Holivudas išreiškia solidarumą Ukrainai: nutraukia naujausių filmų premjeras Rusijoje

Kino studija „Warner Brothers“ stabdo „Betmeno“ rodymą Rusijoje likus vos kelioms dienoms iki jo pasirodymo kino teatruose, praneša apnews.com. 

 Protesto Los Andžele akimirka.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 Protesto Los Andžele akimirka.<br> Scanpix/ZP nuotr.
„Betmenas“<br> Scanpix/CP nuotr.
„Betmenas“<br> Scanpix/CP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 11:35 AM, atnaujinta Mar 1, 2022, 11:45 AM

Po Vladimiro Putino panaudotų karinių veiksmų prieš Ukrainą Holivudas nusprendė nutraukti filmo platinimo planus Rusijoje.

Kino studijos „Warner Bros.“, „Walt Disney Co.“ ir „Sony Pictures“ pirmadienį pareiškė, kad „pristabdys“ savo filmų pasirodymą Rusijoje. Kiekviena studija turi svarbių netrukus pasirodysiančių premjerų, kurios artimiausiomis savaitėmis turėjo pasirodyti tarptautiniu mastu.

„Betmenas“, vienas iš labiausiai laukiamų metų filmų, penktadienį pasirodys Šiaurės Amerikoje ir daugelyje užjūrio teritorijų, įskaitant Rusiją.

„Atsižvelgdama į humanitarinę krizę Ukrainoje, „WarnerMedia“ pristabdo savo vaidybinio filmo „Betmenas“ pasirodymą Rusijoje“, – sakoma studijos atstovo pranešime. „Mes ir toliau stebėsime situaciją, kaip ji vystysis. Tikimės greito ir taikaus šios tragedijos sprendimo“.

„Warner Bros.“ padarė šį žingsnį po panašaus sprendimo, kurį pirmadienį priėmė „Walt Disney Co.“ Studija planavo, kad „Pixar“ filmas „Turning Red“ Rusijoje bus rodomas kovo 10 d. Šis filmas bus rodomas „Disney+“ platformoje JAV žiūrovams Prieš tokio „Disney“ žingsnio paskelbimą, buvo tikimasi, kad „Warner Bros.“ tęs „Betmeno“ pasirodymą Rusijoje.

„Atsižvelgdami į neišprovokuotą invaziją į Ukrainą ir tragišką humanitarinę krizę, sustabdome teatro filmų, įskaitant būsimą „Pixar“ filmą „Turning Red“, pasirodymą Rusijoje“, – sakoma „Disney“ atstovo pranešime. „Ateities verslo sprendimus priimsime atsižvelgdami į besikeičiančią situaciją.

Tuo tarpu, atsižvelgdami į kylančios pabėgėlių krizės mastą, dirbame su savo nevyriausybinių organizacijų partneriais, kad suteiktume pabėgėliams skubią ir kitą humanitarinę pagalbą.“

Kino filmų asociacija pirmadienį pareiškė, kad ji „palaiko tarptautinę bendruomenę, puoselėdama teisinės valstybės principą ir smerkianti Rusijos invaziją į Ukrainą“.

„Mūsų įmonių narių, vadovaujančių filmų, televizijos ir srautinių transliacijų pramonei, vardu išreiškiame didžiausią paramą gyvybingai Ukrainos kūrybinei bendruomenei, kuri, kaip ir visi žmonės, nusipelnė gyventi ir dirbti taikiai“, – sakoma MPA pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.