Įvaizdžio dizainerė E. Gutauskaitė atskleidė visai kitokią gyvenimo su 17 metų vyresniu A. Žiurausku pusę

Laidos „Pasaulis pagal moteris“ žiūrovai buvo pakviesti iš arčiau išvysti iš garsios menininkų giminės kilusios įvaizdžio dizainerės ir scenografės Emilijos Gutauskaitės gyvenimą. Ji laidoje prabilo ne tik apie savo darbo subtilybes, bet ir papasakojo apie gyvenimą su 17 metų vyresniu režisieriumi Andriumi Žiurausku, atskleidė, kuo pora mėgsta vienas kitą nustebinti ir kodėl kartais namuose trankosi jų durys.

 Andrius Žiurauskas ir Emilija Gutauskaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Andrius Žiurauskas ir Emilija Gutauskaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Emilija Gutauskaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Emilija Gutauskaitė.<br> Organizatorių nuotr.
Aktoriaus Andriaus Žiurausko (44 m.) žmona, įvaizdžio dizainerė ir kostiumų dailininkė Emilija Gutauskaitė (27 m.), pristatė suknelių kolekciją.<br> lrytas.lt archyvas.
Aktoriaus Andriaus Žiurausko (44 m.) žmona, įvaizdžio dizainerė ir kostiumų dailininkė Emilija Gutauskaitė (27 m.), pristatė suknelių kolekciją.<br> lrytas.lt archyvas.
Andrius Žiurauskas ir Emilija Gutauskaitė.<br>  lrytas.lt archyvas.
Andrius Žiurauskas ir Emilija Gutauskaitė.<br>  lrytas.lt archyvas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 25, 2023, 3:23 PM

Emilijos karjeros kelias į įvaizdžio dizaino pasaulį buvo toks pat ryškus ir spalvingas, kaip ir jos asmeninė praeitis. Ji užaugo šeimoje, kurioje menas ir kūryba buvo kasdienybės dalis. Emilijos senelis buvo žymus rašytojas Leonardas Gutauskas, o kiti šeimos nariai – taip pat pripažinti menininkai. Neverta stebėtis, kad pradėjusi mokslus medicininės kosmetologijos srityje, Emilija netrukus suprato, kad tikroji jos aistra slypi įvaizdžio dizaino srityje, tad nukreipė savo karjerą būtent šia kryptimi.

O prieš 8 metus Emilija susitiko su režisieriumi A. Žiurausku. Kai jie pirmą kartą vienas kitą išvydo, moteris nė nenutuokė, kad Andrius yra gerai žinomas režisierius, aktorius ir vedėjas. Pašnekovė laidoje atskleis, kur įvyko pirmoji jų pažintis, kas labiausiai ją sužavėjo ir kaip į šią draugystę reagavo jos šeima.

„Kaip aš ir svajojau, vestuvės įvyko Londone, Viktorijos ir Alberto muziejuje. Vestuvėse dalyvavo tik artimiausi žmonės. Iškart po ceremonijos sėdome į traukinį ir su vestuviniais rūbais išvykome į Paryžių, kur turėjome nuostabią vakarienę dviese“, – prisiminimais apie vestuves dalinsis Emilija.

Laidoje žiūrovai išgirs ir netikėtą Emilijos vestuvinės suknelės įsigijimo istoriją. Nuostabaus grožio šilkinė suknelė iš Londono parduotuvės atkeliavo tiesiai į pašto dėžutę Lietuvoje.

„Juokauju, kad mano vestuvinė suknelė neatkeliavo su kaspinais ir prabangioje dėžėje, o tiesiog šiukšlių maišelyje“, – komišką istoriją paskos pašnekovė.

Nors porą skiria 17 metų, Emilija ir Andrius nuolatos stengiasi, kad jų santykiai būtų švieži, įdomūs, kupini netikėtumų ir kūrybinių idėjų. Emilija pasidalins, kokių staigmenų vienas kitam sugalvoja ir atskleis romantikos kupiną piršlybų istoriją.

Laidoje sužinosite, kaip atrodo įvaizdžio dizainerio kasdienybė ir su kokiais klientais Emilija niekada nedirba. Be to, Emilija papasakojo ir apie savo kitą mylimą veiklos sritį – scenografiją. Čia jai tenka dirbti ir su vyru Andriumi, todėl kartais nepavyksta išvengti konfliktų.

„Neslėpsiu – būna, kad namie pasitranko durys... Aš turiu savo argumentus, o jis – savo. Susipykstame, išsiskirstome į skirtingus kambarius, bet galiausiai visada prieiname bendrą tašką ir susitariame“, – atviravo ji.

Tiesa, Emilija pripažino, jog Andrių namuose mato gana retai. Dėl daugybės užsiėmimų ir įtempto poros gyvenimo ritmo, akimirkos praleistos kartu, tampa dar vertingesnės. Sužinosite, kaip atrodo šios šeimos kasdienybė ir kokios veiklos labiausiai juos suartina.

„Pagal jo tempą spėti sunku, bet jis mėgaujasi tuo, ką daro, ir tai labai mane džiugina. Jeigu jis savaitgalį nedirba ir galime jį praleisti kartu, tai mums būna tiesiog šventė“, – apie iššūkius derinant laiką pasakojo Emilija.

Laidoje išvysite ir tai, kaip atrodo naujausio poros projekto „Maisto spektaklis“ kūrybinė erdvė. Tai – interaktyvus spektaklis, kupinas poezijos, muzikos, kvapų ir nuostabaus maisto, kuriame gali apsilankyti kiekvienas žiūrovas.

O apie tai, į ką, pasak Emilijos, būtina atsižvelgti, norint atrodyti nepriekaištingai, ir kas yra labiau išrankūs – vyrai ar moterys, sužinosite laidoje

„Floristiniame deserte“ – kompozicija iš organinės medžiagos

Rubrikoje „Floristinis desertas“ Kristina Rimienė pristatė floristinę kompoziciją, kurią sudaro vien organinės medžiagos. Karkasas bus sudarytas iš natūralių šakų, o vielutė popieriuje padės įtvirtinti žiedus ten, kur norisi. Be to, Kristina parodė netikėtą ir praktišką sprendimą, kaip prailginti gėlės stiebą, atveriant naujas galimybes floristikos dizaine.

Kuriant floristines kompozicijas galima pasitelkti ne tik šviežias gėles ir šakas, bet ir džiovintas medžiagas. Tokios kompozicijos pasižymi įvairių formų, spalvų ir linijų gausa, o jose puikiai tiks egzotinių gėlių elementai.

Floristikos dizainerė taip pat papasakos apie savo rengiamus kalėdinių papuošimų kūrimo vakarus, kuriuose gali apsilankyti visi, norintys pasipuošti savo namus šventiniam laikotarpiui. Šie mokymai vyks gruodžio 8 ir 15 d.

„Apsižvalgykite aplinkui, susirinkite medžiagų iš gamtos ir jas panaudokite kuriant nuostabias kompozicijas. Na, o svarbiausia, nebijokite eksperimentuoti. Neabejoju, kad tai praskaidrins jūsų ilgus rudens vakarus“, – gėlių mylėtojams linkėjo Kristina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.