Rūta Lukoševičiūtė prakalbo apie skaudžią jauno brolio netektį: „Jis rūkė balkone ir iškrito“

Artėjant Vėlinėms vis daugiau minčių apie tuos, kurie išėjo. Dažnas turi asmeninių tragedijų ir jos, žinoma, skaudžiausios. Tai – ne tik mirtys, bet ir ligos, kurias diagnozavę gydytojai sako: šansų – mažai. Tačiau laidos herojai tvirtins: net beviltiškiausiose situacijose yra išeitis. Ir net tada, kai žmonės netenka savo mylimiausiųjų, turi rasti stiprybės gyventi toliau.

Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos svečiai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-10-28 12:07, atnaujinta 2022-10-28 12:18

Apie sunkią ligą laidoje prabilo niekada pozityvaus mąstymo nestokojanti poetė, buvusi Seimo narė Dalia Teišerskytė, kurios nesužlugdė netikėtai diagnozuota liga ir nekankino klausimas: „kodėl man?“.

„Niekas manę nebestebina šitam pasauly. Džiaugiausi, kad taip atsitiko man, o ne mano vaikams ar vaikaičiams. Kad aš atsiimsiu už viską, ką pridariau savo gyvenime. Laikausi, nes turiu rodyti pavyzdį savo vaikams, vaikaičiams, draugėms. Netekau lygiai tiek pat svorio, kaip po skyrybų – 27 kilogramų, džiaugiuosi, kaip dabar gerai atrodau“, – šypsojosi žavioji Dalia Teišerskytė, neseniai pristačiusi naują savo kūrybos kompaktinį diską.

Kad reikia džiaugtis gyvenimu dabar, tvirtino ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis. Po patirto infarkto jis paniro į komą, bet ne visi žino, kad G.Drukteinis yra patyręs dar vieną komą.

„2010 metais dirbdamas Afrikoje, Pietų Sudane, susirgau maliarija. Sudėtingoms sąlygomis viskas vyko, ačiū JT stovykloje buvusiam daktarui iš Pietų Korėjos. Gydė tikrai ne ES aprobuotais vaistais ir metodika, o korėjietiškomis šaknimis. Sako: nori – bandom, rizikuojam, nenori – evakuojam. Po keturių ar penkių dienų pakilau iš komos lyg niekur nieko, kaip įprastai ryte pabudęs, ir nuėjau. Per tą komą numečiau daugiausiai kilogramų savo gyvenime, po kilogramą per dieną. O koma, matyt, buvo ženklas. Ir noriu pasakyti, kad jokių šviesos koridorių nemačiau, nes visas rojus yra čia ir dabar“, – pasakojo G.Drukteinis.

Apie prieš 5 metus mirusį brolį Roką Žilinską laidoje kalbėjo jo sesuo Monika. „Atrodė, kad Rokas su viskuo susitvarkys, nieko nejaučiau. Kai susirgo, viskas prasidėjo kaip peršalimas, nuotaikų blogų nebuvo, nors man jis atrodė labai pervargęs. Maniau, kad pailsės, atsigaus ir grįš viskas į savo vėžes. Naiviai, iki paskutinio tikėjausi, kad išsikapstys. Kai jam buvo sukelta dirbtinė koma, supratau, kad tai ne juokas. Paskui paskambino skyriaus vadovas, pas kurį tądien lankiausi ir pasakė, kad brolio nebėra. Nors su gydytoju kalbėjomės, kad paskirtas gydymas, nauji antibiotikai ir viskas kontroliuojama“.

Dainininkė Rūta Lukoševičiūtė vis dar negali pamiršti nelaimės, kai žuvo vos 18 sulaukęs brolis. „Iš ryto, prieš mokslus, jis rūkė balkone ir iškrito. Pasirodė, kad balkono turėklai buvo per žemi. Mama buvo nupirkusi du vazonus ir padėjusi prie turėklų, ir matosi, kad ant jų buvo užlipta. Kad atsitiko kažkas baisaus, iš pradžių niekas nežinojo, nes mama miegojo, ją pažadino skambutis. Nuo to laiko mūsų namuose nėra skambučio. Aš iki šiol nesuprantu, kaip mes tai išgyvenom. Buvo šokas“, – kalbėjo Rūta.

Ir tai ne vienintelė nelaimė, su kuria teko susigyventi žinomai moteriai. Prieš metus staiga mirė ir Rūtos tėtis.

„Kurjeris atvežė pufą, jis jį nešė, padavė mamai ir sukniubo. Kurjeris jį atgaivino, bet tėtis mirė greitosios automobilyje. Kai paskambinau kurjeriui padėkoti, jis labai nustebo, nes manė, kad tėtis išgyveno“.

Visos skaudžios, įkvepiančios ir gyvenimiškos istorijos artėjant Vėlinėms – šį vakarą, 19.30 val., „KK2 penktadienyje“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.