Turinas ruošiasi priimti muzikos gerbėjus: bilietai į „Eurovizijos“ renginius išgraibstyti greičiau nei per valandą

66-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso šeimininku tapęs Turinas (Italija) ruošiasi priimti daugybę muzikos gerbėjų – bilietai į konkurso renginius išgraibstyti greičiau nei per valandą, „PalaAlpitour“ arenoje jau baigiama montuoti scena, o didžiulę atranką įveikę savanoriai rengiasi pasitikti 40-ies šalių delegacijas.

Monika Liu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Monika Liu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos atstovams grupei „Kalush Orchestra“ pirmąją vietą prognozuoja ir lažybininkai.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Ukrainos atstovams grupei „Kalush Orchestra“ pirmąją vietą prognozuoja ir lažybininkai.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Taip atrodys arena, kurioje vyks „Eurovizijos“ konkursas.
Taip atrodys arena, kurioje vyks „Eurovizijos“ konkursas.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai „TV antenai“ Turinas

2022-04-18 11:32, atnaujinta 2022-05-04 12:25

Pirmosios konkurso dalyvių delegacijos į Turiną planuoja atvykti jau balandžio pabaigoje.

Niekur neskubantys italai privertė nerimauti daugybę šio konkurso gerbėjų, bilietus į renginius pradėję pardavinėti likus vos mėnesiui iki šou pradžios.

Vis dėlto organizatorių prognozė, kad bilietai ir taip bus iššluoti, pasitvirtino. 25 tūkstančiai bilietų į devynis konkurso renginius išparduoti per 45 minutes.

Tiesa, nespėjusieji įsigyti guodžiami, kad netrukus bus parduodama papildomų bilietų.

Organizatoriai teisinosi, kad prekyba vėlavo dėl neaiškios pandeminės situacijos, – buvo neaišku, kiek žiūrovų bus leidžiama susirinkti į vieną didžiausių Italijos uždarų arenų „PalaAlpitour“, turinčią net 14 000 sėdimųjų vietų.

Dabar teigiama, kad renginį čia galės stebėti 7000 žiūrovų.

Dalis vietų bus skirta šalių delegacijoms, rėmėjams ir gerbėjų klubams, kurių nariai į šį konkursą vyksta kasmet.

Žiūrovų Turine iš viso laukia devyni šou: du konkurso pusfinaliai, finalas, trys žiuri šou, kurių metu dalyvių pasirodymus vertina komisijos, trys generalinės repeticijos, vyksiančios prieš pat pusfinalius ir finalą.

Bilietų kainos, priklausomai nuo pasirinkto šou, siekė nuo 10 iki 350 eurų. Pigiausiai kainavo į tas vietas, iš kurių pasirodymų nebus galima matyti, tik girdėti.

Turino meras Stefano Lo Russo džiaugėsi, kad akimirksniu iššluoti bilietai – geras ženklas, parodantis gerbėjų lūkesčius. Jis tikino, kad neliks nuskriausti ir tie, kuriems bilietų įsigyti nepavyko.

Pavyzdžiui, visiems atvirame Valentino parke bus įrengti trys didžiuliai ekranai ir scena įvairiems pasirodymams.

„Miesto savivaldybė nusprendė Valentino parke įrengti „Eurovizijos“ kaimelį. Į čia vyksiančius renginius bus galima patekti nemokamai“, – žadėjo S.Lo Russo.

Kol miesto viešbučiai ir barai ruošiasi „Eurovizijos“ gerbėjų antplūdžiui, darbininkai intensyviai triūsia didžiulėje „PalaAlpitour“ arenos scenoje.

Ji turės tris dominuojančius elementus: besisukančią kinetinę saulę, simbolizuojančią italų energiją ir šilumą, aplink sceną tekantį vandenį ir itališką sodą, kuris papuoš vadinamąjį žaliąjį „Eurovizijos“ kambarį.

Konkurso organizatoriams talkins didžiulis būrys savanorių.

Tarp pateikusių paraiškas buvo ir keli Pjemonto regione gyvenantys lietuviai. Tačiau atranką įveikti pavyko tik vienai Svetlanai Matusevičienei, Turine gyvenančiai beveik 20 metų.

Organizatoriai Svetlanai pasiūlė pasirūpinti Lietuvos delegacija, kuri į Turiną planuoja atvykti balandžio 28-ąją.

„Atranka vyko internetu, reikėjo užpildyti anketą, – pasakojo S.Matusevičienė. – Iš pradžių skelbta, kad ieškoma 600 savanorių, vėliau pranešta, kad jų reikės 700. O paraiškų gauta net 12 000.

Gavau laišką, kad mano kandidatūra sudomino, ir prašymą atsiųsti vaizdo siužetą su trumpu prisistatymu italų ir anglų kalbomis. Angliškai reikėjo papasakoti, kur norėčiau nuvesti „Eurovizijos“ dalyvių delegaciją.

Po to vyko pokalbis internetu. Sužinojau, kad savanoriauti turėsiu mažiausiai dvi savaites. Kiekviena delegacija turės po tris savanorius padėjėjus, tad dirbsiu su kitomis dviem merginomis.“

Visi savanoriai darbuosis neatlygintinai, jie tik gaus talonus maistui ir galės nemokamai naudotis viešuoju transportu.

Italijos lietuviai žada Lietuvos delegaciją sutikti ypatingai. Mieste bus įkurta Lietuvos palaikymo būstinė.

„Labai laukiu galimybės susipažinti su Lietuvos delegacija.

Manau, kad Monika Liu tikrai pateks į finalą, o laimės Ukrainos atstovai. Kad ir kaip būtų, „Eurovizija“ yra ir politinis konkursas“, – prognozavo Svetlana.

Ukrainos atstovams grupei „Kalush Orchestra“ pirmąją vietą prognozuoja ir lažybininkai.

Grupė jau patvirtino, kad, nepaisant Ukrainoje vykstančio karo, Turine pasirodys gyvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.