Atskleisti LNK projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ projekto mokytojai – prisijungia du nauji veidai

Jau netrukus į LNK televiziją sugrįš muzikinis projektas „Lietuvos balsas. Kartos“. Žiūrimumo rekordus sumušęs šou antrajame sezone žada dar daugiau kokybiškos muzikos ir unikalių talentų, išdrįsusių pagaliau parodyti savo balsus muzikos profesionalams ir visai Lietuvai. Išskirtinis „Lietuvos balsas. Kartos“ formatas: scenoje nebus nė vieno solisto – į projektą žengs drauge susibūrę duetai, trio, kvartetai, ansambliai ir muzikos grupės.

Atskleidžiami LNK projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ projekto mokytojai – prisijungia du nauji veidai.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Atskleidžiami LNK projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ projekto mokytojai – prisijungia du nauji veidai.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2023, 3:00 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 4:45 PM

Naujas sezonas pažers ne vieną staigmeną. Projektą daugiau nei dešimtmetį rengiantys Kūrybos namai ELITAZ atskleidžia mokytojų vardus.

Garbingas kėdes naująjį sezoną užims dalyvių ir žiūrovų jau pamilti projekto senbuviai Benas Aleksandravičius ir Vaidas Baumila, o taip pat ir du nauji veidai, papildysiantys didžiulę „Balso“ šeimą – atlikėja ir dainų autorė Gabrielė Vilkickytė ir pasaulinio garso operos solistė Nomeda Kazlauskaitė.

„Antrajam sezonui „Lietuvos Balsas Kartos“ sugrįžta iškart po galingai nuskambėjusio jubiliejinio sezono ir tai bus justi antrajame „Kartų“ sezone. Žiūrovų laukia ilgas ir intriguojantis muzikinis nuotykis: praėjusiais metais ypač daug komplimentų susilaukę nauji projekto etapai publikos pageidavimu bus pakartoti su dar didesne intriga.

Prie „Kartų“ sezono senbuvių prisijungiančios dvi išskirtinės muzikantės, esu tikras, sezoną nuspalvins ryškiai, o kartu taps ženklu dalyviams, kad „Balso“ scena dar plačiau atveria vartus visų žanrų dainuojantiems talentams. O žiūrovams tai ir pažadas, jog konkurencijos dėl dalyvių mokytojų kėdėse šiemet galima tikėtis nuožmios“, – apie naująjį sezoną sako projekto vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Gabrielė Vilkickytė išduoda, jog pasiūlymo prisijungti į mokytojus gretas tikrai laukė. Atlikėja šią naują patirtį vadina ypatingu savo gyvenimo įvykiu ir viliasi atrasti į visuomenės standartus ne visuomet pataikančius talentus.

„Atvirai pasakysiu, jog būtent Benas buvo ta priežastis, dėl kurios pradėjau žiūrėti „Balsą“. Man buvo įdomu, kaip tokios alternatyvios muzikos asmenybė funkcionuos televizijos eteryje.

Manau, kad tik jo dėka šioje rolėje pradėjau matyti ir save. Jau praeitais metais, žiūrėdama projektą, jaučiau, jog po metų ar dviejų sulauksiu pasiūlymo atsisėsti į mokytojos kėdę, todėl, tik jį gavusi, garbingai priėmiau.

Suprantu, jog šis projektas ne tik apie populiariausius pop muzikos veidus, bet ir alternatyvius atlikėjus, kurie turi tikrai daug ką duoti. Tokių ne visuomet į normas pataikančių atlikėjų arba kaip aš juos vadinu – keistuolių, kurie man asmeniškai tokie savi, aš ir laukiu.

Tų, kurie gali, bet dar ne iki galo tiki savimi. Noriu juos įtikinti. Padėti atsiskleisti ir papasakoti savo istoriją. Juk nėra nieko galingesnio už išskirtines asmenybes, savyje slepiančias didžiulius talentus“, – sako naujoji projekto mokytoja Gabrielė Vilkickytė.

Prie naujojo sezono prisijungiančiai pasaulinio garso kultūros ir meno asmenybei operos solistei Nomedai Kazlaus kvietimas taip pat nebuvo netikėtas – šios žvaigždės mokytojų kėdėse buvo siekiama jau ne vieną sezoną. Ir nors darbų, koncertų ir projektų gausybė žinomos operos solistės kalendoriuje ne vieną sezoną kišo koją atsisėsti į mokytojos kėdę, šie metai tapo lemtingais.

„Projektas „Lietuvos balsas“ yra pasaulinio garso – dėl to jis man yra ypatingai įdomus. Ne vienerius metus prisijungti prie mokytojų komandos nepavykdavo dėl darbų gausos, todėl džiaugiuosi, kad šiais metais pagaliau pavyks būti toje rolėje, kurioje save puikiai matau. Aš esu televizijos žmogus, filmavimai, komisija – visiškai mano žanras.

Labai gerai žinau televizijos magiją, turiu didžiulę sukauptą patirtį dirbant su įvairaus žanro atlikėjais ir žinau, kad jiems galiu duoti labai daug. Operos menas yra aukščiausias vokalinio meistriškumo menas, juk operos solistai gali dainuoti bet kokį žanrą, o štai ne visiems atlikėjams pavyksta dainuoti operą.

Aštuonerius metus turiu savo vardo vokalinio meistriškumo akademiją, kurioje nuolat sulaukiu talentingų scenos žvaigždžių iš skirtingų žanrų, norinčių tobulėti, todėl žinau, jog tie, kurie pateks į mano komandą gaus ypatingai vertingos patirties ir ji padės tolimesniame jų kelyje, galbūt net pasaulinėje scenoje“, – sako naujoji „Lietuvos balso“ mokytoja Nomeda Kazlaus.

Pirmasis projekto Aklųjų perklausų etapas šį sezoną sugrįš itin griausmingai ir jau spalio mėnesį kvies jį gyvai stebėti atsinaujinusioje studijoje Vilniaus ASG Arenoje. Didžiąsias šalies arenas šturmuos ir kiti projekto etapai – tam suplanuotas turas po Lietuvą.

„Sausio pabaigoje Kovų etapui sugrįšime į Klaipėdos Švyturio areną, kurioje visuomet „Balso“ šeima sutinkama ypatingai. Tie, kas gyvai filmavimus stebėjo pernai, žino – geriausiomis vietomis verta pasirūpinti iš anksto, Klaipėdoje anšlagai itin tikėtini.

Čia žiūrovų lauks Dvikovos, taip pat ir atsinaujinę ir intriguojantys Nokautai ir, žinoma, praėjusių metų hitu tapusios Kryžminės kovos, kurios ir šiemet įtrauks arenos publiką spręsti, kurie dalyviai keliaus į finalą.

Tuo metu Didysis finalas, kurį LNK televizija 2024 m. gegužės 12 dieną transliuos tiesiogiai iš Žalgirio arenos, bus ypač intriguojantis. Atnaujinome finalo struktūrą, kuri suteiks dar daugiau dramos ir intrigos tiek dalyviams, taip pat ir žiūrovams. Nekantraujame pasimatyti gyvai dar šiemet ir greitai prie LNK ekranų“ , – sako projekto vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.