Gytis Ivanauskas apie išvaizdos pokyčius: „Po visko apsikabinau gydytoją ir padėkojau“

Dėl įvairių ligų, netinkamos burnos higienos ir kitų priežasčių turėti gražius ir sveikus dantis pavyksta toli gražu ne visiems. Kai dantų ligos pažengia, dantų galima ir netekti, o tai ne tik pakoreguoja šypsenos vaizdą, bet ir gali iššaukti psichologinį diskomfortą. Be to, laiku neatkurti dantys gali tapti dar didesne problema.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 9:27 AM

Sveikos gyvensenos ir sveikatos aktualijų laidoje „Sveikas rytojus“ buvo kalbama apie dantų sveikatą ir puoselėjimą, dantų netekimo priežastis, šiandienines dantų implantacijos galimybes bei kokius burnos ertmės pakitimus gali iššaukti dantų netekimas.

Apie savo kelionę gražios šypsenos link laidoje pasakojo visiems gerai pažįstamas aktorius, šokėjas ir choreografas Gytis Ivanauskas. Žinomas vyras prisipažino, kad anksčiau patirtos traumos odontologo kabinete buvo įskiepiję nemenką baimę dantistams.

„Man atmintyje dar yra įstrigę tie sovietinių laikų stomatologijos kabinetai. Prisimenu, kaip senais laikais gydytoja kažkodėl sugalvojo išrauti man krūminį dantį be jokio nuskausminimo. Viena sesutė laikė rankšluostį man ant kaktos, kita laikė prispaudusi mane prie kėdės atlošo, o mama stovėjo kampe ir verkė, nes kito varianto anksčiau tiesiog nebūdavo. Tokios patirtys man įvarė didžiulį stresą ir baimę lankytis stomatologijos kabinetuose“, – pasakojo aktorius.

Anot G. Ivanausko, dabar, kai medicinos galimybės bei technologijos yra pažengusios, visos turėtos baimės išnyko.

„Ačiū Dievui, dabar viskas kitaip. Atėjęs į kliniką aš ploju rankomis, nes jaučiuosi kaip namuose pas mamą. Dabar sukuriamas didžiulis komfortas“, – teigė G. Ivanauskas.

Žinomas aktorius pasakojo, kad pas odontologus teko lankytis jau nuo mažų dienų.

„Man tėvai pasakojo, kad aš vaikystėje krisdamas atsitrenkiau dantimis į vežimėlį, dėl to vėliau priekinis dantis sulindo atgal į vidų, o po kiek laiko išaugdamas iš naujo, iškrypo į priešingą pusę. Tais laikais nebūdavo jokių technologijų. Dabar tokiems dalykams gydyti galima naudoti kapas ar breketus. Man buvo pasakyta kiekvieną dieną masažuoti dantį, kad jis sugrįžtų į savo vietą. Galutinis rezultatas buvo toks, kad dantis išaugo, bet vis vien netaisyklingai. Aš su tuo gyvenau ilgą laiką. Nesijaučiau tragiškai, bet paskui įstojau į aktorinį ir pradėjau atlikinėti pagrindinius vaidmenis. Tuomet supratau, kad mano dantų situaciją reikia kažkaip sutvarkyti“, – pasakojo G. Ivanauskas.

Žinomas aktorius prisipažino, kad būtent jo profesija ir buvimas scenoje paskatino koreguoti šypsenos estetiką.

„Jeigu yra atsikišęs pilvas, jį galima pridengti kostiumu, o su dantimis jau nieko nepadarysi. Aš turiu vieną kolegę aktorę, kuriai labai seniai buvo įvykusi nelaimė. Jos metu ji išsimušė abudu priekinius dantis. Dabar, kai aš ją sutinku, atrodo juokinga, nes net neįtartum, kad buvo kažkoks incidentas. Dantys sutvarkyti taip, kad nesimato nei plombų, nei, kad keli jie yra netikri. Šypsena pakoreguota puikiai. Aš taip pat nemažai laiko praleidau klinikoje, kol man sukūrė holivudinę šypseną. Iškentėti reikėjo nemažai, bet pamatęs galutinį rezultatą, apsikabinau savo gydytoją ir padėkojau jam ir sau už savo bei jo kantrybę“, – pasakojo G. Ivanauskas.

Dar ne taip seniai dantų netekimas buvo didelis iššūkis, nes nebuvo kuom jų pakeisti. Dantų implantų istorija prasidėjo prieš beveik 60 metų, kai jaunas švedų profesorius pastebėjo, kad į natūralų kaulą įsodintas titanas greitai ir lengvai prigyja. Dantų implantų sukūrimas tapo tikra revoliucija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.