Advokatė A. Ručienė prakalbo apie darbo užkulisius: namus gynė ginklu, klientai išsitraukė pistoletus

Beveik keturis dešimtmečius pašventusi karjerai teisės srityje buvusi prokurorė, teisėja, o dabar advokatė Aušra Ručienė prisipažįsta nebijanti nieko gyvenime.

Advokatė A. Ručienė prakalbo darbo užkulisius: namus gynė ginklu, klientai išsitraukė pistoletus.<br>Lrytas.lt koliažas.
Advokatė A. Ručienė prakalbo darbo užkulisius: namus gynė ginklu, klientai išsitraukė pistoletus.<br>Lrytas.lt koliažas.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Aušra Ručienė.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-04-09 11:56

Kaunietė, atstovavusi milijardieriams, nusikalstamų grupuočių nariams ir ne vienam įtakingam visuomenės veikėjui, ne kartą atsidūrė kraują stingdančiose situacijose – stojo akistaton su turto prievartautojais, buvo priversta savo namus ginti ginklu ir tapo negailestingų šeimų dramų liudininke.

LNK laidoje „Bus visko“ moteris prisipažino, kad darbo pradžioje, prieš beveik keturis dešimtmečius, įsitvirtinti teisės pasaulyje nebuvo lengva.

Norėdama kilti karjeros laiptais, Aušra sakė turėjusi įdėti dvigubai daugiau pastangų už savo kolegas vyrus. Tai reiškė bemieges naktis, laiko trūkumą vyrui ir dviem atžaloms bei itin sunkius psichologinius išbandymus.

Mat bylos, kurių imasi teisininkė, iš pusiausvyros gali išmušti net ir šalčiausių nervų profesionalus.

Štai kadaise, gindama skirtingų mafijos grupuočių narius, Aušra atsidūrė jų aršaus konflikto sūkuryje ir net rizikavo savo gyvybe.

„Stovi vienas prieš kitą su pistoletais rankose, aš atsistoju per vidurį ir sakau, vyrai, baigiam, čia yra mano kontora“, – pasakojo garsi advokatė.

Teisininkų darbas ne tik psichologiškai įtemptas, bet ir labai pavojingas. Aušra pasakojo, jog kadaise buvo netgi persekiojama, todėl turėjo įsigyti ginklą, kurį kartą panaudojo į namus besibraunantiems nelauktiems svečiams.

„Girdžiu, kažkas krebžda, patraukiu užuolaidą, žiūriu, lipa per tvorą kažkas juodai apsirengęs“, – prisiminimais dalijosi garsi advokatė.

Moteris pasakojo, jog tai vyko vidurnaktį, kai ji buvo viena namuose. Nieko nedelsdama griebė ginklą, kurį juokais vadina Kevinu ir, atidariusi balkono duris, ėmė grasinti įsibrovėliams, kad jei jie neapsisuks ir negrįš iš kur atėję, ji šaus.

Tačiau iššovus į orą, rankose sprogo pistoleto vamzdis ir Aušra pati atsidūrė klinikose. O kitą rytą jau atstovavo savo klientams teismo salėje.

Į įvairias akistatas su už ją gerokai stipresniais nusikalstamo pasaulio atstovais Aušra yra stojusi ne kartą.

Kai kadaise jos artimuosius ėmė bauginti turto prievartautojai, nieko nelaukusi Aušra stojo jų ginti. Moteris nepabūgo ir vienui viena išsiruošė į derybas su nusikaltėliais tamsiuoju paros metu liūdnai pagarsėjusiame Kauno miške.

„Atvažiuoja trys visureigiai, išlipa dvylika vyrų. Sako, advokate, jūs pilno proto? Jūs žinote, kur kišatės? Sakau, kišuosi ten, kur yra kišami mano žmonės.

Jis mane suprato. Sako, gerai, vyrai, važiuojam, čia gi mūsų Aušra“, – kvapą gniaužiančiomis istorijomis dalijosi garsi advokatė.

Apie tai, kaip į tokį gyvenimą bei darbo iššūkius žvelgia Aušros artimieji, vyro palaikymą bei santykius su dukromis, kurias, Aušrai siekiant karjeros, užaugino auklės – jau šį antradienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste