Vidas Bareikis – apie namus pajūryje, šeimos tradicijas ir apsisukusią galvą „Kaukėse“

„Daug kas klausia – kurio iš jūsų mintis buvo įsigyti sodybą pajūryje? Galiu atsakyti labai paprastai, tai buvo mūsų abiejų su Indre svajonė, kuri sklandė nuo pažinties pradžios“, – atvirai apie atostogų namus šalia Baltijos jūros sako atlikėjas Vidas Bareikis.

Vidas Bareikis.<br>lrytas.lt montažas.
Vidas Bareikis.<br>lrytas.lt montažas.
Vidas Bareikis.<br>LNK nuotr.
Vidas Bareikis.<br>LNK nuotr.
Vidas Bareikis.<br>LNK nuotr.
Vidas Bareikis.<br>LNK nuotr.
Vidas Bareikis.<br>LNK nuotr.
Vidas Bareikis.<br>LNK nuotr.
Indrė Stonkuvienė ir Vidas Bareikis.<br>T.Bauro nuotr.
Indrė Stonkuvienė ir Vidas Bareikis.<br>T.Bauro nuotr.
Indrė Stonkuvienė ir Vidas Bareikis.<br>T.Bauro nuotr.
Indrė Stonkuvienė ir Vidas Bareikis.<br>T.Bauro nuotr.
Vidas Bareikis ir Indrė Stonkuvienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vidas Bareikis ir Indrė Stonkuvienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2022-08-30 15:47

Garsus vyras pasakoja, kad su būsima žmona, nuomonės formuotoja, socialinių iniciatyvų kūrėja ir „Isagency“ agentūros vadove turi tradiciją, kurią vadina „pasvajokim“: „Mes tiesiog išeinam kur nors pasivaikščioti ir aptariam buitinius, einamuosius klausimus, o tada sakom – pasvajokim! Ir pradedam kurti planus: kur norėtume nukeliauti, ką pamatyti ar nuveikti.

Tai taip atsirado ir svajonė turėti savo sodybą. Tik ilgai nežinojom, kur ji tiksliai turėtų būti, viena buvo aišku, kad ji turėtų būti prie kokio nors vandens telkinio. Galiausiai atsitiko taip, kaip dažniausiai gyvenime ir būna. Pamatai vietą ir iš karto pajunti savo širdimi, kad tai tavo namai.“

Anot V.Bareikio, jų sodyba atspindi tikrą lietuvišką kaimą, kuriame abu su Indre ir artimais draugais gali pabėgti nuo miesto šurmulio.

Nors daugelis Indrę Stonkuvienę įsivaizduoja kaip miesto žmogų, vyras sako, kad tai yra tik fasadas, kurį mato žmonės.

Artimieji puikiai žino, kad tiek jis, tiek mylimoji mėgsta ramybę. Todėl nenuostabu, kad moteris čia jaučiasi tarsi žuvis vandenyje.

Maža to, nuolat dirbdami su daugybę žmonių ir atiduodami save scenoje, sodyboje gali pabėgti nuo visų ir mėgautis vienatve glaudžiam šeimos būryje.

„Mane neramino tik vienas klausimas – kaip į kaimą reaguos mūsų miesto vaikai. Bet buvo tokia paprasta situacija. Kai pirmą kartą nuvažiavom apsipirkti į miestą su dviračiais, vaikai pasakė – važiuojam atgal! Čia labai daug žmonių ir triukšmo! Mums ten faina bėgioti laukais. Tai supratau, kad ne veltui jie yra mūsų vaikai, nes yra lygiai tokie patys“, – džiaugiasi Vidas.

Nenuostabu, kad kūrėją įkvepia gamtos stichijos – kalnai ir jūra.

Kadangi Lietuva yra lygumų kraštas, savo gimtojoje šalyje naujų idėjų semiasi vasaras leisdamas arti vandens.

Todėl neilgai trukus Vidas su gerų draugų kompanija palėpėje įsirengė studiją kūrybai: „Nuo pat pirmos akimirkos svajojau čia padaryti kūrybines dirbtuves, kurias pavadinau pajūrio sesijomis. Labai džiaugiuosi, kad šiais metais su būriu gerų draugų ir bendraminčių pavyko įgyvendinti šią svajonę. Mes praleidome tris paras kurdami, kartu darydamiesi valgyti, mankštindamiesi ir stovėdami ant vinių. Toks laikas neįkainuojamas.“

Paklaustas, ar nevargina ilgos kelionės automobiliu, Vidas tik nusijuokia: „Aš mėgstu visur susikurti rutiną. Todėl galiu pasakyti, kad tie 300 kilometrų man susitraukė iki trijų dalykų: vienos tinklalaidės, vieno albumo perklausymo ir vieno skambučio draugui, su kuriuo nesu seniai kalbėjęs.“

Nors V.Bareikis intensyviai koncertuoja, o kiekvieną laisvą minutę stengiasi skirti šeimai, šiais metais nėrė į dar vieną avantiūrą ir tapo vieno populiariausių LNK televizijos šou „Kaukės“ komisijos nariu.

Garsus vyras yra sakęs, kad komisijos kėdė jam nėra artima širdžiai. Tačiau nepaisant to, šį kartą padarė išimtį dėl vienos paprastos priežasties.

„Man pati geriausia komisija yra mano sąžinė, mano vidinis jausmas, o antroji komisija yra mano artimieji. Dėl to aš labai atsargiai į tai žiūriu. Tačiau šis šou yra visai kitoks. Čia tu turi įjungti savo saviironiją. Nes jūs pagalvokit, į sceną išeina Burokėlis ir dainuoja kokią nors jam visiškai netikėtą dainą, ir tu turi komentuoti. Man labai patiko!

Man labai patiko kompanija, su kuria teko pasinerti į šį žaidimą. Labai patiko kūrybinė grupė ir, aišku, patys dalyviai. Be to, galvojau, kad atspėti kas slepiasi po kaukėmis, bus labai lengva. Juk esu sėdėjęs ant sofos ir spėliojęs, bet kai esi kitoje barikadų pusėje, patikėkit, galva visiškai apsisuka“, – geromis emocijomis dalinasi vyras.

Jau nuo rugsėjo 11-os dienos LNK televizijos žiūrovai galės pasinerti į didžiausią metų nuotykį ir drauge su atlikėja Monika Liu bei Rūta Ščiogolevaite, socialinių tinklų žvaigžde Pauliumi Mikolaičiu-Paul de Miko, dizaineriu Robertu Kalinkinu ir, žinoma, žmogumi orkestru V.Bareikiu bandydami išspręsti sunkiausią galvosūkį – kas slepiasi po kauke?

„Kaukių“ sezonas grįžta kartu su naujuoju LNK sezonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.