Chrisui Hemsworthui atlikti genetiniai tyrimai sukėlė nerimo

Australų aktoriui Chrisui Hemsworthui (39 m.) buvo atlikti genetiniai tyrimai ir jų rezultatai nenudžiugino nei jo, nei jo artimųjų.

Ch.Hemsworthas: „Sunku įsivaizduoti, kad nebegalėsiu prisiminti savo gyvenimo, žmonos, vaikų. Dėl to tikrai baugu ir skaudu.“<br>„Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.
Ch.Hemsworthas: „Sunku įsivaizduoti, kad nebegalėsiu prisiminti savo gyvenimo, žmonos, vaikų. Dėl to tikrai baugu ir skaudu.“<br>„Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.
Ch.Hemsworthas juostoje „Toras. Meilė ir griaustinis“.
Ch.Hemsworthas juostoje „Toras. Meilė ir griaustinis“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 26, 2022, 10:55 AM, atnaujinta Dec 26, 2022, 10:56 AM

Aktoriaus gerbėjai puikiai prisimena 2011-ųjų mokslinės fantastikos juostą „Toras“ („Thor“), sukurtą pagal „Marvel“ komiksus. Joje Ch.Hemsworthas įkūnijo nepalaužiamą ir bebaimį Griaustinio dievą Torą.

Po dešimties metų Toro vaidmenį pakartojęs filme „Toras. Meilė ir griaustinis“ („Thor: Love and Thunder“, 2021 m.), australas įsitvirtino tarp geriausiai apmokamų pasaulio aktorių.

Šiapus ekrano Ch.Hemsworthui teko patirti skaudų smūgį. Filmuojant šešių dalių dokumentinę juostą „Neturintis ribų su Chrisu Hemsworthu“ („Limitless with Chris Hemsworth“) buvo patikrinta aktoriaus sveikata. Australų aktoriaus laukė nemalonus siurprizas – jo organizme buvo aptiktas genas ApoE4.

Jis sukelia pakitimų galvos smegenyse, dėl kurių daug didesnė Alzheimerio ligos tikimybė.

Rizika, kad jį vieną dieną pasiglemš atminties praradimo liga, 8–10 kartų didesnė nei kitiems žmonėms.

Tokia žinia pribloškė paprastai santūrų ir dvasinės pusiausvyros neprarandantį vyrą.

„Sunku įsivaizduoti, kad nebegalėsiu prisiminti savo gyvenimo, žmonos, vaikų. Dėl to tikrai baugu ir skaudu“, – pasakojo aktorius prieš kamerą dokumentiniame seriale „Be ribų su Chrisu Hemsworthu“.

Kokių siaubingų pasekmių gali turėti Alzheimerio liga, aktorius jau žino iš savo artimiausių šeimos narių.

„Mano senelis serga Alzheimeriu. Dabar jis nebepažįsta ne tik mūsų, anūkų, bet ir savo vaikų. Tai baugina“, – sakė aktorius.

Siekdamas išvengti klastingos ligos Ch.Hemsworthas nori pakeisti savo gyvenimą. Jis nutarė bent laikinai pristabdyti savo karjerą.

„Dabar supratau, kas iš tikrųjų svarbu gyvenime“, – sakė aktorius.

Jis yra banglentininkas mėgėjas, todėl kiekvieną laisvą minutę stengiasi praleisti gimtojoje Bairono įlankoje (Australija).

Kartu su žmona ispanų modeliu ir aktore Elsa Pataky (46 m.), dukterimi India Rose (10 m.), sūnumis dvyniais Tristanu ir Sasha (8 m.) jis nori patirti daug gražių akimirkų.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.