B. Lively vaidmens „Liežuvautojoje“ ėmėsi dėl prabangių rūbų

Anksčiau ne vieną audringą meilės romaną užmezgusi aktorė Blake Lively (25 m.) pagaliau ištekėjo už savo partnerio filme „Žaliasis žibintas“ Ryano Reynoldso, kuris spalio 23 d. atšventė 36-ąjį gimtadienį. O štai filme „Laukiniai“ jos herojė vienu metu myli du vyrus, tuo trikdydama ir FTB, ir mafiją.

B. Lively neketino tapti aktore — žavią šviesiaplaukę nuo mokslų ir knygų atplėšė vyresnysis brolis. Dabar jos akcijos kino rinkoje tik kyla.
B. Lively neketino tapti aktore — žavią šviesiaplaukę nuo mokslų ir knygų atplėšė vyresnysis brolis. Dabar jos akcijos kino rinkoje tik kyla.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė („TV Antena“)

Oct 29, 2012, 11:52 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:40 PM

Milijonieriai Benas (Aaronas Tayloras-Johnsonas) ir Čonas (Tayloras Kitschas) Kalifornijos pakrantėje augina aukščiausios kokybės kanapes ir yra pametę galvas dėl tos pačios merginos — šviesiaplaukės viliokės O (B. Lively).

Susidomėjusi pelningu vyrukų verslu meksikiečių mafija ima diktuoti savo taisykles. Kai Benas ir Čonas joms nepaklūsta, nusikaltėliai nusitaiko į O. Dėl bendros mylimosios vaikinai pasiryžę bet kam.

Kvapą gniaužiančių kovos scenų kupinas kriminalinis trileris, kurį režisavo trijų „Oskarų“ laureatas Oliveris Stone’as, rodomas Lietuvos kino teatruose.

Gyvenimas — lyg pasaka

Vieno pagrindinių vaidmenų atlikėja B. Lively — gražuolė blondinė, akis traukianti garsaus modelio Gisele Bündchen figūra, tik septyneriais metais už ją jaunesnė.

Sąrašas vyrų, kurie buvo (ar tebėra) Blake įsimylėję, — toks pat ilgas kaip aktorės kojos. Jame buvo atsidūręs ir buvęs G. Bündchen draugas Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio.

Brangūs dizainerių drabužiai, fotosesijos, vakarėliai ir priėmimai — B. Lively gyvenimas panašus į pasaką. Štai ką reiškia gimti gražiai ir atsidurti reikiamoje vietoje reikiamu laiku.

Aktorystė paveldėta

B. Lively gimė saulėtojoje Kalifornijoje. Jos tėvai buvo aktoriai. Namuose visuomet tvyrojo chaosas. Šeimoje augo penki vaikai, būsima Holivudo žvaigždė buvo jauniausia.

Užuot leidę pinigus auklei, tėvai imdavo mažylę Lively į aktorių kursus. Tad meilę Holivudui ji gavo kartu su motinos pienu.

Pirmas vaidmuo Blake atiteko vos trejų metų. Kai vyresnysis brolis Ericas atsisakė lankyti mokyklą vienas, mama rado išeitį — į ją užrašė ir Blake.

„Mama sumelavo, kad man šešeri, ir ja patikėjo. Aš buvau aukšta, todėl iš pradžių mokykloje sėkmingai vaidinau šešiametę, — prisiminė aktorė. — Po poros savaičių manęs vos nepervedė į atsilikėlių klasę — mokytoja skundėsi, kad nesugebu susikaupti, nerandu bendros kalbos su kitais vaikais ir per pamokas visą laiką miegu. Mamai teko pasakyti tiesą ir pasiimti mane iš mokyklos.“

Testas — Disneilende

Šeimoje Blake gaubė didžiulė meilė. Mergaitė buvo lepinama — visuomet gaudavo papildomą porciją ledų, tėvai du kartus per savaitę jai surengdavo išvyką į Disneilendą.

Pramogų parkas Blake taip patiko, kad būdama jau suaugusi ji ten tempdavosi savo vaikinus (čia gražuolė buvo pastebėta ir su Pennu Badgley, ir su Ryanu Gosslingu).

Jei kuris nors vyrukas atsisakydavo pasivėžinti milžiniškose taurėse ar išsigąsdavo Indianos Džounso vagonėlių, Blake iškart nuspręsdavo, kad su juo neverta prasidėti.

Nuo mokslų atplėšė brolis

Blake neketino tapti aktore — ji rengėsi stoti į Stanfordo universitetą.

Tačiau įsikišo vyresnysis brolis, kuris labai norėjo, kad gražuolė sesuo vaidintų Holivude. Jis Blake nuolat kalė į galvą, kiek daug ji praras, jei jaunystę praleis palinkusi prie vadovėlių.

Vaikinas net surengė seseriai kelionę po Europą, norėdamas parodyti, koks puikus gyvenimas jos laukia tapus žvaigžde. Kai net tai nepadėjo, brolis tiesiog užregistravo Blake į filmo „Keliaujančių kelnių seserija“ atranką.

Lively šeimos nariai stengdavosi neliūdinti vienas kito, tad Blake į atranką nuėjo. Ten ji sutriko, pamiršo savo tekstą, pagaliau nusiplėšė mikrofoną ir išbėgo. Vis dėlto šviesiaplaukė prodiuseriams padarė neišdildomą įspūdį. Būtent tokios drovios ir išpaikintos herojės jiems ir reikėjo.

„Keliaujančių kelnių seserija“, paprasta istorija apie merginų draugystę, uždirbo 25 milijonus JAV dolerių. Filmas buvo toks populiarus, kad po trejų metų pasirodė jo tęsinys.

Filmavosi dėl drabužių

Tuomet B. Lively nusprendė, kad Stanfordas palauks, o ji kol kas mėgins įsijausti į aktorės gyvenimą. Maždaug per dvejus metus didžiuosius ekranus pasiekė trys filmai, kuriuose vaidino Blake.

Vėliau jai buvo pasiūlytas išpaikintos Serenos van der Vudsen vaidmuo seriale „Liežuvautoja“.

Karjeros pradžioje Blake buvo nusprendusi nesifilmuoti TV projektuose — per maža karalystė. Ji vis dar svajojo apie aukštąjį išsilavinimą.

„Vaidinti šiame seriale sutikau dėl to, kad maniau, jog pertraukose tarp filmavimų galėsiu studijuoti Kolumbijos universitete. Jis įsikūręs Manhatane — dešimt minučių kelio automobiliu nuo studijos. Šį universitetą galima lankyti tik kartą per savaitę“, — aiškino B. Lively.

„Liežuvautojos“ prodiuseris Joshas Schwartzas atskleidė tikrąją priežastį, dėl kurios B. Lively pasirašė sutartį.

„Jai patiko, kad galės gyventi Niujorke, kasdien puoštis nuostabiomis suknelėmis, o paskui kai kurias jų pasilikti“, — aiškino prodiuseris. Beje, į universitetą Blake taip ir neįstojo.

Per šešerius metus, kai rodoma „Liežuvautoja“, gražuolė įsigijo drabužių, kurie gali sukelti juodą pavydą ne vienai Holivudo žvaigždei. Jos namuose atsidūrė daugybė garsių dizainerių kurtų suknelių, segtukų su briliantais, prašmatnių batelių.

„Vien prabangių rankinių turiu apie 60“, — gyrėsi Blake.

Tad ar verta stebėtis, kad B. Lively tapo dažna drabužių kolekcijų pristatymų viešnia, o jos aprangos stilių mados žurnalai laiko pavyzdžiu.

Žiūrovus domina paskalos

Pirmas „Liežuvautojos“ sezonas buvo sutiktas šaltai, tačiau antraisiais metais filmo gerbėjų stovykla tapo solidi.

B. Lively herojė, aprangos stilius, jos draugužės ir vaikinai interneto tinklaraščiuose buvo narstomi po kaulelį. Paskalos buvo užprogramuotos. Ko gi daugiau tikėtis iš serialo tokiu pavadinimu? Visus domino, ar Blake buvo užmezgusi romaną su partneriu P. Badgley, ar tikrai nesutarė su ekrano drauge Leighton Meester.

Kalbos apie romaną su Pennu pasirodė ne iš piršto laužtos. Na, o su Leighton Blake teigė nekonkuravusi.

„Žurnalistams patinka supriešinti aktorius. Niekam juk neįdomu rašyti: „Jos praleido filmavimo aikštelėje 18 valandų ir išsiskirstė po namus miegoti“, — sako B. Lively.

Tikroviškiausiai atrodo tie „Liežuvautojos“ epizodai, kur merginos draskė viena kitą kaip dvi įširdusios katės.

Vis dėlto realiame gyvenime B. Lively yra taiki. Kalbama, kad aktorei taip puikiai klojasi todėl, kad ji niekam nelinki bloga. Blake nuolat šypsosi, trykšta gyvenimo džiaugsmu ir niekada neatsisako duoti autografų.

Mėgsta valgyti ir miegoti

„Narkotikų ir alkoholio nevartoju, tik mėgstu pamiegoti“, — prisipažįsta Blake. Tai viena iš nedaugelio aktorės silpnybių.

Kita — ji mėgsta skaniai pavalgyti. Tokį prisipažinimą keista girdėti iš lūpų merginos, kuri vilki XXS dydžio drabužius.

„Mano giminės šaknys — pietuose. Nors gimiau Los Andžele, mėgstu valgyti pietietiškai: kuo daugiau saldžių ir keptų patiekalų, tuo geriau.

Vištienos krūtinėlė su šparagais, brokoliai, apipilti sūrio padažu. Ak, net kalbant seilės tyška!“ — juokėsi aktorė.

Vaidino narkomanę motiną

Blake pasisekė — į jos vaidybą „Liežuvautojoje“ atkreipė dėmesį rimti režisieriai. Pirmoji jų — Rebecca Miller, dramaturgo Arthuro Millerio duktė.

Savo romano „Asmeniniai Pipos Li gyvenimai“ ekranizacijoje ji B. Lively pasiūlė jaunos Pipos vaidmenį — laisvos kaip vėjas merginos. Pipa ir narkotikus, ir daug vyresnio vyro meilę priima kaip likimo dovaną.

Suaugusią Pipą vaidino Robin Wright-Penn. R. Miller sakė, kad B. Lively apdovanota aktorės talentu, ir palygino ją su Jessica Lange.

„Asmeninius Pipos Li gyvenimus“ pamatęs režisierius Benas Affleckas buvo sužavėtas B. Lively vaidybos. Jis pasiūlė aktorei netikėtą vaidmenį savo juostoje „Miestelis“.

B. Lively herojė Krista — vieniša motina iš Bostono, kenčianti nuo liguistos narkotikų priklausomybės, į kiekvieną savo frazę įterpianti žodį „fuck“.

„Esu įsitikinusi, kad yra daugybė aktorių, žymiai profesionalesnių ir talentingesnių nei aš, kurios sugebėtų atlikti šį vaidmenį. Vis dėlto Kristos nenorėjau niekam atiduoti. Tai buvo iššūkis“, — sako B. Lively.

Režisierius kitų aktorių šiam vaidmeniui nė neieškojo.

„Blake atėjo, perskaitė porą frazių ir visi ją įsimylėjo“, — pirmą susitikimą su aktore prisimena B. Affleckas. Neįsimylėti šviesiaplaukės B.  Lively tikrai sunku.

„Ne aš ją atradau, bet džiaugiuosi įsigijęs akcijų, kai jos dar buvo pusvelčiui“, — sako B. Affleckas apie B. Lively.

Meilė — kine ir gyvenime

■ Kriminaliniame trileryje „Laukiniai“ B. Lively herojė vienu metu myli du vyrus, taip sukeldama didžiulę visų aplinkinių nuostabą, įskaitant FTB ir mafiją.

■ Netrūksta jai meilės ir tikrame gyvenime. Blake — tik 25-eri, o jos buvusių vaikinų sąrašas vieniems kelia nuoširdžią pagarbą, kitiems — pavydą arba veidmainišką panieką. Šviesiaplaukei, regis, į tai nusispjauti.

■ Pirmoji Blake meilė buvo Kelly Blatzas. Mergaitė jį pamilo antroje klasėje. Jie draugavo nuo vienuolikos metų, o kai abiem sukako septyniolika, oficialiai tapo pora. Bet po kelerių metų meilė išblėso ir Blake pradėjo slapta, o paskui ir atvirai susitikinėti su Pennu Badgley, partneriu seriale „Liežuvautoja“.

■ Jų išsiskyrimas buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Juolab kad abu atsisakė komentuoti priežastis.

■ „Branginu asmeninį gyvenimą ir neketinu jo viešinti. Tarp noro būti aktore ir būti garsiai yra skirtumas. Aš renkuosi pirmą variantą“, — rėžė B. Lively.

■ Vis dėlto jai nepavyko nuslėpti savo meilės romano su aktoriumi Ryanu Goslingu ir kiek vėliau su Leonardo DiCaprio. Leo, kaip ir Justinas Timberlake’as, buvo jos vaikystės meilė. Kai Blake išgarsėjo, galėjo pasirinkti bet kurį iš jų. Ji pasirinko Leonardo.

■ Pora kartu atostogavo jachtoje Kanuose, vėliau juos matė Italijoje ir Monake. Aktorių romanas truko neilgai: prasidėjo 2011 metų gegužę, o jau spalį Blake raudojo ant peties R. Goslingui, buvusiam mylimajam.

■ Tuo metu B. Lively sulaukė pasiūlymo vaidinti komikso „Žaliasis žibintas“ ekranizacijoje. Ji greitai atsidūrė pagrindinio vaidmens atlikėjo dešimčia metų vyresnio Ryano Reynoldso (buvusio aktorės Scarlett Johansson vyro) glėbyje.

■ Šį rudenį pora susituokė Pietų Kalifornijoje. Vestuvėse dalyvavo ir tris dainas atliko gera Blake draugė dainininkė Florence Welsh.

■ Blake pakeitė Scarlett ne tik R. Reynoldso širdyje, bet ir ant pagrindinio Holivudo sekso simbolio pjedestalo.

■ Praėjusiais metais B. Lively atsidūrė geidžiamiausių pasaulio moterų sąrašo viršuje, o jos veidas žvelgia iš didžiausių Europos bei JAV žurnalų viršelių.

■ B. Lively šlovė tik sustiprėjo internete pasirodžius keletui jos erotinių nuotraukų. Aktorės atstovas teigia, kad jose ne Blake, o labai panaši mergina. Manoma, kad žvaigždė pasinaudojo metodu, kurį anksčiau buvo išbandžiusios kelios jos kolegės. Bet ar ši smulkmena gali pakenkti tokiai merginai kaip B. Lively?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.