Amerikiečių animacinėje komedijoje „Pakalikai II“ – „lietuviškas“ kankinimo būdas

Šiuo metu šalies kino teatruose rodomoje JAV animacinėje komedijoje „Pakalikai II“ („Minions: The Rise of Gru“) ne pačiame geriausiame kontekste minima ir Lietuva.

Viesulas Krumplis (centre) žiauriai nubaudžia maištaujantį pavaldinį.<br>Kadras iš filmo
Viesulas Krumplis (centre) žiauriai nubaudžia maištaujantį pavaldinį.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 5:19 PM

Visai šeimai skirtame filme „Pakalikai II“ yra epizodas, kuriame blogiukas Viesulas Krumplis (Wild Knuckles) nori nubausti savo maištaujantį pavaldinį ir praneša duosiąs jam tris pamokas.

Pirmoji pamoka – įžanga, pasirengimas kankinimams. Ji vadinasi „Visada būk pasiruošęs“.

Antroji pamoka – „Belgiškas nosies krapštymas“. Įgrūdęs pirštus į pavaldinio nosį Viesulas Krumplis daužo jo galvą.

Trečioji pamoka – „Lietuviškas plaukų kirpimas“ („Lithuanian Haircut“). Blogiukas pačiumpa kuokštą plaukų, želiančių ant nelaimėlio krūtinės, ir jį išrauna.

Ar mūsų šalyje kas nors yra girdėjęs apie „Lietuvišką plaukų kirpimą“?

Viesulą Krumplį lietuviškai įgarsinęs aktorius Valerijus Jevsejevas, išgirdęs šį klausimą, ėmė juoktis: „Kalbėjau tai, ką liepė. Įgarsintojas yra tik vykdytojas. Tekstas juk ne mano.“

Galbūt „Lietuviškas plaukų kirpimas“ – specifinis mūsų šalies nusikaltėlių sąskaitų suvedinėjimo būdas? Buvęs Lietuvos kriminalinės policijos vyriausiasis komisaras, knygos „Iš kriminalisto gyvenimo“ autorius Alvydas Sadeckas sakė, kad per visą tarnybos laiką apie tai nėra girdėjęs.

„Japonijos mafiozai gal ir galėtų taip elgtis, bet tikrai negirdėjau, kad taip darytų mūsų nusikaltėliai“, – sakė jis.

– Ar kankinimo būdai, kuriuos naudoja Lietuvos nusikaltėliai, yra išgarsėję pasaulyje? – paklausiau A.Sadecko.

– Nėra. Ir ačiū Dievui. Nesureikšminkime Lietuvos nusikaltėlių. Neverta tikėtis, kad jie gali sukurti kokias nors tradicijas ar pasiūlyti pasauliui naujų patyrimų.

Ir dabar nusikaltėliai iš Lietuvos važinėja po pasaulį ir šiurpina savo nusikaltimais, bet jie tikrai nėra sugalvoję kokių nors naujų kankinimo būdų.

Matyt, tai tik filmo kūrėjų fantazijos vaisius.

Prisiminkite, ką apie aštriadančius lietuvius, ginkluotus beisbolo lazdomis, yra kalbėjęs aktorius Melas Gibsonas. Iš kur jis tai ištraukė?

(„Oskaro“ laureatas M.Gibsonas 2001 m. viename interviu taip nupasakojo baisiausią savo košmarą: „Aštriadančiai lietuviai, ginkluoti beisbolo lazdomis, paplūdimiu atslenka į tavo namus. Ką su jais daryti? Reikia duoti atkirtį!“

Holivudo žvaigždę tada mėgino gėdinti Lietuvos ambasada JAV. Vėliau ambasadorius Vygaudas Ušackas su aktoriaus fantazijomis kovojo savaip – nusiuntė jam lietuviško alaus dėžę. – Red.)

Humanitarinių mokslų daktarė Solveiga Daugirdaitė animacinio filmo „Pakalikai II“ kūrėjų sumanyme taip pat neįžvelgė loginio ryšio.

„Šiuolaikiniai filmai vaikams taikomi į kategoriją „Visai šeimai“. Tokie juokeliai, kurie vaikams nesuprantami, yra skirti tėvams, kad tie nenuobodžiautų, – sakė ji. – Apie belgus žinoma, kad jie išrado keptas bulvytes, o lietuviai – nepažįstama, nežinia kur gyvenanti tauta.

Apie žydus ir romus juokauti nekorektiška, todėl ir renkamasi tauta, kuri neturi tokios skausmingos patirties ir į patyčias nereaguos taip audringai.“

Beje, pirmoji „Pakalikų“ dalis uždirbo vieną milijardą dolerių. Kalbama, kad antroji dalis bus ne mažiau populiari, tad apie „Lietuvišką plaukų kirpimą“ turėtų išgirsti visas pasaulis.

Procedūra – neskausminga

- Plaukuota vyro krūtinė dažnai laikoma neestetiška, todėl plaukai šalinami.

- Vilniaus grožio klinikose tokia neskausminga procedūra kainuoja 100–120 eurų.

- Iš viso prireiks šešių procedūrų. Siūlomos nuolaidos iki 60 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.