Moterų numylėtinis aktorius R. Pattinsonas — ciniško meilužio kailyje

Jeigu kas paklaustų, kuri įžymybė dažniausiai sapnuojasi 14-metėms, neabejotinas lyderis būtų „Saulėlydžio“ sagos pagrindinio vaidmens atlikėjas Robertas Pattisonas. 26 metų britų aktorių galima išvysti Lietuvos kino teatruose rodomose juostose „Mielas draugas“ ir „Kosmopolis“.

Žaviajam “Saulėlydžio” sagos vampyrui meldžiasi paauglės, jį dievina merginos ir vertina kino kūrėjai. Žoržas Diurua dramoje “Mielas draugas” — pirmasis neigiamas jo personažas. Bet gal ką nors sužavės ir jis?<br>"Reuters"
Žaviajam “Saulėlydžio” sagos vampyrui meldžiasi paauglės, jį dievina merginos ir vertina kino kūrėjai. Žoržas Diurua dramoje “Mielas draugas” — pirmasis neigiamas jo personažas. Bet gal ką nors sužavės ir jis?<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

"TV Antena"

Jul 15, 2012, 10:44 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:13 AM

Gražus, paslaptingas, švelnus. Akyse — vos juntamas nežemiškas liūdesys, balsas — ramus ir malonus. Kaip gali tokio neįsimylėti?

R. Pattinsonas „Saulėlydžiui“ paskyrė daugiau nei penkerius savo gyvenimo metus ir šis laikas prabėgo ne veltui.

Vampyro vegetaro Edvardo Kaleno vaidmuo simpatišką vaikiną pavertė ryškiausia žvaigžde. R.Pattinsonas nuolat pirmauja gražiausių Holivudo įžymybių rinkimuose.

Lovelaso karjera

Drama “Mielas draugas” sukurta pagal garsaus prancūzų rašytojo Guy de Maupassant’o to paties pavadinimo romaną. R.Pattinsonas įkūnija pagrindinį herojų lovelasą Žoržą Diurua.

Be orios laikysenos ir dailios išvaizdos šis garbėtroška daugiau nieko neturi. Dėl Žoržo moterys kraustosi iš proto, bet jo kišenėse švilpauja vėjai, o taip geidžiama šlovė niekaip neaplanko.

Tačiau vieną dieną Žoržas sutinka vaikystės laikų draugą Forestjė ir viskas pasikeičia. Forestjė žmonos Madlenos padedamas mielas draugas Žoržas pradeda sparčiai kopti socialiniais ir karjeros laiptais vadovaudamasis paprasta logika — bet kokia kaina įtikti ir patikti moterims!

Viena už Žoržą rašo straipsnius ir padaro jį įtakingu žurnalistu. Kita apipila turtais. Su trečia jam tiesiog smagu leisti laiką.

Mielo draugo meilužėmis tampa Holivudo deivių Umos Thurman, Kristin Scott Thomas ir Christinos Ricci kuriamos herojės.

Vaistai nuo išpuikimo

G.de Maupassant’o romano, iki šiol žavinčio prancūzišku šmaikštumu, grakštumu ir elegancija, ekranizacijos ėmėsi žymiausi britų režisieriai Declanas Donnellanas ir Nickas Ormerodas, skinantys laurus teatro pasaulyje ir nestokojantys pagrįstų ambicijų įsiveržti į kino olimpą.

“Robertas pasirodė esąs rimtas aktorius. Repetavome mėnesį ir tik po to pradėjome dirbti filmavimo aikštelėje. To primygtinai reikalavo būtent jis”, — sakė D.Donnellanas.

R.Pattinsonas, vienas populiariausių jaunosios Holivudo kartos aktorių, juokiasi, kad po penkiolikos metų niekam nebebus įdomus.

Kaip aktoriui sekasi pakelti šlovės naštą?

“Stengiuosi dirbti ir į nieką nekreipti dėmesio, — aiškina R.Pattinsonas. — Šlovė uždaro vienas duris, tačiau atveria kitas. Jei būčiau nežinomas, niekas manęs nepersekiotų ir neteistų už tikras ir tariamas klaidas. Kita vertus, tuomet niekam apskritai nerūpėčiau. Kuris variantas geresnis? Reikia rasti aukso vidurį.”

Ginčų kelia ir šukuosena

Dramos “Mielas draugas” tarptautinė premjera įvyko šių metų vasario pabaigoje Berlyno kino festivalyje. R.Pattinsonas į filmo pristatymą atėjo su savo partnere Ch.Ricci.

Kino kritikai juokais pastebėjo, kad juosta sukėlė tokias pat audringas diskusijas kaip ir naujoji aktoriaus šukuosena.

“Mielas draugas” — pirmasis neigiamas R.Pattinsono personažas. Tačiau dėl to aktoriaus gerbėjų nesumažėjo. Ar jam buvo lengva vaidinti amoralų tipą? Su kuo bučiuotis maloniau — paauglėmis ar vyresnėmis moterimis? R.Pattinsonas mielai atsakė į šiuos ir panašius klausimus.

— Žoržo Diurua vaidmuo — tikra likimo dovana, ar ne?

— Taip. Jaunystėje godžiai rydavau Guy de Maupassant’o knygas, o labiausiai patiko “Mielas draugas”. Kai pasigyriau kolegoms, kad gavau šį vaidmenį, visi pavydžiai aikčiojo: “Velnias, kaip tau pasisekė!”

D.Donnellano ir N.Ormerodo “Mielo draugo” ekranizacija nėra eilinis filmas su gražiais, prabangiai apsirengusiais herojais.

Režisieriai puikiai atkūrė XIX a. pabaigos Paryžiaus atmosferą: aukštuomenė, intrigos, rafinuota paleistuvystė. Tais laikais žmonių santykiai buvo itin jausmingi. Atrodytų, iš kur tas jausmingumas, jei žmonės vilkėdavo tokiais storais drabužiais?

— “Saulėlydžio” herojus Edvardas buvo tylus ir kuklus vaikinas, dėl kurio merginos liejo ašaras. Apie Žoržą Diurua to nepasakysi.

— Taip. Jis — iki kaulų smegenų amoralus, laisvo elgesio tipas. Žoržas lipa per galvas, o moteris išnaudoja kaip įrankį siekdamas savo tikslų. Aplinkiniai tarsi nieko nepastebi ir taip jam padeda. Matyt, taip jau sukurtas netobulas pasaulis.

— Kiekvienas turime ir gerų, ir blogų savybių. Ar savyje įžvelgiate Žoržo Diurua bruožų?

— Jaunystėje kažko būta, bet man atrodo, kad nuo to laiko pasikeičiau. Žoržą mažiausia nesėkmė verčia irtis pirmyn.

Tarkime, kas nors apie jį atsainiai atsiliepė. Arba gatvėje jis sutiko pažįstamą vyrą, atrodantį geriau už jį. Tai Žoržą motyvuoja.

Ir mane jaunystėje patirtos skriaudos vertė įrodinėti savo pranašumą. Buvau panašus į žmogų, kuris pastatė imperiją tam, kad nušluostytų nosį visiems, kurie jį laikė nevykėliu. Tačiau, kaip jau sakiau, pasikeičiau.

— Vadinasi, vaidinti neigiamą personažą įdomiau nei teigiamą? Juk blogiukui atskleisti yra gausybė spalvų ir atspalvių.

— Taip, šis vaidmuo man buvo įdomus. Mūsų laikais trūksta tokių siužetų. Šiuolaikiniai filmai labai didaktiški — vis ko nors moko.

Filmo veikėjas daro vieną nusikaltimą po kito, plėšia, žudo, bet pabaigoje būtinai atgailauja ir pripažįsta, kad gyvenime svarbiausia — šeimos vertybės. Žoržas Diurua dėl nieko neatgailauja.

— Kaip ruošėtės šiam vaidmeniui?

— D.Donnellanas davė gerą patarimą: “Tais laikais vyrai netreniruodavo pilvo raumenų, todėl vaikščioti į treniruoklių salę nebūtina.” Beje, mano partnerės Christinos Ricci paprašė atsiauginti pažastų plaukus.

— Kaip manote, ar G.de Maupassant’o romano ekranizacija bus įdomi merginoms, kurios yra skaičiusios tik Stephanie Meyer (keturių “Saulėlydžio” dalių autorė. — Red.) knygas? Ar nebijote prarasti savo žiūrovų?

— Nemanau, kad žiūrovus galima sulaikyti visą gyvenimą kartojant tą patį. Aš daug ko išmokau rengdamasis šiam vaidmeniui ir dar kartą perskaitęs romaną. Manau, kad jauni žmonės, kurie žiūrės “Mielą draugą”, taip pat daug ką sužinos ir užsinorės jį perskaityti.

— Jūsų partnerės buvo Christina Ricci ir Uma Thurman. Kaip sekėsi su jomis dirbti?

— Jos labai stiprios aktorės ir filme abi buvo mano meilužės. Turėjau su jomis bučiuotis ir su abiem būti kitoks.

— “Saulėlydyje” bučiavotės su paaugle, dramoje “Mielas draugas” — su vyresnėmis moterimis. Su kuo bučiuotis maloniau?

— Šiuo atveju, matyt, klausimas toks: kokios moterys man patinka — jaunesnės ar vyresnės? Atsakysiu: savo progos nepraleidau nei pirmu, nei antru atveju.

— Pirmoje “Saulėlydžio” dalyje jūsų ir Kristen Stewart herojų santykiai baigėsi vestuvėmis. Ar realiame gyvenime svajojate apie vestuves?

— Vestuvės man nepatinka. Kartą su Kristen davėme interviu ir ji siaubingai ant manęs supyko, kai pasakiau, kad per vestuves jaunikis tėra tik nemokamas priedas prie nuotakos.

Na, argi ne taip? Apsirengęs kaip visi kiti vaikinai — minioje jo neatskirsi. O nuotaka — pokylio karalienė.

Stebiuosi tais vaikinais, kuriems patinka vestuvės, kurie ką nors organizuoja, sugalvoja išradingą scenarijų.

— Vadinasi, apie vestuves nesvajojate?

— Šiuo metu tikrai ne.

— Anksčiau jus itin domino muzikinė kūryba. Gal ką nors įrašinėjate?

— Įrašinėju daug, bet išleisti albumo nenoriu. Kai aktorius pradeda įrašinėti kompaktines plokšteles, į jį pasipila aštrios kritikos strėlės. Kritikuoti mėgsta visi. Aš nenoriu, kad man ant galvos išpiltų pamazgų kibirą ir tektų nusišauti.

— Gal reikėtų susigalvoti meninį slapyvardį?

— Apie tai mąsčiau, bet paslaptis vis tiek būtų atskleista.

Milijardieriaus krachas

Netrukus į Lietuvos kino teatrus turėtų atkeliauti dar vienas filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka R.Pattinsonas.

Režisieriaus Davido Cronenbergo sukurtoje juostoje “Kosmopolis” pagal amerikiečių rašytojo Dono Delillo to paties pavadinimo romaną jis vaidina neseniai susituokusį jauną milijardierių.

Juostoje vaizduojama viena turtuolio Eriko Pakerio diena, per kurią jo gyvenimas apvirsta aukštyn kojomis.

Milijardierius savo limuzinu vyksta į kirpyklą, tačiau jo kelyje atsiranda netikėtų kliūčių.

Erikas sulaužo ištikimybę žmonai, turi sprukti nuo persekiotojų, užpuolamas ir praranda visus savo turtus.

Kelias į šlovę

Amžius: Robertas Thomas Pattinsonas gimė 1986 m. gegužės 13 d. Londone.

Ūgis: 186 cm.

Batų dydis: 44.

Zodiako ženklas: Jautis.

Profesinis idealas: aktorius Jackas Nicholsonas.

Mėgstamiausias sportas: futbolas, slidinėjimas, snieglentės.

Šeima: R.Pattinsonas užaugo Londono priemiestyje. Jo motina Clara dirbo modelių agentūroje, o tėvas Robertas importuodavo senovinius automobilius iš JAV. Aktorius turi dvi vyresnes seseris — Lizzy ir Victorią.

Mokslai: R.Pattinsonas baigė prestižinį “Barnes” teatro klubą, kur įgijo klasikinės dramos aktoriaus profesiją, taip pat baigė privačią mokyklą Londone.

Filmografija: “Tuštybių mugė”, “Nybelungų žiedas”, “Haris Poteris ir Ugnies taurė”, “Haris Poteris ir Fenikso brolija” ir kt.

Karjera: šlovės viršūnę pasiekė atlikęs pagrindinį vaidmenį sagoje “Saulėlydis” pagal to paties pavadinimo Stephanie Meyer romaną. Kad gautų šį vaidmenį, R.Pattinsonas turėjo nurungti tris tūkstančius konkurentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.