Laidoje „TV pagalba“ – pokyčiai: ieško naujo nario

TV3 televizija skelbia džiugią žinią – daugybę žiūrovų prie ekranų jau eilę metų pritraukianti laida „TV pagalba“ ir jos komanda atsinaujina. Netrukus laidos žiūrovai ekranuose pamatys naują „TV Pagalbos“ narį, kuriuo gali tapti tu.

Laidoje „TV pagalba“ – pokyčiai: ieško naujo nario.<br> TV3 nuotr.
Laidoje „TV pagalba“ – pokyčiai: ieško naujo nario.<br> TV3 nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Aistės Gucaitienės nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Aistės Gucaitienės nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Aistės Gucaitienės nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Aistės Gucaitienės nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Aistės Gucaitienės nuotr.
Gerda Žemaitė.<br>Aistės Gucaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-04-19 14:53

Mėgsti bendrauti su žmonėmis? Tau rūpi kitų žmonių problemos, visuomet ieškai teisybės ir noriai tiesi pagalbos ranką? Drąsiai priimi iššūkius? Pasinaudok išskirtine galimybe – dalyvauk naujo laidos gelbėtojo atrankoje ir prisijunk prie gausios patyrusių gelbėtojų komandos.

Su nekantrumu naujo komandos nario laukia ir laidos senbuviai. Viena iš jų – jau 13 metų į pagalbą žmonėms skubanti Gerda Žemaitė.

„Kiekvieną dieną susiduriu su įvairiausiomis gyvenimiškomis situacijomis, kurias būtina išspręsti. Todėl drąsiai galiu teigti, jog kiekviena mano diena pilna iššūkių ir nenuspėjamų įvykių. O tai – labai įdomu ir žavinga. Beje, kiekvieną dieną galiu matyti savo darbo rezultatus, kurie dažniausiai būna labai džiuginantys! Šis darbas mane išmokė atjautos ir nuoširdumo – juk kartais žmogui reikia tik švelnaus žodžio ar išklausymo, ir viskas pasikeičia į gerą!“ – įsitikinusi ji.

Anot G. Žemaitės, naujasis komandos narys taip pat turėtų spinduliuoti nuoširdumu, atvirumu, ir, svarbiausia, gebėti išgirsti kito žmogaus bėdas. „Be abejonės, toks žmogus turėtų būti ir stiprus psichologiškai. Stiprybės šiame darbe tikrai prireiks“, – pasakoja ji.

Dar viena gelbėtoja – Renata Šakalytė-Jakovleva – kitais metais švęs svarbų jubiliejų. Moteris su „TV pagalba“ – jau 10 metų.

Anot Renatos, kiekvieną kartą praveriant studijos duris, jausmas toks, tarsi tai būtų tik pirmoji laida.

„Niekada nemaniau, kad galiu būti pokalbių vedėja. Turėjau patirties tik žinių laidų ir renginių vedime. Kai sulaukiau pasiūlymo išbandyti save tokio pobūdžio laidos vedėjos kėdėje, neslėpsiu – abejojau, ar sugebėsiu. Bet prodiuseriai buvo įžvalgesni. Leido man tobulėti, sudarė puikias sąlygas ir šiandien esu laiminga, kad prieš 10 metų ryžausi tarti „taip“, – sako žinoma moteris.

Šie metai į Renatos gyvenimą atnešė daug pamokų. Viena iš jų – darbas su didele ir atsidavusia komanda.

„Kalbinti politikus ar žinomus žmones, kurie pratę prie kamerų, yra viena, o prakalbinti pirmąsyk į TV studiją atvykusi žmogų – visai kitokia užduotis. Tenka kalbėti ir apie skaudžius, nemalonius dalykus. Tačiau supratau vieną ir esminį dalyką – kokią energiją skleisi į pasaulį, į išorę, tokia ji sugrįš ir pas tave. Man gera padėti, išklausyti ir patarti, jei to prašoma. Aš jaučiuosi laimingesnė, kai duodu, o ne tuomet, kai gaunu“, – mintimis dalijasi R. Šakalytė-Jakovleva.

Būtent toks, kaip pastebi Renata, turėtų būti ir prie gelbėtojų komandos norintis prisijungti žmogus.

„Reikėtų visada prisiminti, kad jo darbas bus padrąsinti ir įkvėpti, o esminius pokyčius gali ir turi padaryti pats žmogus. Linkiu didžiausios sėkmės bei kantrybės, ir jei tik reiks pagalbos ar patarimų, mes visad būsim šalia“, – sako ji.

Jau 12 metų kartu su laidos komanda dirbanti Rūta Filejeva neslepia – per šį laiką patyrė visko. Tačiau skaudžius įvykius nuolat palydėjo ir tie, kurie džiugina – moteris išgirdo ir pati prisidėjo prie ne vienos įkvepiančios istorijos.

„Kiekvienas sezonas skirtingas naujais iššūkiais ir situacijomis, todėl per tiek metų turbūt nė karto nesu pasakiusi, kad man šis darbas atsibodo. Esu laiminga, kad galiu prisiliesti prie žmonių gyvenimų ir padėti jiems kartais net ir beviltiškoje situacijoje. Galiu padėti šeimoms, kuriose auga vaikai, paguosti verkiančias mamas. Prasmė yra kiekvienoje žmogaus istorijoje. Naujam komandos nariui palinkėčiau ateiti su atvira širdimi ir vežtis ją į kiekvieną filmavimą. Meilė kiekvienam, kuris prašo tavo pagalbos rankos, yra pagrindinis dalykas“, – teigia R. Filejeva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.