavą atvykstančius Paulių ir Indrę. Prieš ketverius metus ten buvo nužudytas Pauliaus brolis ir Indrės vaikinas Matas.

Paulius mėgina išsiaiškinti įvykio aplinkybes. Indrė bando jį sulaikyti nuo neapgalvotų veiksmų, tačiau pati pradeda abejoti šios kelionės prasme.

Galiausiai juodu patys sau turės atsakyti, kam reikėjo čia važiuoti ir ką ši kelionė pakeitė.

Pagrindinius vaidmenis „Piligrimuose“ sukūrė Gabija Bargailaitė, Giedrius Kiela, Indrė Patkauskaitė ir Paulius Markevičius.

Filmo „Techno, Mama“ pagrindinis herojus – septyniolikmetis Nikita, kuris gyvenime labiausiai mėgsta klausytis technomuzikos ir svajoja nuvykti į garsų Berlyno technoklubą „Berghain“. Tačiau jo motina to neleidžia.

„Filmo pagrindinė tema – psichologinis ir fizinis smurtas šeimoje, – sakė režisierius S.Baradinskas. – Man skauda širdį, kad smurtas prieš vaikus vis dar yra opi Lietuvos problema, kuri daro didžiulę įtaką tolesniam jų gyvenimui.

Šis filmas yra esė apie dvi Lietuvos kartas – posovietinės ir nepriklausomos Lietuvos, kurios neranda, kaip vienai kitą mylėti.

Tai filmas apie Lietuvos vaikus, kurie turėjo užaugti pirma laiko ir jų vaikystė bei svajonės buvo prarastos kažkur sovietinių daugiabučių rajonuose.“

Nikitą filme įkūnijo Motiejus Aškelovičius, o jo motiną – Neringa Varnelytė.

Tai trečiasis S.Baradinsko filmas. 2018 m. jis kartu su komiku Olegu Šurajevu pristatė ilgametražį filmą „Grąžinti nepriklausomybę“, o 2019 m. buvo parodytas jo trumpametražis filmas „Auksinės minutės“.

Venecijos kino festivalis šiemet vyks rugsėjo 1–11 dienomis.

Tai seniausias pasaulyje kino festivalis, pradėtas rengti 1932 m. ir kasmet vykstantis rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje Venecijos miesto Lido saloje, Italijoje.

Festivalis yra didesnio kultūrinio renginio – Venecijos bienalės – dalis ir vienas svarbiausių A klasės kino festivalių pasaulyje, besilygiuojantis į Berlyno ir Kanų kino festivalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.