Italija jau ruošiasi „Eurovizijai“: Turine viešbučių numerių kainos bus kosminės

Turinas džiūgauja, o „Eurovizijos“ gerbėjai užsakinėja viešbučių numerius. Taip buvo sutikta žinia, kad kitąmet būtent šiame Šiaurės Italijos mieste vyks Europos dainų konkursas.

Itaiaji teisę rengti „Euroviziją“ iškovojo grupė „Måneskin“. <br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Itaiaji teisę rengti „Euroviziją“ iškovojo grupė „Måneskin“. <br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Ateinančiais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Turine.
Ateinančiais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Turine.
„Måneskin“ neseniai nusifotografavo visiškai nuogi.  
„Måneskin“ neseniai nusifotografavo visiškai nuogi.  
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 7:56 AM

Kalnuotojo Pjemonto regiono sostinė, dažnai vadinama pramonine Italijos širdimi, žada dėti visas pastangas, kad po ilgos pertraukos į Italiją sugrįžęs konkursas būtų nepamirštamas.

Vos tik paskelbus žinią apie „Euroviziją“ rengsiantį miestą į aukštumas šoktelėjo viešbučių numerių kainos. Turinas tikisi, kad populiariausias Senojo žemyno muzikinis renginys miestui atneš ne tik pasaulinį dėmesį, bet ir milijoninį pelną.

Italija „Eurovizijos“ dainų konkursą yra rengusi du kartus: 1965-aisiais jis vyko Neapolyje, o 1991 m. – Romoje.

Po daugiau nei trijų dešimtmečių „Euroviziją“ vėl rengsianti Italija ilgai sprendė, kuriam miestui patikėti konkurso šeimininko pareigas.

Norinčiųjų buvo daug – iš viso pretendavo 17 miestų. Turinas buvo vienas pirmųjų, pateikusių paraišką, ir neatsitiktinai vadintas favoritu. Jis nurungė tokius miestus kaip Roma, Milanas, Bolonija.

Teigiama, kad šį Šiaurės Italijos miestą nacionalinio transliuotojo RAI vadovai buvo nusižiūrėję dar 2017-aisiais, kai pergalė „Eurovizijoje“ buvo prognozuojama italų dainininkui Francesco Gabbani.

„Nebuvo lengva pasirinkti dėl to, kad kiti miestai irgi pateikė puikių pasiūlymų.

Nuo šiandien prasideda jaudinanti RAI ir Turino miesto kelionė. Didelis iššūkis nacionaliniam transliuotojui ir visai Italijai“, – džiaugėsi Italijos nacionalinio transliuotojo atstovas Carlo Fourtesas.

Nors teko palaukti ketverius metus, dabar šis automobilių pramone garsėjantis Italijos miestas, kuriame 1895-aisiais atsirado espreso kava, o 1924aisiais – Italijos televizija, pelnytai švenčia.

Paaiškėjus, kad teisę rengti „Eurovizijos“ konkursą iškovojo Turinas, šio miesto merė Chiara Appendino pažadėjo daryti viską, kad renginys būtų ypatingas.

Juo labiau kad Italijai vaduojantis iš pandemijos gniaužtų šalyje nuo šios savaitės nebeprivalu laikytis distancijos renginiuose ir kone po dvejų metų pertraukos atsidaro diskotekos.

Jau dabar paskelbta, kad visuose 2022-ųjų „Eurovizijos“ renginiuose salės galės būti visiškai užpildytos.

„Mes laimėjome! Mėnesiai darbo, nesibaigiantys telefono skambučiai, šimtai užpildytų dokumentų, krūvos taisyklių, inspekcijų, patikrinimų. Bet galų gale tai padarėme: į Turiną atvešime garsiausią muzikos šventę pasaulyje“, – džiūgavo miesto merė Ch.Appendino.

Konkurso pusfinaliai vyks gegužės 10 ir 12 dienomis. Finalas numatytas gegužės 14-ąją.

66-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks garsiojoje Turino „PalaOlimpico“ arenoje, kuri yra viena didžiausių uždarų salių Italijoje. Joje gali tilpti iki 13 000 žiūrovų. Japonų architektas Arata Isozaki šią areną suprojektavo 2006-ųjų žiemos olimpinėms žaidynėms.

„Kaip jau matėme per 2006-ųjų žiemos olimpines žaidynes, „PalaOlimpico“ viršija visus reikalavimus, kurie būtini tokio masto pasauliniam renginiui, – džiaugėsi „Eurovizijos“ vykdomasis prodiuseris Martinas Osterdahlas. – Mus taip pat sužavėjo miesto, kuris kitąmet gegužę priims tūkstančius muzikos mėgėjų, entuziazmas ir pastangos.“

Turinas buvo pasirinktas dėl kelių priežasčių. Šio miesto arenoje jau yra vykę dideli tarptautiniai renginiai, todėl manoma, kad ji puikiai tiks didžiuliam šou, kupinam specialiųjų efektų, kurie dažnai naudojami „Eurovizijos“ konkurse.

Pabrėžiama, kad Turinas įsikūręs patogioje geografinėje vietoje ir yra pajėgus vienu metu apgyvendinti tūkstančius svečių.

Mieste neseniai atidarytas skrydžių bendrovės „Ryanair“ padalinys, o tai garantuos dar patogesnį susisiekimą su šiuo miestu.

Vos tik paskelbus būsimos „Eurovizijos“ miestą šeimininką, konkurso gerbėjai suskubo rezervuoti viešbučių numerius.

Viename populiariausių rezervacijos tinklapių Booking.com „Eurovizijos“ pusfinalių ir finalo dienoms jau rezervuota 93 proc. numerių, o likusių kainos pasiekė neregėtas aukštumas – kone 1000 eurų už parą.

Turino savivaldybės atstovai skaičiuoja, kad „Eurovizija“ vien viešbučiams gali atnešti apie 10 milijonų eurų pelno.

Manoma, kad iš viso Turine konkurso dienomis gali apsilankyti apie 100 000 žmonių. Tikimasi, kad 44 šalių delegacijose bus apie 2000 narių. Laukiama apie 1500 žurnalistų iš viso pasaulio.

Žadama, kad konkurso dienomis publikai bus pristatyti devyni įspūdingi šou.

Norintiems patekti į finalą už bilietą gali tekti pakloti kelis šimtus eurų, kaina priklausys ir nuo vietos arenoje. Prekybą bilietais tikimasi pradėti netrukus.

„Tikrai didžiuojamės, kad mums patikėjo rengti konkursą. Jei galėsime priimti tiek žmonių, kiek tikimės, „PalaOlimpico“ yra pasirengęs sutalpinti nuo 10 iki 13 tūkstančių žiūrovų“, – entuziazmo neslėpė arenos vadovas Daniele Donati.

Jau svarstomos ir būsimo konkurso vedėjų kandidatūros. Tarp jų minimi keli garsūs Italijos televizijos veidai. Vis dėlto garsiausiai kalbama apie tai, kad konkurso vairas gali būti patikėtas britų dainininkui Mikai, kuris Italijoje yra vedęs ne vieną šou.

„Galų gale mes tai padarėme — į Turiną atvešime garsiausią muzikos šventę pasaulyje.

Ch.Appendino

Laužo stereotipus

Teisę trečią kartą rengti „Euroviziją“ šalis iškovojo po įspūdingos rokerių ketvertuko „Måneskin“ pergalės Roterdame šįmet gegužę.

Tą pačią dieną, kai buvo pranešta, kur vyks kitų metų „Eurovizijos“ konkursas, Italijos roko ambasadoriais vadinama grupė „Måneskin“ pristatė naują savo singlą „Mammamia“.

Pašėlę rokeriai, prieš singlo pristatymą nusifotografavę visiškai nuogi (nuotr.), sakė, kad daina skirta stereotipams laužyti.

Joje prisimenamas ir daug triukšmo sukėlęs „Eurovizijos“ finalo momentas, kai skelbiant balsavimo rezultatus grupės lyderis Damiano Davidas palinko prie stalo, sukeldamas įtarimų, kad tiesioginiame eteryje vartojo narkotikus.

„Aš prisiekiu – nesu girtas ir nevartoju narkotikų. Jie klausia: kodėl aš toks karštas? Todėl, kad aš – italas“, – naujame single ironiškai dainuoja Damiano.

Geriausiais draugais prisistatantys grupės nariai tikino, kad skandalingi jie tik scenoje, o iš tiesų gyvena visiškai paprastai ir ramiai.

Jų gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė po pergalės Roterdame. Ši pergalė jaunus rokerius švystelėjo ant populiarumo bangos, kuri iki šiol neatslūgo. Grupės dainos tapo hitais įvairiose pasaulio šalyse, o bilietai į koncertus tiesiog šluojami.

Gastroles po Europos šalis „Loud Kids On Tour“ kitais metais surengsianti grupė pasirodys Rygoje ir Taline, tačiau Vilniaus į savo koncertinį turą neįtraukė.

Nors „Eurovizija“ dažnai kritikuojama dėl to, kad pagimdo tik vienadienes žvaigždes, „Måneskin“ sėkmė rodo, jog pergalė jame gali tapti tikru tramplinu į šlovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.