Net būdama solidaus amžiaus Gina Lollobrigida mėgavosi jaunų vyrų dėmesiu

„Dvidešimties moteris – šalta, trisdešimties – šilta, o po keturiasdešimties – karšta“, – mėgdavo kartoti italų kino deivė Gina Lollobrigida, kuri ir būdama solidaus amžiaus sulaukdavo jaunesnių vyrų dėmesio. 95 metų aktorės gyvybė užgeso.

Bėgantys metai G.Lollobrigidos susidomėjimo priešinga lytimi neslopino.<br>CAP/„Scanpix“ nuotr.
Bėgantys metai G.Lollobrigidos susidomėjimo priešinga lytimi neslopino.<br>CAP/„Scanpix“ nuotr.
G.Lollobrigida (nuotr. kairėje) ir S.Loren varžėsi, kurios krūtinė gražesnė.
G.Lollobrigida (nuotr. kairėje) ir S.Loren varžėsi, kurios krūtinė gražesnė.
G.Lollobrigida (nuotr.) ir S.Loren varžėsi, kurios krūtinė gražesnė.<br>„Akg“/„Scanpix“ nuotr.
G.Lollobrigida (nuotr.) ir S.Loren varžėsi, kurios krūtinė gražesnė.<br>„Akg“/„Scanpix“ nuotr.
S.Loren savo krūtinę apdraudė 120 tūkst. JAV dolerių.
S.Loren savo krūtinę apdraudė 120 tūkst. JAV dolerių.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 2:57 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 2:58 PM

Aistringa, laukinė, pavojingai gundanti. Tokiais epitetais G.Lollobrigida mėgavosi iki senatvės.

Darbininkų šeimoje gimusi ir tris seseris turėjusi G.Lollobrigida nuo vaikystės žinojo, kas yra nepriteklius ir net badas.

Per Antrąjį pasaulinį karą šeima nuolat kraustėsi iš vienos vietos į kitą, o meninių gabumų turinti Gina prie jos gerovės prisidėdavo gatvėje piešdama praeivių šaržus.

Jaunystėje kelis epizodinius vaidmenis atlikusi Gina, suvokusi savo grožio vertę, ryžosi dalyvauti gražuolių konkurse.

1947 metais konkurse „Mis Italija“ ji iškovojo trečią vietą. Būtent tada į išraiškingų akių merginą dėmesį atkreipė Italijos ir Holivudo kino prodiuseriai.

Tarptautinę šlovę G.Lollobrigidai pelnė filmai „Fanfanas Tulpė“ (1952 m.) ir „Paryžiaus katedra“ (1956 m.).

1956 metais Gina ne tik puikiai vaidino „Gražiausioje pasaulyje moteryje“, bet ir pati atliko ariją iš Giacomo Puccini operos „Toska“. Už šį vaidmenį aktorė gavo labiausiai Italijoje vertinamą kino premiją „David di Donatello“.

Filmas „Kai ateina rugsėjis“ (1961 m.) G.Lollobrigidai pelnė Auksinį gaublį.

Dėl seksualios išvaizdos aktorę daug metų lydėjo Iškiliakrūtės pravardė. G.Lollobrigidą tai džiugino – ji ypač didžiavosi savo krūtimis.

Ne mažiau įspūdinga krūtine galėjo pasigirti didžiausia G.Lollobrigidos konkurentė Sophia Loren (88 m.), tad tarp šių gražuolių vyko savotiškos varžybos.

Kiekviena jų troško būti vadinama gražiausia ir garsiausia Apeninų regiono aktore.

Kai kartą S.Loren pareiškė, kad G.Lollobrigidos krūtinė pakoreguota plastikos chirurgų, Gina pasiūlė abiem viešai apsinuoginti – žmonės patys nuspręs, kurios krūtys gražesnės.

Biustų kova (taip šias varžytuves vadino italų žiniasklaida) įgavo ir finansinę išraišką: S.Loren savo krūtinę apdraudė 120 tūkst. JAV dolerių, o G.Lollobrigida – 600 tūkst. dolerių.

165 centimetrų ūgio Gina šlovės laikotarpiu svėrė tik 50 kilogramų, liemens apimtis – 59 centimetrai.

Putlia krūtine ir plačiais klubais gamtos apdovanotos G.Lollobrigidos figūra priminė smėlio laikrodį, o tai visais laikais kaitino vyrų kraują.

Žvaigždės gyvenime buvo tik viena santuoka – 22 metų ji ištekėjo už jugoslavo gydytojo Milko Skofico.

Rinkdamasi gyvenimo partnerį Gina vadovavosi motinos patarimu: „Geriausia ištekėti už advokato arba gydytojo – tuomet neteks sukti galvos, iš kur gauti pinigų.“

Po kurio laiko Milko metė mediciną ir tapo žmonos vadybininku.

1957-aisiais gimė vienintelis jų sūnus Milko. Poros skyrybos įvyko po 19 santuokos metų. Vėliau aktorės gyvenime buvo daug meilės romanų, tačiau nė vienas nesibaigė vedybomis.

„Iš daugybės garsių vyrų, kurie mane mylėjo, nė vienas nesisiūlė vesti. Vyrai vertina ne moterų grožį, o paklusnumą ir prisitaikymą. Šito aš jiems negalėjau pasiūlyti“, – atviravo G.Lollobrigida.

Įspūdingam aktorės grožiui, atrodo, negalėjo atsispirti ir rusų kosmonautas Jurijus Gagarinas (1934–1968). G.Lollobrigida ne kartą prisipažino, kad simpatija buvo abipusė.

Iki šiol kalbama, kad lankydamasi Sovietų Sąjungoje ji buvo užmezgusi romantiškus santykius su pirmuoju pasaulio kosmonautu.

Kai Maskvos kino festivalio organizatoriai italės paklausė, su kuo ji norėtų susitikti, tikėjosi, kad ji pageidaus susitikimo su Sovietų Sąjungos vadovu Nikita Chruščiovu, tačiau apsiriko. Politika niekada pernelyg nesidomėjusi aktorė panoro susipažinti su J.Gagarinu.

„Aš buvau pamaloninta pažintimi su tokiu herojumi! – susižavėjusi kalbėjo aktorė. – Naktį jis man rašė eilėraščius.

Prisimenu ištrauką: „Aš mačiau šitiek žvaigždžių danguje, bet tokios kaip tu ten nėra.“ Iki šiol saugau jo nuotrauką su autografu, nuolat ją apipilu bučiniais.“

Italų aktorė tvirtindavo, kad jos ilgaamžiškumo paslaptis – veiklumas: „Žmogus sensta, kai neturi kuo užsiimti. Aš visada turiu ką veikti: fotografuoju, kuriu skulptūras, muzikuoju, klausausi paukščių balsų.“

Aktorė gyveno prabangioje viloje Romoje, kurią puošia didžiulis sodas, o jame – daugybė paukščių.

Bėgantys metai G.Lollobrigidos susidomėjimo priešinga lytimi neslopino. Tiesą sakant, jai patikdavo vis jaunesni vyrai.

2006-ųjų pabaigoje Gina pranešė, kad rengiasi tekėti už 34 metais jaunesnio ispano Javiero Rigau Rafolso, su kuriuo susipažino per vieną vakarėlį Monte Karle. Moteris pridūrė, kad jie kartu jau 22 metus.

Tiesa, po kelių dienų vestuvės buvo atšauktos, nurodyta, kad tokį sprendimą lėmė pernelyg didelis žiniasklaidos dėmesys.

Ši istorija prisiminta 2013 metais, kai italų kino žvaigždė tik iš žiniasklaidos išgirdo, kad dar 2010-aisiais ištekėjo už J.Rigau Rafolso.

Šoko ištikta G.Lollobrigida pareiškė, kad buvęs mylimasis fiktyviai vedė ja apsimetusią apsišaukėlę, vardu Teresa.

„Tas niekšas vedė mane per tarpininkę be mano žinios ir leidimo, kad po mano mirties paveldėtų mano turtą.

Bus atliktas tarptautinis tyrimas – noriu paviešinti šį nešvarų reikalą ir visus su juo susijusius asmenis“, – širdo solidaus amžiaus aktorė.

Kaip galima vesti moterį jai nežinant? Vyras aiškino, jog G.Lollobrigida pritarė vedyboms per tarpininkę. Esą ji savo noru pasirašė visus tokiai santuokai reikalingus dokumentus.

Tada G.Lollobrigida apkaltino ispaną sukčiavimu. „Kiek anksčiau jis buvo įtikinęs mane suteikti įgaliotinio teises.

Dabar baiminuosi, kad jis galėjo pasinaudoti tuo, jog nesuprantu ispaniškai. Kas žino, ką pasirašiau“, – būgštavo italė.

Skandalingas įvykis nepamokė ekrano žvaigždės – ji užmezgė santykius su 60 metų jaunesniu gražuoliu vadybininku Andrea Piazzolla.

2014-aisiais aktorės sūnus Milko ėmė siekti, kad ji būtų pripažinta neveiksnia. Jis tvirtino, kad solidaus amžiaus motina jauniems meilužiams – tik pasipelnymo šaltinis. G.Lollobrigidą papiktino toks sūnaus užmojis. Ji atšovė esanti ne tik veiksni, bet ir veikli – dažnai keliauja po pasaulį ir mezga meilės romanus.

Teismas pripažino, kad aktorė gali atsakyti už savo veiksmus.

Netrukus kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad G.Lollobrigida įgaliojo A.Piazzollą valdyti savo turtą, o šis pradėjo pardavinėti jos papuošalus ir butus.

Už gautus pinigus vyras pirko prabangius automobilius, motociklus, poilsiaudavo su savo mergina jachtoje prie Sardinijos krantų.

Negana to, užsimojo G.Lollobrigidą atskirti nuo padėjėjų ir giminaičių. Be A.Piazzollos leidimo jie negalėjo aktorei net paskambinti.

Ekrano žvaigždės artimuosius ypač papiktino atvejis, kai sūnus Milko nebuvo įleistas į ligoninę, kurioje ji gulėjo.

Jie kreipėsi į policiją teigdami, kad aktorė seniai turi psichikos sutrikimų, klaidingai mano, kad visi aplinkui siekia ją apiplėšti, todėl nuolat ieško patikėtinių ir tampa lengvu sukčių grobiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.