„Kaukių“ komisijos narė Simona Nainė: „Savęs tikrai labai nesaugojau“

„Visada supratau, kad niekas už mane nieko nepadarys. O sėkmė turbūt atėjo dėl to, kad radau veiklą, kurią labai myliu. O kai taip nutinka, tu nebeskaičiuoji darbo valandų, netausoji savęs. Yra posakis, kad atrask mėgstamą darbą ir nereikės nė dienos dirbti. Galiu pasakyti, kad jis yra neteisingas, nes reikės dirbti dar daugiau“, – apie savo prekinio ženklo „Nunu“ įkūrimą pasakojo nuomonės formuotoja ir LNK šou „Kaukės“ komisijos narė Simona Nainė.

Simona Nainė.<br>S. Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S. Bolnienės nuotr.
Komisija.<br>S.Bolnienės nuotr.
Komisija.<br>S.Bolnienės nuotr.
Komisija.<br>S.Bolnienės nuotr.
Komisija.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Simona Nainė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 11:10 AM

Žinoma moteris neslepia, kad nuosavas verslas dažnai pareikalauja daug daugiau atsidavimo bei laiko: „Tiesa, buvo metas, gal prieš kokius ketverius metus, kai tikrai savęs labai nesaugojau. Visada galvodavau apie kitus, o aš pati jau kažkaip. Ir perdegiau. Nenoriu, kad žmonės pagalvotų, jog susirgau ar man kažkas atsitiko baisaus.

Aš tiesiog pervargau nuo visų darbų ir perdegiau. Tikrai norėjau mesti viską. Bet tada atradau kvėpavimą, apie kurį ne kartą jau pasakojau ir jis man padėjo susibalansuoti.

Kaip mano kvėpavimo mokytoja sako, kad nėra svarbesnio žmogaus, nei tu pats. Dabar aš puikiai tuos žodžius suprantu, dėl to stengiuosi labai jausti save. Jeigu atsikėlusi ryte jaučiu, kad šiandien man yra per sunku tikrai stengiuosi atidėti tam tikrus darbus, aišku jeigu tai yra įmanoma, ir leisti sau atsipalaiduoti.

Turint savo verslą įsiklausyti į save labai svarbu, nes kartais tikrai gali pamiršti labai daug dalykų, ypač pačią save. Džiaugiuosi, kad dabar apie tokius dalykus kalbama vis daugiau. Norėčiau, kad visi žmonės vos pajutę, kad kažkas yra ne taip arba jaučiasi blogai nebijotų kreiptis pagalbos.“

Nors Simona darbuose sukasi tarsi voverė rate šių metų pabaigą nusprendė pažymėti drauge su Natalija Bunke išleisdama dar vieną dainą: „Aš koncertų nerengiu, bet taip išėjo, kad su Natalija turime labai gražų ir stiprų ryšį, ir jis kažkaip apsipavidalina per dainas.

Taip atsirado ir šis naujas mūsų kūrinys. Ši daina apie labai realius dalykus ir per ją mes norime papasakoti ne tik apie mudviejų draugystę, bet ir priminti, kad ir kitos moterys gali turėti tokią draugę su kuria gali tiek pakvailioti, tiek rimtai pakalbėti. Tiesiog mes tai ištransliuojame per muziką.“

Šiais metais tapusi LNK „Kaukių“ komisijos nare moteris nesigaili ir sako, kad ši patirtis jai davė daug: „Kadangi pati kuriu drabužius šis projektas man duoda labai daug.

Kai išeina kaukė ir tu pamatai, kiek darbo yra įdėti ir kaip viskas apgalvota iki menkiausių smulkmenų, mažiausių detalių, supranti, kad kaukių kūrėjai labai stengiasi.

Juk čia nėra taip, kad išėjo į sceną graži kaukė ir tu iš karto gali atspėti, kas po ja slepiasi. Kartais mes net negalime pasakyti, po kauke vyras ar moteris, nes taip viskas sugalvota, taip paslėpta.

Aš manau, kad iš kiekvieno projekto mes kažką išsinešame. Taip ir čia būdama dar kartą supratau kaip svarbu yra meistriškumas. Be to, mes mokomės net vieni iš kitų.

Pavyzdžiui, mane labai žavi Tomos Vaškevičiūtės iškalba ir tikrai yra ko iš jos pasimokyti. Tik nuo tavęs paties priklauso, ką išsineši iš vienos ar kitos patirties. Aišku, visų pirma „Kaukės“ suteikia be galo daug gerų emocijų.“

Vis dėlto Simona prisipažįsta, kad jeigu būtų gavusi kitokį pasiūlymą galbūt būtų nesutikusi: „Manau, kad nebūčiau dalyvavusi komisijoje, kurioje, pavyzdžiui, reikia išsakyti rimtą vertinimą apie žmogaus sugebėjimus, nes savęs nelaikau kompetentinga šiuo klausimu.

Tačiau „Kaukėse“ yra visai kitaip. Mes, visi penki komisijos nariai, esame tarsi visų žmonių balsas ir toks teletiltas. Jūs neįsivaizduojate, kiek mes gauname žinučių, nes visi labai įsitraukia į šį žaidimą. Beje, tie žiūrovų patarimai mums ir padeda atspėti, kas slepiasi po kaukėmis.“

Praėjusį sekmadienį LNK projekto „Kaukės“ žiūrovų laukė ne viena staigmena. Scenoje pasirodžiusi nauja Obuolio kaukė visiems priminė apie dvyliktus metus organizuojamą LNK televizijos ir „Maisto banko“ akciją „Pasidalink“, kviečiančią geros valios žmones ir verslo įmones padėti sunkiau gyvenantiems Lietuvos žmonėms.

Nors laidos vedėjas Giedrius Savickas ragino visus akimirksniu nuimti šią kaukę, vis dėlto buvo nuspręsta šią misiją atlikti palikti penktadienio vakarą vykstančiai akcijai „Pasidalink“, kuri bus transliuojama 19.30 val. per LNK.

Sekmadienį šou „Kaukės“ gerbėjų laukia neeilinė staigmena – bus nuimtos net dvi projekte dalyvaujančios kaukės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.