Gerda Žemaitė prakalbo apie dar vieną jai atliktą plastinę operaciją

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV pagalbos“ gelbėtoja Gerda Žemaitė – žavi ir energinga dviejų berniukų mama. Mažojo sūnaus Nikolo moteris susilaukė vos prie keletą metų, tačiau ji pasakoja, kad kaip ir kiekviena mama, po nėštumo susidūrė su pasikeitusiomis kūno formomis, kurių atstatyti niekaip nepavyko nei sporto, nei sureguliuotos mitybos pagalba.

 G.Žemaitė ryžosi dar vienai plastinei operacijai.<br> Lrytas.lt koliažas.
 G.Žemaitė ryžosi dar vienai plastinei operacijai.<br> Lrytas.lt koliažas.
 G.Žemaitė.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 G.Žemaitė.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė<br>kiti
Gerda Žemaitė<br>kiti
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Auksiniai svogūnai, Gerda Žemaitė<br>G.Bitvinsko nuotr.
Auksiniai svogūnai, Gerda Žemaitė<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2021-09-26 11:13

Sekmadienį TV8 eteryje rodomoje medicinos laidos „Sveikas rytojus“ rubrikoje „Sveikas grožis“ bus kalbama apie pilvo raumenų diastazę. Tai pilvo raumenų išsiskyrimas, kuriuos sugrąžinti į vietą negali nei sportas, nei tinkama mityba. Šią laidos skiltį kuruojantis plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris teigia, jog ši problema – itin dažna nėščiųjų ir pagimdžiusių moterų gretose.

„Atsikišusiu pilvuku dažniausiai būna nepatenkintos moterys. Joms tai trukdo apsirengti, jos kompleksuoja žiūrėdamos į save veidrodyje. Dažniausiai tai yra gimdymo pasekmė. Lenkiu galvą prieš tas moteris, kurias Dievas apdovanojo tokiais raumenimis, kurie neprasiskyrė nėštumo metu, tačiau jų tikrai nėra daug. Dažniausiai, ypač jeigu vaikas būna didelis, pilvo tiesieji raumenys neatlaiko, prasiskiria ir to nesutvarko nei dieta, nei sportas. Beje, jeigu pilvo raumenys yra prasiskyrę ir kartu sportuojama, situacija gali tik pablogėti, nes tai pavojinga ir išvaržų formavimuisi“, – laidoje pasakojo plastikos chirurgas V.Kaikaris.

Susigrąžinti buvusias kūno formas po gimdymo svajoja bene kiekviena mažyli pagimdžiusi moteris. Tačiau dažnai pasitaiko, jog nors priaugti kilogramai ištirpsta, svarstyklės rodo tiek pat, kiek iki gimdymo, tačiau vis tiek pilvas išlieka atsikišęs. Su tokia problema susidūrė ir „TV pagalbos“ žurnalistė Gerda Žemaitė.

„Labai norėjau kuo greičiau atsikratyti tų kilogramų, pagražinti kūno linijas. Laikiausi ir sveikos mitybos, tačiau praėjus pusmečiui supratau, jog kad ir ką bedaryčiau, kūnas negrįžta į savo ankstesnes formas. Kilogramai nukrito, tačiau pilvo srityje pokyčiai nevyko. Išgerdavau stiklinę vandens ir atrodydavo lyg vėl būčiau nėščia“, – atviravo G.Žemaitė.

Pilvo raumenų diastazė – tai tiesiųjų pilvo raumenų išsiskyrimas nėštumo metu, suardantis pilvo sienos vientisumą. Dažniausiai pilvo raumenys prasiskiria smulkaus sudėjimo moterims, laukiantis dvynukų ar esant itin dideliam vaisiui, po antrojo ar trečiojo nėštumo, taip pat neretai po atliktos Cezario pjūvio operacijos.

Pilvo raumenys atsiskirti gali ir vyrams, kai yra didelis nutukimas ir tunkama riebalais pilvo viduje, tačiau dažniausiai tai moterų problema. Įprastai atsikėlus iš ryto pilvas atrodo plokščias, o išgėrus vandens ar pavalgius – atsikiša. Taip nutinka dėl to, kad prisipildęs skrandis išpučia silpniausią pilvo sienos vietą.

„Sportas ir dieta mums padeda numesti riebalinį audinį ir sutvirtinti raumenis. Kadangi ta baltoji linija, esanti vidury pilvo sienos, yra sudaryta iš jungiamojo audinio, jos sustiprinti yra neįmanoma, ji tiesiog yra praradusi elastingumą ir sugrįžti į savo pirminę vietą jau negali“, – laidoje pasakojo abdominalinės chirurgijos gydytoja Eglė Kubiliūtė.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad diastazė nėra tik estetinė problema. Ateityje ji gali apie save priminti nugaros skausmais, šlapimo nelaikymu, klubo sąnarių disfunkcija. Dėl raumenų išsiskyrimo pasikeičia laikysena, atsiranda nugaros skausmai. Taip pat tai sukelia riziką atsirasti pilvo sienos išvaržoms, kurios gydomos kaip chirurginė liga. Pasak gydytojos, šiuolaikinės medicinos pagalba pacientams, kuriuos vargina ši problema, diastazę galima išoperuoti.

Operacija atliekama bendrinėje nejautroje, endoskopiškai, su ultragarsiniu skalpeliu per tris mažus pjūvius apatinėje pilvo dalyje. Tokie naujieji metodai leidžia ne tik profesionaliai atlikti operaciją, bet ir tausoti paciento sveikatą minimalia intervencija.

„Pradinis rezultatas matosi iš karto sekančią dieną po operacijos: susiaurėja liemuo, nes suartinami raumenys. Realus rezultatas, kaip atrodys oda po operacijos, matosi maždaug po dviejų savaičių, kai praeina pooperacinis laikotarpis. Jeigu laikomasi rėžimo, ši operacija yra vienkartinė ir to užtenka sutvarkyti diastazei“, – pasakojo gyd. E Kubiliūtė.

Tokia operacija teigiamų rezultatų davė ir Gerdai Žemaitei. Moteris pasakoja, jog po operacijos gan greitai grįžo į darbus, o po to atlikta lazerinė lipolizė leido šiandien džiaugtis tobulomis kūno formomis.

„Aš labai norėjau turėti plokštesnį pilvą, tokį, kokį jį turėjau prieš nėštumą. Ir pagaliau vėl galiu juo džiaugtis! Aš esu iš tų moterų, kurios nebijo skausmo, tai po savaitės laiko jau grįžau į darbus ir tas gijimo procesas praėjo greitai. Du mėnesius teko nešioti specialų korsetą, o po pusmečio apsilankiau pas gydytoją, kuris man atliko lazerinę lipolizę, kuri padeda susitraukti odai, nes jos perteklius vis tiek niekur nedingsta“, – atviravo G.Žemaitė.

Anot gydytojų, pilvo raumenų patikrą rekomenduojama atlikti po gimdymo praėjus šešiems mėnesiams. Tada moters gimda jau būna visiškai išsivaliusi, atsistačiusi ir beveik pasiekusi įprastą dydį. Pasak plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojų, kartais moteris ir pati apčiuopos būdu gali preliminariai įsivertinti, ar jos pilvo raumenys nėra prasiskyrę.

„Jeigu nėra storo poodinio sluoksnio, tai galima atsigulti horizontalioje padėtyje, prilenkti smakrą prie krūtinkaulio ir čiuopti ties bamba ir aukščio jos įtempus pilvo raumenis. Jeigu pirštai lenda gilyn, tai 80 procentų tikimybė, kad pilvo diastazė yra“, – teigė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Vaidas Žvinys.

Kaip po nėštumo susigrąžinti dailias kūno formas ir ką svarbu žinoti apie prasiskyrusius pilvo raumenis – visi atsakymai jau šiandien, 12 val. per TV8!

Televizinis medicinos žurnalas „Sveikas rytojus“ apjungia visas medicinos pasaulio sritis bei sveikos gyvensenos filosofijas. Prie laidos vairo stoja 4 vedėjai, kurie savo srities rubrikose pasidalys svarbiausiomis, naudingiausiomis, aktualiausiomis ir naujausiomis medicinos, farmacijos ir sveikatingumo pasaulio aktualijomis. Ilgametė laidos vedėja gydytoja Irena Pivoriūnienė dalins laiko patikrintus sveikatos patarimus, plastikos chirurgijos specialistas Vygintas Kaikaris pasakos apie sveiką grožį, iliuzionistas Arvydas Stonys ieškos gydomosios gamtos ir mokslo galios, o šeimos gydytoja Raimonda Plioplytė supažindins su naujausiomis medicinos aktualijomis.

„Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 val. per TV8 televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.