Biseksuali aktorė po vienu stogu gyveno su vyru ir meilužiu

„Kai žmonės mato 180 cm ūgio, trumpos šukuosenos ir vyrišką kostiumą dėvinčią būtybę, į mane kreipiasi „sere“. Kartą oro uoste nuvedė apžiūrai į kambarį, kuriame buvo vien vyrai. Karininkas vos neprasmego skradžiai žemės sužinojęs, kad aš moteris“, – juokėsi britų aktorė Tilda Swinton (61 m.). Vyriška išvaizda nė kiek nesumenkino jos populiarumo tarp priešingos lyties atstovų – kažkada ji po vienu stogu gyveno su sutuoktiniu ir meilužiu.

T.Swinton neatsispyrė S.Koppo jaunystei ir nerimastingam charakteriui.<br>SIPA / „Scanpix“ nuotr.
T.Swinton neatsispyrė S.Koppo jaunystei ir nerimastingam charakteriui.<br>SIPA / „Scanpix“ nuotr.
T.Swinton vaidyba yra įvertinta „Oskaru“.<br>SIPA / „Scanpix“ nuotr.
T.Swinton vaidyba yra įvertinta „Oskaru“.<br>SIPA / „Scanpix“ nuotr.
T.Swinton neatsispyrė S.Koppo jaunystei ir nerimastingam charakteriui.<br>SIPA / „Scanpix“ nuotr.
T.Swinton neatsispyrė S.Koppo jaunystei ir nerimastingam charakteriui.<br>SIPA / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Parengė Ona KACĖNAITĖ

Oct 8, 2022, 8:13 PM

Nuo vaikystės į berniuką buvusi panaši T.Swinton mokykloje jautėsi tarsi raupsuotoji. Būsimajai „Oskaro“ laureatei mokykla visiems laikams išliko muštro, nejautrumo ir griežtų apribojimų simboliu.

Paskui T.Swinton mokėsi prestižiniame Edinburgo koledže, kurį baigusi savanore išvyko į Afriką. Dvejus metus dėstė anglų kalbą Kenijos ir Pietų Afrikos Respublikos mokyklose.

Grįžusi įstojo į Kembridžo universiteto Politologijos ir sociologijos fakultetą. Susižavėjusi kairiosiomis idėjomis tapo Komunistų partijos nare.

Į karališkojo Londono Williamo Shakespeare’o teatro trupę T.Swinton priėmė iš karto, nors aktorinio išsilavinimo ji neturėjo. Bet gauti vaidmenų nesisekė – sunku įsivaizduoti 180 cm ūgio Ofeliją ar už Otelą aukštesnę Dezdemoną.

Todėl T.Swinton persikėlė gyventi į Edinburgą, arčiau šeimos. Šio miesto teatre iškart gavo kelis pagrindinius vaidmenis, susipažino su žymiu škotų dailininku, dramaturgu ir režisieriumi Johnu Byrne’u (72 m.).

Jis buvo dešimčia metų vyresnis, vedęs dviejų vaikų tėvas. Nepaisant to, Tilda suartėjo su Johnu, pradėjo gyventi kartu.

Paskui T.Swinton nusipirko namą gimtojoje Škotijoje, Nerno mieste. Čia apsigyveno kartu su J.Byrne’u.

Jie pasirašė sutartį – jei kuris nors pamiltų kitą žmogų, apie tai turėtų pasakyti partneriui, bet santykių nenutraukti.

Dvyliktaisiais bendro Johno ir Tildos gyvenimo metais gimė dvyniai – duktė Honor ir sūnus Xavieras, kuriems dabar 24-eri. Johnas buvo beprotiškai laimingas.

Tilda dalyvavo Londono ir Niujorko bohemos gyvenime, lankėsi Holivudo vakarėliuose, kuriuose buvo šniaukiamas kokainas, bet niekada nepiktnaudžiavo nei narkotikais, nei alkoholiu, nemiegojo su kuo pakliuvo.

Ji atvirai pasakojo apie savo biseksualumą, sakė, kad įsimyli žmogų, o ne jo lytį. T.Swinton visada tvirtino, kad sukurta ne trumpiems ir lengviems meilės romanams, o ilgalaikiams santykiams.

Praėjus dvejiems metams po dvynių gimimo T.Swinton grįžo į kiną. Aktorė sužibėjo nuotykių dramoje „Paplūdimys“ („The Beach“, 2000 m.), kurioje jos partneris buvo Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio (47 m.).

2006-aisiais T.Swinton nusifilmavo trileryje „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“ („Michael Clayton“). Už piktos darboholikės Karen vaidmenį ji buvo įvertinta „Oskaru“.

2004-aisiais juostos „Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta“ („The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe“) filmavimo aikštelėje ji sutiko Sandro Koppą (44 m.).

Iš Vokietijos kilęs dailininkas atliko Kentauro vaidmenį demonstruodamas savo atletišką kūną.

Sandro buvo apstulbintas Tildos grožio ir aristokratiškų manierų. Ji neatsispyrė jo jaunystei ir nerimastingam charakteriui.

Sandro buvo gražiai sudėtas, o Tilda visada vertino vyrišką grožį. Be to, ją visada žavėjo nerūpestingi ir jokių ribų nepaisantys dailininkai. (Viena S.Koppo paroda buvo uždrausta, nes savo darbuose jis šlovino moters genitalijų grožį.) Jie vis daugiau laiko praleisdavo kartu.

Pasibaigus filmavimui Tilda pakvietė Sandro į Škotiją norėdama supažindinti su vaikais ir vyru. J.Byrne’ui patiko žmonos meilužis – paprastas ir nekvailas vaikinas.

Johnas, Tilda, jų du vaikai ir Sandro gyveno Nerne viename name kaip didelė ir draugiška šeima. Aktorė su sutuoktiniu jau seniai neturėjo lytinių santykių, bet tai netrukdė jiems gyventi kartu ir auginti vaikus.

2002-aisiais J.Byrne’as sužinojo skandalingą savo kilmės paslaptį. Pasirodo, jo motina daugelį metų turėjo santykius su savo tėvu. Tad J.Byrne’as buvo savo senelio sūnus.

Šią istoriją Johnas papasakojo Tildai. „O, kokia įdomi tavo genetika“, – tik tiek tepasakė ji.

Kai J.Byrne’as apie tai prabilo viename interviu, nuo jo nusisuko giminaičiai ir vaikai iš pirmosios santuokos. O T.Swinton šiam faktui neteikė pernelyg didelės reikšmės. Gali būti, kad iš dėkingumo Johnas pakančiai žiūrėjo į žmonos meilužį.

Nerno gyventojai T.Swinton laikė sava, jos giminė buvo vietos istorijos dalis. Mieste ji rengė parodas ir kino festivalius, dalyvavo labdaros mugėse. Aktorė vietos vaikams atidarė mokyklą, kurioje nebuvo vertinimų ir vadovėlių. Čia mokėsi ir jos dvyniai.

Seksualinis aktorės gyvenimas niekam nerūpėjo. Gyvena trise, tai trise. Svarbiausia – visi geri žmonės, nekeliantys jokių skandalų.

Vis dėlto ne visi škotai buvo tokie pakantūs. Kai aktorės T.Swinton ir dviejų jos vyrų gyvenimą 2008-aisiais aprašė britų laikraštis „Daily Mail“, kilo skandalas.

„Paleistuvė!“ – toks epitetas prilipo „Oskaro“ laureatei. Siekdamas numalšinti kilusias aistras J.Byrne’as išsinuomojo atskirą namą priešingoje gatvės pusėje. Iki tol jis jau turėjo naują meilę – dizainerę Jeanine Davies.

Nors trijų asmenų šeima subyrėjo, jie ir toliau liko draugais.

Šiuo metu T.Swinton laiminga gyvena savo namuose su mylimu vyru, keturiais šunimis ir svečiais, kurie dažniausiai atvyksta porai dienų ir pasilieka keletui mėnesių.

Seksualinis aktorės gyvenimas niekam nerūpėjo. Gyvena trise, tai trise. Svarbiausia — visi geri žmonės, nekeliantys jokių skandalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.