„Mokinukės“ prabilo apie patyčias gimtojoje Marijampolėje, grupės šlovės laikus ir ypatingą L. Lapkauskaitės draudimą

LNK laida „KK2 penktadienis“ kviečia į sentimentalų, bet labai linksmą susitikimą su legendinėmis „Mokinukėmis“, kurios ant scenos užlipo būdamos maždaug penkerių. Visų akyse jos augo, brendo, kol virto gražuolėmis, ištekėjo, gimdė vaikus. Tačiau nei dainų, nei tikros draugystės – neužmiršo.

LNK Velykinis koncertas "Pavasariniai žiedai".Mokinukės<br>P.Lileikio nuotr.
LNK Velykinis koncertas "Pavasariniai žiedai".Mokinukės<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-26 15:06

„Marijampolėje mes tikrai nebuvome žvaigždės, mūsų autografų neprašydavo, jeigu ką ir išgirsdavome, tai ironišką pasišaipymą. Pavyzdžiui, ateidavo ir pasakydavo, kad nekenčia „Mokinukių“. Kasdienybė nebuvo žavinti – daug koncertų, repeticijų, buvo sudėtingas periodas suderinti mokyklą su muzikine veikla. Kai išvažiuodavome į koncertus, atsidurdavome kaip kitame pasaulyje, mūsų laukdavo pilnos salės, gėlės, dovanas nešdavo“, – laidoje pasakojo buvusi „mokinukė“ Ieva Vaitiekūnienė, dabar dirbanti skaitmeninių kanalų vystymo vadove.

„Per dieną turėdavome du ar tris koncertus, mes labai greitai turėdavome susipakuoti daiktus ir važiuoti į kitą koncertą. Pamenu, kad iš paskos mūsų autobuso bėgo berniukai, padarę iš sniego ledinę širdį... Jie bėga, o mes negalim sustoti, nes skubame į kitą miestą“, – prisiminimais dalijosi buvusi grupės narė Simona Nainė.

„Mokinukių“ vadovė Laima Lapkauskaitė, pasak kalbų, neleisdavo grupės merginoms turėti kavalierių, tačiau jos išmoko šiuos draudimus apeiti.

„Ji mus kontroliuodavo visada. Mes nesakome, kad neturėjome kavalierių, mes tiesiog mokėdavome nuslėpti. O realiai ta kontrolė baigėsi tada, kai baigėsi mūsų kaip „Studenčių“ sceninė veikla. Augom, brendom, pradėjo atsirasti vyrai, vaikai, o tada, kai visa tai reikėjo suderinti, buvo sudėtinga. Faktas, kad Laima vyrų mums neuždraudė“, – šypsojosi „mokinukė“ Ineta Puzaraitė-Žvagulienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.