Stilistas Ąžuolas Misiukevičius prakalbo apie patyčias: „Norėjau tiesiog nebeegzistuoti“

Iš šalies žvelgiant į visažistą ir plaukų stilistą Ąžuolą Misiukevičių atrodo, kad jam gyvenime nieko netrūksta – charizmatiškas, pozityvus, žodžio kišenėje neieškantis jaunas vyras šiuo metu vadovauja savo grožio salonui, kuruoja nuosavos elektroninės parduotuvės veiklą ir gali pasigirti išskirtiniu populiarumu socialiniuose tinkluose, kuriuose jį seka šimtatūkstantinė auditorija.

Stilistas Ąžuolas Misiukevičius prakalbo apie patyčias: „Norėjau tiesiog nebeegzistuoti“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Stilistas Ąžuolas Misiukevičius prakalbo apie patyčias: „Norėjau tiesiog nebeegzistuoti“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Ąžuolas Misiukevičius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius.<br>LNK nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius.<br>LNK nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius su draugu.<br>LNK nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius su draugu.<br>LNK nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius su draugu.<br>LNK nuotr.
Ąžuolas Misiukevičius su draugu.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 3:01 PM, atnaujinta Apr 9, 2024, 3:18 PM

Tačiau LNK laidoje „Bus visko“ vyras prisipažino, kad dėl klausos negalios, kitokios išvaizdos nuo vaikystės kentė patyčias ir tai privedė prie sunkios psichologinės būklės, iš kurios nebūtų išsikapstęs be psichologų pagalbos.

„Aš norėjau tiesiog nebeegzistuoti“, – atviravo garsus vyras.

Laidoje Ąžuolas pasakojo, kad patyrė patyčias dėl savo vardo, balso, manierų bei išvaizdos. Diskriminaciją jautė ne tik iš bendramokslių, bet net ir iš mokytojų, todėl kreipėsi į psichoterapeutą.

Vis tik vyras atviravo, kad bene labiausiai jam padėjo artimųjų palaikymas, kurie nenusisuko net tuomet, kai vyras suprato esantis homoseksualus.

Ne veltui šiandien vyro socialinių tinklų paskyrose gausu turinio su artimais žmonėmis – mama Donalda, jos širdies draugu šokėju Andriumi Kandeliu, močiute bei broliais.

„Mano šeima yra mano stiprybės šaltinis. Jie visada tikėjo mano gebėjimais sukurti nuosavą verslą, palaiko mane dėl seksualinės orientacijos“, – tikino Ąžuolas ir prisipažino nesuprantantis tų tėvų, kurie sužinoję apie savo vaikų homoseksualumą ryžtasi nutraukti bet kokį ryšį

„Neįsivaizduoju, kaip vaiką pagimdžiusi moteris gali jo išsižadėti. Juk kai tu gimdai kūdikį negalvoji apie tai, kokios jis orientacijos, o šį džiaugsmą – homoseksualumą – jis atsineša gimdamas“, – laidoje pasakojo vyras.

Vis tik nepaisant puikiai besiklostančios karjeros, asmeninis Ąžuolo gyvenimas yra kur kas sudėtingesnis.

Per Valentino dieną „Instagrame“ išdrįsęs pasidalinti nuotrauka su savo širdies draugu prancūzu Jeanu, nuomonės formuotojas susidūrė su skaudžiomis mūsų tautiečių patyčiomis, sulaukė daug užgaulių komentarų.

Sekėjai kritikavo Ąžuolo homoseksualumą, vadino tai iškrypimu ir reiškė užuojautą jo mamai.

„Aš noriu gyventi garsiai, aš noriu mylėti garsiai, aš noriu juokauti garsiai, aš noriu verkti garsiai, nes aš gyvenu.

Aš jau pakovojau už savo gyvybę gimęs trimis mėnesiais anksčiau ir nežinau, gal manęs rytoj nebus“, – laidoje drąsiai rėžė Ąžuolas.

Žvelgiant į tvirtą ir energijos kupiną Ąžuolą šiandien, sunku patikėti, jog kadaise jis gimė neišnešiotas ir svėrė vos 500 gramų.

Vyras pasakoja, jog intensyviai dėl jo gyvybės kovoję gydytojai tada neteikė jokių vilčių, kad jis išgyvens. Trimis mėnesiais per anksti gimusio Ąžuolo vystymasis buvo šiek tiek lėtesnis nei kitų – išnešiotų – bendraamžių ir jam reikėjo daug daugiau pastangų, kad pasiektų tokį patį raidos etapą.

Maža to, kai Ąžuolui suėjo treji, jam buvo diagnozuota klausos negalia. Dabar ankstukai gauna specialius klausos aparatus, tačiau prieš beveik tris dešimtmečius tokia parama buvo sunkiai prieinama.

Tad Ąžuolo mama buvo priversta ieškoti būdų, kaip kuo greičiau surinkti pinigus daugiau nei 5 tūkst. eurų kainavusiai priemonei.

„Tėveliai nusprendė parduoti savo automobilį, tam, kad man suteiktų maksimalų gyvenimą, kad aš girdėčiau“, – pasakojo Ąžuolas.

Visa Ąžuolo Misiukevičiaus istorija – šį antradienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste