Andrius Butkus atskleidė, kodėl Amerikoje neturi antros pusės: „Ačiū, nenoriu“

Lietuvą palikęs žinomas šokėjas ir TV laidų vedėjas Andrius Butkus prisipažino: iš pradžių gyvenimas už Atlanto jam nebuvo prie širdies.

 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
 Andrius Butkus.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 3:51 PM

Sykį jau lankęsis Čikagoje, jis Amerika nesusižavėjo, bet, išgirdęs bičiulio pasiūlymą dirbti šokių studijoje Floridoje, Andrius davė antrą šansą JAV, tikėdamas, kad Floridoje įsikūręs pajūrio Sarasotos kurortas pavergs jo širdį šiluma ir palmėmis. Tačiau taip, deja, nenutiko. Andriui nepatiko nei šokių studija, kurioje dirbo, nei miestas, nei žmonės. Mažą vieno miegamojo butą šalia studijos išsinuomojęs ir kasdien pas vyresnio amžiaus studentus vaikščiojęs vyras nebuvo laimingas. Jis jautėsi kitoks nei čia gyvenantys žmonės ir negalėjo pritapti.

„Tas mano miestelis nėra didelis, gamta graži, bet miestelio pagrindas yra pensinio amžiaus žmonės, kurie atvažiuoja praleisti žiemą Floridoje ir vasarą išvažiuoja pas save kur nors į Niujorką. Europoje mes užaugę su tomis pačiomis dainomis, su tais pačiais filmais. Amerikoj jie šneka apie savo matytą filmą, klausia, ar tu žinai tą dainą? Sakau, ne, mes buvom kitoj erdvėje tuo laiku ir tikrai negirdėjome. Tokie dalykai šiek tiek ir glumina, ir sunkina bendravimą“, – LNK laidoje „Bus visko“ prisipažino Andrius Butkus.

Vos tik Andriui pradėjus dirbti ir po truputį įsivažiuoti į kasdienybę Amerikoje, pasaulį sukaustė koronaviruso pandemija. Per šį laiką, kuomet buvo vienas toli nuo Lietuvos ir artimųjų, vyras suprato turįs susiimti ir, sušvelnėjus pandemijos ribojimams, jis susibūrė studentų ratą, išsinuomojo erdvesnius apartamentus su baseinu ir sporto sale ir pradėjo mėgautis gyvenimu už Atlanto.

Šokių studijoje Andrius iki šiol dirba daugiausiai su vyresniais, pensinio amžiaus žmonėmis. Vyras šypsosi, jog pamokose jam tenka ne tik ant parketo mokinius mokyti žingsnelių, bet ir pabūti psichologu – išklausyti juos bei palinksminti. Gebėjimas maloniai ir profesionaliai bendrauti nuo pat pradžių pavergė mokinių širdis ir jie Andrių šiltai priima iki šiol.

Po darbų – pamokų ir treniruočių – Andrius laiką skiria sau, sportuoja, mėgaujasi saulėtu oru prie baseino, keliauja po šalį. Į keliones po Ameriką Andrius leidžiasi vienas – antrosios pusės vyras sako neturintis, tačiau neslepia apie santykius susimąstantis.

„Kartais atrodo, kad trūksta, bet kartais pagalvoji: o, Jėzus, pradės kvaršinti galvą, klausinėti, o kodėl tiek ilgai užtrukai darbe. Ačiū, nenoriu. Aš tiek esu užimtas savo studentais, keliavimu, ir darbu, kad realiai nėra laiko“, – pasakojo Andrius.

Nors ir atrodo, kad per beveik penkerius metus Andrius susikūrė puikias gyvenimo sąlygas Floridoje, tačiau savu ten vis dar nesijaučia.

Vos tik ištaikęs progą, vyras stengiasi sugrįžti į Lietuvą ir aplankyti mylimą gimtinę bei artimuosius, su kuriais tenka matytis itin retai. Ir nors apie grįžimą gyventi į Lietuvą jis kol kas nesvarsto, tačiau ir nesako ne.

Visas interviu su Andriumi Butkumi – šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.