85-erių sulaukusi kino legenda G. Lolobrigida nuo paparacių slepiasi Romos pakraštyje

Liepos 4-ąją Italijos kino legenda Gina Lollobrigida ant gimtadienio torto užpūtė 85 žvakutes. “Dabar tiesiog galiu būti savimi. Tai — svarbu mano amžiaus žmogui”, — sako garsioji aktorė.

Dabar G. Lollobrigida dalyvauja televizijos laidose ir labdaros akcijose, auklėja anūką.<br>AP
Dabar G. Lollobrigida dalyvauja televizijos laidose ir labdaros akcijose, auklėja anūką.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Jul 7, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:55 AM

Paskutinis filmas, kuriame vaidino Gina Lollobrigida, į didžiuosius ekranus atkeliavo 1997-aisiais. Tačiau apie aktorės grožį vis dar sklando legendos.

Nustojusi vaidinti Italijos kino dievaitė bandė paragauti politikės duonos — kandidatavo į Europarlamentą. Bet vėliau suprato, kad politinio šurmulio jai tikrai nereikia.

Dabar G. Lollobrigida dalyvauja televizijos laidose ir labdaros akcijose, auklėja anūką.

Kino legenda mielai atsakinėjo į klausimus apie savo praeitį ir apie dabartinį gyvenimą.

— Esate labai graži moteris. Tačiau į pasiūlymus vaidinti filmuose visuomet atsakote trumpu ir griežtu “ne”. Kodėl?

— Kino karjerą pradėjau didžiųjų Italijos režisierių Vittorio De Sicos, Frederico Fellini, Michelangelo Antonioni laikais. Su kai kuriais jų teko laimė dirbti. Šiems režisieriams svarbiausia buvo ekrane atskleisti žmogaus jausmus.

Toks jų požiūris man buvo ne tik įdomus, bet ir svarbus. Iš prigimties esu labai aistringa, nuoširdi ir temperamentinga.

Dabar kinas yra kitoks. Šiais laikais svarbiausias dėmesys skiriamas specialiesiems efektams, šokiruojančioms scenoms. O aktorius — viso labo manekenas, vilkintis brangiais drabužiais.

Toks kinas — ne man. Todėl ir nenoriu daugiau filmuotis. Juk brangiai kainuojančiuose koviniuose filmuose man vietos tikrai nėra. O režisierių, kurie ieško dvasinių vertybių, stengiasi iš didžiojo ekrano prabilti apie tiesą, dabar nebematau.

— Šiuo metu savo jausmus išliejate ant metalo, akmens, drobės ir popieriaus.

— Ne paslaptis, jog kine viskas priklauso nuo filmo direktoriaus, režisieriaus, operatoriaus. Kiekvienas jų jaučiasi svarbiausias. O aktorius tėra tik jų valios vykdytojas. Privalai paklusti, net jei su jais ir nesutinki.

Lipdydama skulptūrą, tapydama paveikslą ar fotografuodama esu pati sau šeimininkė. Niekas man nieko nenurodinėja, ką ir kada turiu daryti. Dirba tik rankos, kurias valdo mano jausmai.

Taip, būtent taip — dirba rankos, akys ir siela. Mano darbai — mano gyvenimo, ieškojimų, laimėjimų ir emocijų atspindys.

— Palikote triukšmingą Italijos sostinę ir tarsi atsiskyrėlė įsikūrėte viloje Romos pakraštyje. Nejaugi čia maloniau?

— Veikiau — ramiau. Čia man nereikia nuolat sukti galvos dėl savo išvaizdos, baimintis, kad pateksiu į kokio nors paparaco objektyvą netinkamu rakursu. Tiesiog galiu būti savimi, o mano amžiaus žmogui tai svarbu.

Kaimynai nekreipia dėmesio į mano drabužius. Jiems visiškai nesvarbu, ar išvalyti mano batai, ar graži šukuosena. Čia esu ne žvaigždė, o eilinė gyventoja. Tai man labai patinka.

Pagaliau galiu gyventi ramiai ir daryti tai, ką noriu. Nereikia derintis prie kitų žmonių, taikytis prie įtempto, alinančio filmavimų, fotosesijų, interviu grafiko.

— Kas jums padeda rūpintis didžiuliu namų ūkiu?

— Ką jūs?! Nejau esu neįgali ar silpna? Viską darau pati. Neturiu nei virėjos, nei kambarinės.

Dar vaikystėje įpratau būti savarankiška ir man nėra sunku pasirūpinti savimi ir savo namais.

Tiesa, sodą prižiūri ir tvarko šios srities specialistai. Aš apie jį nieko nenusimanau — nežinau, ką ir kada reikia palaistyti, patręšti, apkarpyti.

Be to, mano sode gyvena daugiau nei 600 įvairių paukščių — gulbės, antys, povai. Namuose įsikūrė dvi papūgos ir šuo. Visiems jiems taip pat reikia dėmesio, jais būtina nuolat rūpintis.

— Daugelis vyrų būtų laimingi, jei galėtų jums skirti savo dėmesį. O jūs kalbate tik apie sodą, paukščius.

— Su vyrais gyvenime man nepasisekė (atsidūsta.). Dabar mano pagrindinis džiaugsmas ir paguoda — sūnus Mirko ir anūkas Dimitri Milko.

Esu jiems motina ir senelė, o ne žvaigždė, kino dievaitė, legenda. Jie dažnai su manimi keliauja po pasaulį. Senelės vaidmuo — geriausias mano gyvenimo vaidmuo.

Sekso simbolis su ordinu

■ Būsimoji kino žvaigždė gimė 1927 metų liepos 4-ąją Subjake (Italija) dailidės šeimoje. Ji turėjo tris seseris: Guilianą, Marią ir Fernandą.

■ Tikrasis aktorės vardas — Luigina. Žodis “Lollo” išvertus iš prancūzų kalbos reiškia didelis biustas.

■ 1981 metais aktorė buvo apdraudusi savo krūtinę 600 tūkst. dolerių.

■ G. Lollobrigidą labiausiai išgarsino Esmeraldos vaidmuo filme “Paryžiaus katedra” (1956 m.).

■ Filmas “Fanfanas Tulpė” (1952 m.) aktorei pelnė sekso simbolio vardą. Šioje juostoje jos partneris buvo Gerard’as Philipe’as.

■ 1996 m. tuometis Prancūzijos prezidentas Francois Mitterrand’as apdovanojo G. Lollobrigidą Garbės legiono ordinu.

■ G. Lollobrigida iki šiol stebina puikia figūra. Aktorė tikina, jog ją išlaikyti padeda pačios sugalvota dieta. Per pusryčius ji išgeria litrą mineralinio vandens, per pietus suvalgo porciją virtos mėsos ir išgeria pusę litro apelsinų sulčių, vakarienei — stiklinė vandens su citrina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.